...niekde tu som sa docital, ze . . .
1. 1977 sa menilo S.N., tym sa mysli to, ze sa zmenilo kodovanie? ..... Uz som nasiel temu o S.N. cislach, takze nic. Ale nenasiel som tam, ze od kedy do kedy sa S.N. striekal a razil? ...
2. krk . . .pisete . . . druha polka roku 69 zacal 3dielny krk a potom prelom 74/75 az do 82 javorove krky . . . cize v tom obdobi 74/75 - 82 sa nemohol objavit iny ako javorovy? a od 69 do 74/75 boli vsetky krky 3dielne, ci boli aj ine? Ak neuvazujeme vyrocne reedicie 72, 74 a 78, o ktorych pisete.
3. telo . . . .pisete . . .69 az 77 sendvic . . . cize 69 az 77 sa nemohlo objavit ine telo? ...tak isto ak neuvazujeme vyrocne reedicie . . .
Ad 1. Sestmiestne serial cislo sa razilo asi do polky roku 75 -- vtedy uz boli javorove krky a produkcia sa presunula z Kalamazoo do Nashville -- v podstate vtedy az zacala naplno Norlin era. Potom boli striekane seriove cisla v takej ovalnej forme aj s modelom gitary. Az asi do polky 77, ked prisiel dodnes pouzivany system seriovych cisiel a odvtedy zhruba definitivne vymizli aj sendvicove tela. Ale su aj vynimky, videl som aj 76ky nesendvicove. Plus aj predtym robili par reedicii s klasickou konstrukciou. V roku 75 sa zmenil aj spoj krku na kratky, tak sa kvazi traduje, ze odvtedy to celkovo najviac upadlo, takisto sa zmenil mahagon casto na tazsi menej rezonantny. Co som si vsimol, ze od tohto obdobia su tie gitary dost nekonzistentne, dolu vodou isla aj elektronika (kondiky aj potaky).
Ad 2. Popravde na lespooloch som v rokoch 75-82 nevidel iny krk ako javorovy. U SGciek ostal mahagonovy stale. Trojdielne boli vsetky.
Ad 3. Uz som vlastne odpovedal.
Celkovo idealne rocniky z Norlin ery su 70-74 (s kvazi klasickejsim zvukom), potom to je trosku o stasti, mozes natrafit na lahucky kus aj na 5,5 kilove nerezonantne hovado, ktore Ti sice bude sustainovat ako dive, ale zvuk bude mat vhodny najma na vacsie skreslenie, moc nejakych drevenych nuansii si tam neuzijes. Ja som mal v tomto asi stastie, vzdy som natrafil na relativne lahke kusy aj z tychto rokov 75-79. Celkovo ale tie post 75 s javorovym krkom zneju odlisne od tych skorsich.