Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
18. November , 2024, 09:38:11
Strán: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 911290 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #900 kedy: 11. Máj , 2010, 12:24:47 »

kto si kam sadol, take mu jebali na stol. pomlete, podrvene, v celku  ha ha ha
Zaznamenané

o-yep sro
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #901 kedy: 11. Máj , 2010, 13:22:24 »

...tie maju akoze lepsiu reputaciu a su zberatelsky cennejsie...

tak toto by ma celkom zaujimalo, ako sa pozna fabrika, z ktorej to je...

Pista - par stran dozadu som tu nechaval nejaky dokumet, kde boli presne kusy konkretnych modelov v jednotlivych rokoch pocas celych 70tych.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #902 kedy: 11. Máj , 2010, 13:30:07 »

tak toto by ma celkom zaujimalo, ako sa pozna fabrika, z ktorej to je...

Podla serioveho cisla. Vsetky v Nashville vyrobene maju v 8 miestnom seriovom cisle (system od roku 1977) posledne trojcislie 500 az 999.  V Kalamazoo do 499. Od roku 1984 boli tieto Kalamazoo cisla zrusene, ked fabriku zavreli. Vsetky prve reedicie z konca 70tych (model KM ako skratka Kalamazoo) a zo zaciatku 80tych rokov a pod. boli robene ako exkluzivne modely v povodnej fabrike v Kalamazoo. O produkcii v Kalamazoo sa traduje, ze tam ostali skusenejsi ludia a je fakt, ze tie Norliny odtial vyzeraju vacsinou lepsie.

Aha, este som zabudol -- obdobie medzi 74/75 - 77 -- vsetky s kratkym spojom krku su uz Nashville, s tym starsim prechodnym este Kalamazoo (tie ale boli max. do zaciatku az polky 75).
« Posledná zmena: 11. Máj , 2010, 13:37:37 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #903 kedy: 11. Máj , 2010, 13:43:36 »

Tu som nasiel KM model Standard a aj typicky Custom, vsetko z konca 70tych rokov. Mali napriklad 2 kusy top na rozdiel od standardnych 3 kusych z tej ery a vyzerali vacsinou celkovo akosi premakanejsie. 

* P5091752.jpg (62.96 KB, 800x600 - prehliadnuté 159 krát.)

* P5191775.jpg (50.98 KB, 800x600 - prehliadnuté 167 krát.)

* 9u29vk.jpg (699.48 KB, 1600x1200 - prehliadnuté 182 krát.)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #904 kedy: 11. Máj , 2010, 15:00:32 »

Rasto, daj este daco. :)
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #905 kedy: 12. Máj , 2010, 07:05:55 »

No v muzike je to trochu inak, mal som 79CUSTOM a ten bolo krásne počuť...celomahagon 1973 CUSTOM sa už trochu strácal v mixe....javorový krk na custome má jasnejší tón. teraz budem mať 1977 CUSTOM,som zvedavý. Tie neskoré 70te roky sú zvukovo tvrdé ale zároveň prierezné. Tá "maslovosť" čo sa na prvý pohľad tak páči spôsobí to, že gitara zaniká v ostatných nástrojoch. Jedna z naj ukážok tu bola od Rastisa, to je myslím už druhá polovica 70 rokov ak sa nemýlim... Na zdravie!
« Posledná zmena: 12. Máj , 2010, 07:16:10 od RobG » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #906 kedy: 12. Máj , 2010, 07:25:22 »

No v muzike je to trochu inak, mal som 79CUSTOM a ten bolo krásne počuť...celomahagon 1973 CUSTOM sa už trochu strácal v mixe....javorový krk na custome má jasnejší tón. teraz budem mať 1977 CUSTOM,som zvedavý. Tie neskoré 70te roky sú zvukovo tvrdé ale zároveň prierezné. Tá "maslovosť" čo sa na prvý pohľad tak páči spôsobí to, že gitara zaniká v ostatných nástrojoch. Jedna z naj ukážok tu bola od Rastisa, to je myslím už druhá polovica 70 rokov ak sa nemýlim... Na zdravie!

toto je podla mna ten najdolezitejsi aspekt - ako to hra v kapele  Na zdravie!
darmo bude mat niekto krasny uhladeny zvuk sam ked v kapele nebude vediet fungovat. prave tu chlpatost je vacsinou najlepsie pocut
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #907 kedy: 12. Máj , 2010, 07:39:50 »

Ta 70-tka znie jednoznacne lepsie...zvuk je pekne uhladeny....tie 79-tky su moc chlpate. Za skusku by stalo ako by zneli so snimacmi z tej 70-tky...ci je az taky rozdiel v dreve alebo aj v snimacoch.

Snimace by mali byt identicke kvazi, hoci podla mna je trochu aj v nich rozdiel.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #908 kedy: 12. Máj , 2010, 07:42:08 »

Ano, tie s javorovym krkom akoby mali viac presence v zvuku, ale menej charakteru a su menej muzikalne. Paradoxne aj menej ciste akoby, ale to je podla mna aj horsou elektronikou, kedze mali nic moc potaky aj kondiky oproti tym skorsim. Maslove nie su inak ale ani tie zo zaciatku 70s, su ostre a zvonive az az. Maslove su Custom Shopy najma. Ani 68 Customy este s povodnou 50s konstrukciou nie su nejako extra uhladene, su dost agresivne.
Zaznamenané

Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #909 kedy: 12. Máj , 2010, 07:43:43 »

toto je podla mna ten najdolezitejsi aspekt - ako to hra v kapele  Na zdravie!
darmo bude mat niekto krasny uhladeny zvuk sam ked v kapele nebude vediet fungovat. prave tu chlpatost je vacsinou najlepsie pocut

To je jasne...o tom som sa velakrat presvedcil. Aj o tom, ze prave ta chlpatost sa v kapele straca a znie to super...o tom nepochybujem  :)
Progi ma mozno o dovod viac dotiahnut tie stare dreva na chatovicu a tam to vyskusat aj s kapelou :)
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #910 kedy: 12. Máj , 2010, 07:45:19 »

progi skusal si niekedy porovnavat ten zvuk v kapele (bez rypania). ono tak ako vychytavas nuansy ze co zvoni az az, tak niekedy prave to jedno az urobi v kapele presne ten potrebny rozdiel.
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #911 kedy: 12. Máj , 2010, 07:47:17 »

progi skusal si niekedy porovnavat ten zvuk v kapele (bez rypania). ono tak ako vychytavas nuansy ze co zvoni az az, tak niekedy prave to jedno az urobi v kapele presne ten potrebny rozdiel.

Hej, tieto stare 70s Customy pocut vsetky velmi dobre, kedze su celkovo podstatne prieraznejsie aj vdaka T-topom ako neskorsie. Ved si vezmi zvuk Hladika trebars, mas pocit, ze taky sa moze stratit?
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #912 kedy: 12. Máj , 2010, 07:49:26 »

Hej, tieto stare 70s Customy pocut vsetky velmi dobre, kedze su celkovo podstatne prieraznejsie aj vdaka T-topom ako neskorsie. Ved si vezmi zvuk Hladika trebars, mas pocit, ze taky sa moze stratit?

ty osobne si hral s tvojimi najnovsimi prirastkami v kapele? ale no brano  :)
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #913 kedy: 12. Máj , 2010, 07:53:52 »

ty osobne si hral s tvojimi najnovsimi prirastkami v kapele? ale no brano  :)

S tymito nie, nemal som kedy kedze teraz si brnkam max. doma. Bavím sa skvele Ale rozne 70s Gibsony som potahal kade tade, nic neboj. Co sa tyka ich pocutelnosti v kapele, tak prave tie jacia az az aj kvoli ostrym snimacom. SI uz len vezmi, ze kopa hardrockovych hracov hra hrala vylucne na ne.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #914 kedy: 12. Máj , 2010, 07:54:25 »

S tymito nie, nemal som kedy kedze teraz si brnkam max. doma. Bavím sa skvele Ale rozne 70s Gibsony som potahal kade tade, nic neboj. Co sa tyka ich pocutelnosti v kapele, tak prave tie jacia az az aj kvoli ostrym snimacom. SI uz len vezmi, ze kopa hardrockovych hracov hra hrala vylucne na ne.

koncim, mas to proste v UCHU  ha ha ha
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 23 otázok.