Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
18. November , 2024, 08:41:25
Strán: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 911243 krát)
0 užívateľov a 17 Hostí prehliada túto tému.
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #885 kedy: 10. Máj , 2010, 08:04:18 »

No nie je to sranda, niektorym ludom to znicilo cele zbierky gitar aj aparatov. Vid http://www.facebook.com/album.php?aid=177749&id=779561121

nechat akekolvek cenne veci v pivniciach (nie iba gitary), je nezodpovedne a hlupe, pokial byvas na mieste, kde je vysoke riziko povodni alebo zaplav
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #886 kedy: 10. Máj , 2010, 09:26:26 »

ten sa s tym moc nesral, struny naopak, pekne mu to hralo  Zdravíčko

ked vidim takychto samorostlych exotov, tak by som im najradsej dal precitat tunajsie temy ako "kvalita a hrubka strun", "kvalita a hrubka brnkatka", "ako vysoko mat gitaru" a potom este nech mi zmeraju dohmat, pardon "action" nad kazdym prazcom :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #887 kedy: 11. Máj , 2010, 12:04:42 »

dobre vidim ? 1976 NE-sendvic ? ci zle vidim Huh!

http://cgi.ebay.com/BEAUTIFUL-Vintage-1976-Gibson-Les-Paul-Custom-No-Reserv-/110529339167?cmd=ViewItem&pt=UK_Musical_Instruments_Guitars_CV&hash=item19bc0fdf1f
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #888 kedy: 11. Máj , 2010, 12:06:38 »

Podla potakov to uz je skor skora 77ka. Ale inak ano, boli uz aj v 76 nesendvice takisto ako v 77 este niektore boli sendvice. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #889 kedy: 11. Máj , 2010, 12:09:54 »

prepacte mi moju neznalost, ale to akym sposobom vyrabali ze prechodne obdobia boli takto cik cak?
boli to vtedy ciste hand made veci bez hromadneho frezovania? lebo nejako dobre si neviem predstavit logistiku a proces vyrabania gitar ktore su robene dvoma odlisnymi sposobmi. asi to uz mam vsetko v hlave moc zrobotizovane.
Zaznamenané

o-yep sro
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #890 kedy: 11. Máj , 2010, 12:10:20 »

Podla potakov to uz je skor skora 77ka. Ale inak ano, boli uz aj v 76 nesendvice takisto ako v 77 este niektore boli sendvice. :)

podla potakov to mal byt este vianocny model 1976 :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #891 kedy: 11. Máj , 2010, 12:12:01 »

prepacte mi moju neznalost, ale to akym sposobom vyrabali ze prechodne obdobia boli takto cik cak?
boli to vtedy ciste hand made veci bez hromadneho frezovania? lebo nejako dobre si neviem predstavit logistiku a proces vyrabania gitar ktore su robene dvoma odlisnymi sposobmi. asi to uz mam vsetko v hlave moc zrobotizovane.

Vtedy tam este dost podla mna prevazoval faktor rucnej prace, lebo bezne sa lisili aj profily krkov z kusa na kus v tom istom roku a na tych gitarach dost citit nekonzistentnost. Celkovo cele toto 69-85 obdobie je srandovne v tom, ze je riadne chaoticke a preto potom treba takych uchylov ako mna, aby robili osvetu.  Som frajer Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 11. Máj , 2010, 12:13:21 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #892 kedy: 11. Máj , 2010, 12:12:37 »

podla potakov to mal byt este vianocny model 1976 :)

Ano, ale gitara byva vzdy o nieco mladsia ako potaky, tak cca 2 mesiace zevraj bolo zvykom.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #893 kedy: 11. Máj , 2010, 12:13:16 »

podla konstrukcnych detailov to vtedy bolo este dost o rucnej praci... predpokladam, ze z jedneho koncu haly im tam chodili polotovary z inej haly fabriky (predpripravene kusy na tela napriklad) a z druheho konca fabriky vyliezalo to, co tam ti robosi cele dni z toho vyrabali... takto si aspon ja predstavujem, ze to tam vtedy muselo vyzerat...
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #894 kedy: 11. Máj , 2010, 12:14:38 »

podla konstrukcnych detailov to vtedy bolo este dost o rucnej praci... predpokladam, ze z jedneho koncu haly im tam chodili polotovary z inej haly fabriky (predpripravene kusy na tela napriklad) a z druheho konca fabriky vyliezalo to, co tam ti robosi cele dni z toho vyrabali... takto si aspon ja predstavujem, ze to tam vtedy muselo vyzerat...

u mna je to tiez podobne, ale nerozumiem prave tej polotovarovej nekonzistentnosti - inac by nebol raz sendvic raz nesendvic. no haluz.
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #895 kedy: 11. Máj , 2010, 12:15:07 »

Moze byt. Paralelne sa od 75 robili aj na dvoch miestach, v povodnom Kalamazoo (tie maju akoze lepsiu reputaciu a su zberatelsky cennejsie, pritom vyrobne specifikacie sa nelisili od Nashville produkcie)) a potom nova produkcia sa rozbehla v Nashville. Niektori datuju Norlin eru prakticky az od zaciatku tej Nashville produkcie.
« Posledná zmena: 11. Máj , 2010, 12:16:30 od proghoper » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #896 kedy: 11. Máj , 2010, 12:16:18 »

Moze byt. Paralelne sa od 75 robili aj na dvoch miestach, v povodnom Kalamazoo a potom nova produkcia sa rozbehla v Nashville. Niektori datuju Norlin eru prakticky az od zaciatku tej Nashville produkcie.

no ak bolo viac miest kde sa to vyrabalo tak nieje problem na taketo mismase. iba pod jednou strechou som tomu nejako extra nevedel prist na klb. aka tam bola cca denna (rocna) produkcia a pocty zamestnancov?
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #897 kedy: 11. Máj , 2010, 12:18:41 »

no ak bolo viac miest kde sa to vyrabalo tak nieje problem na taketo mismase. iba pod jednou strechou som tomu nejako extra nevedel prist na klb. aka tam bola cca denna (rocna) produkcia a pocty zamestnancov?

Praveze aj spod jednej strechy boli taketo mismase. Ta Kalamazoo produkcia od 75 uz ostala minimalna, skor sa zameriavali na take raritky a limitovane modely. Gro vyroby bolo v Nashville. Tie cisla si uz presne nepamatam, kdesi som na nete nasiel tabulky produkcie Les Paul Customov, co bol cele 70te najrozsirenejsi a najoblubenejsi model (aj Rasto to tu kdesi vycapil). Tusim to lietalo od par tisic po max. okolo 11 tisic rocne.
« Posledná zmena: 11. Máj , 2010, 12:19:08 od proghoper » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #898 kedy: 11. Máj , 2010, 12:21:11 »

tak potom tam mali poriadnu anarchiu a zaujimave kolisanie. ved to ani financne nemohlo byt zaujimave mat takto rozsrackovany sposob produkcie. alebo dobre drevo islo normalne a odrezky na sendvice  ha ha ha
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #899 kedy: 11. Máj , 2010, 12:23:29 »

tak potom tam mali poriadnu anarchiu a zaujimave kolisanie. ved to ani financne nemohlo byt zaujimave mat takto rozsrackovany sposob produkcie. alebo dobre drevo islo normalne a odrezky na sendvice  ha ha ha

Tazko povedat. Sendvice sa udajne zacali pouzivat preto, aby mohli pouzivat mensie kusy posledneho honduraskeho mahagonu, ked uz vacsie neboli. Cosi do seba to ma, lebo akonahle skoncili sendvice tak tie gitary v priemere dost otazeli celkovo. Inak so sendvicmi aj udajne skoncili zas preto, ze to bolo nakladnejsie na vyrobu a trvalo to pridlho, tak to vratili spat.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.