Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
18. November , 2024, 14:42:13
Strán: 1 ... 64 65 [66] 67 68 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 911573 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #975 kedy: 12. Máj , 2010, 23:04:49 »

skutocne by ma zaujimalo, ci sa da este dnes najst kus z tejto slavnej ery, ktory by bol doslova mint, nehrany, pod postelou niekolko dekad a tak

Raz som videl 60 Standarda este s original visackami na hlave uplne nedotknuteho na Ebay.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #976 kedy: 12. Máj , 2010, 23:06:15 »

Kobylka rovno-to nemože ladit. :)

Nuz, necital si to, bola nejakym "expertom" posunuta. Dost drahe veru na zmrseny stav.
« Posledná zmena: 12. Máj , 2010, 23:06:31 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
udry
Hosť
« Odpoveď #977 kedy: 12. Máj , 2010, 23:09:19 »

Nuz, necital si to, bola nejakym "expertom" posunuta. Dost drahe veru na zmrseny stav.
...načo budem čítat,ked je to po americky   :)  keby bolo po rusky  ... Žmurk
« Posledná zmena: 12. Máj , 2010, 23:09:54 od udry » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #978 kedy: 13. Máj , 2010, 00:36:33 »

Celkom zaujimavy nazor od jedneho typka, ktory bol pocas 70s velkopredajca gitar a poznal aj topmanagement Gibsonu a jeho zdovodnenie, preco presli na tie sendvicove tela (popri inych teoriach o pouzivani mensich kusov mahagonu alebo snahe zmenit zvuk). Popiskujem si

In that era Gibson made two "volume" guitars, the LP and SG. The Les Paul's post '69 "pancake" body was a production rationalization of the two products, justified on the Les Paul by the lamination process required to install the maple top. Two SG body blanks glued together became the foundation for one LP body. In the basic blanking process they sourced mahogany stocks for just one width target, the SG. They then finish cut raw mahogany blanks in the planing process for just one width, the SG, and created one basic slab. For the LP they glued two of them together with a stabilizing sandwich layer (which has actually poven to be unstable long term), and added a multi-piece maple layer on top. They had body blanks for both products based upon one, low-cost wood source. Again, you have to consider Norlin's total production demands and their mindset.

They bought less expensive planks for the SG and put two together to make the LPs. The so called "match" you're suggesting is simply the same plank cut into two lengths and one piece laid on top of the other over the sandwich layer. The only non-pancake LPs in the late '69 through '76-ish era were made up of leftover bodies, usually late '60s rejects. Our friends at Norlin did not waste anything. They also refused to accept our custom orders for Les Pauls with bookmatched flame maple tops & single piece bodies & necks, claiming the wood necessary to make them was "no longer available". This is how our conversations & discussions on this subject with Norlin-Gibson management came about.
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #979 kedy: 13. Máj , 2010, 00:55:37 »

A ze odkial berie PRS inspiraciu.  ha ha ha

a vies, ze mas vlastne uplnu pravdu Branko?  Tusim v polke sedemdesiatych rokov Smith postavil par z prvych kusov co sa sialene podobali prave na tento model. Jeho ranne gitary vychadzali z Gibsonu, prave z tohto modelu a dnesna podoba je rozpracovanie prave tehto stylu u Gibson (Gibson neovladam, to by mal Progi vykreslit, ci mal tento melody maker predchodcu a ci bolo viac podobnych tvarov u Gibson) Neskor, v rannych  80tych rokov zacali rozpracovavat tvar, rovnako aj shape hlavy, co bol kvazi predchodca dnesneho santana style tvaru a jeden z 1st svojpravnych smith modelov. Dokonca bolo aj par kusov neskor v 27 prazcovej edicii :)
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #980 kedy: 13. Máj , 2010, 07:37:11 »

a vies, ze mas vlastne uplnu pravdu Branko?  Tusim v polke sedemdesiatych rokov Smith postavil par z prvych kusov co sa sialene podobali prave na tento model. Jeho ranne gitary vychadzali z Gibsonu, prave z tohto modelu a dnesna podoba je rozpracovanie prave tehto stylu u Gibson (Gibson neovladam, to by mal Progi vykreslit, ci mal tento melody maker predchodcu a ci bolo viac podobnych tvarov u Gibson) Neskor, v rannych  80tych rokov zacali rozpracovavat tvar, rovnako aj shape hlavy, co bol kvazi predchodca dnesneho santana style tvaru a jeden z 1st svojpravnych smith modelov. Dokonca bolo aj par kusov neskor v 27 prazcovej edicii :)
vsak to vobec nie je tajomstvom, ze sa paul snazil skonstruovat gitary, ktore by kombinovali vlastnosti gitar gibson a fender a vytvorit nieco medzi nimi.
« Posledná zmena: 13. Máj , 2010, 07:56:54 od styrioci » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #981 kedy: 13. Máj , 2010, 08:51:47 »

vsak to vobec nie je tajomstvom, ze sa paul snazil skonstruovat gitary, ktore by kombinovali vlastnosti gitar gibson a fender a vytvorit nieco medzi nimi.
  Na zdravie!

* 619479prs.JPG (16.42 KB, 235x427 - prehliadnuté 202 krát.)

* PrsEG4.jpg (15.47 KB, 180x341 - prehliadnuté 243 krát.)
« Posledná zmena: 13. Máj , 2010, 08:54:46 od udry » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #982 kedy: 13. Máj , 2010, 09:21:11 »

ci mal tento melody maker predchodcu a ci bolo viac podobnych tvarov u Gibson)
no šak Junior z 1958

* e893b142-0fd5-460c-a03b-c3374e3beb0elpj.jpg (60.25 KB, 990x400 - prehliadnuté 184 krát.)

* p1_ucxu5ofol_solpj2.jpg (196.54 KB, 700x635 - prehliadnuté 343 krát.)
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #983 kedy: 13. Máj , 2010, 09:52:17 »

otrasna firma  Bavím sa skvele naklady na vyrobu mensie jak squier...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #984 kedy: 13. Máj , 2010, 10:08:25 »

otrasna firma  Bavím sa skvele naklady na vyrobu mensie jak squier...

Myslis tie PRSa?
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #985 kedy: 13. Máj , 2010, 10:12:56 »

Inak tento týždeň som si zahral na GIBSON MELODY MAKER a musím povedať, že dávno som nepočul tak priamočiaru a prieraznú gitaru. Testoval som cez henryho ELMWOOD a H&K STATESMAN a cez môj DUAL. Stále to malo charakter a bolo to ohromne počuteľné....asi si jednu kúpim. je to čistý ROCKNROLL za 5 korún dnes už  Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #986 kedy: 13. Máj , 2010, 10:14:45 »

Hej, to mas ako Les Paul Junior. Totalny narez. Inak tie Melody Maker sa daju zohnat za slusne prachy aj stare zo zaciatku 60tych rokov s poriadnym mahagonom starym. Vymenis snimac za P90 a ides.  Na zdravie!

Gary tu na nom mal Di Marzio silne.
« Posledná zmena: 13. Máj , 2010, 10:18:11 od proghoper » Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #987 kedy: 13. Máj , 2010, 10:15:45 »

Inak tento týždeň som si zahral na GIBSON MELODY MAKER a musím povedať, že dávno som nepočul tak priamočiaru a prieraznú gitaru. Testoval som cez henryho ELMWOOD a H&K STATESMAN a cez môj DUAL. Stále to malo charakter a bolo to ohromne počuteľné....asi si jednu kúpim. je to čistý ROCKNROLL za 5 korún dnes už  Na zdravie!
singloidne gitary zvyknu byt osviezenie oproti vsetkym tym humbukom co zneju velmi podobne, "vsestranne"
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #988 kedy: 13. Máj , 2010, 10:20:02 »

Na porovanie som mal FENDER 56 CUSTOM SHOP, GIBSON 73 CUSTOM, moje dva GIBSON FLYINGY a EXPLORER + mám požičané TELE 52 REISSUE...

Ten Melody Maker má jedinú nevýhodu, že je to strašne škaredá gitara  ha ha ha..mne sa musí gitara páčiť aj výzorovo a tým pádom GIBSON LP CUSTOM ešte nič neprekonalo...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #989 kedy: 13. Máj , 2010, 10:21:08 »

singloidne gitary zvyknu byt osviezenie oproti vsetkym tym humbukom co zneju velmi podobne, "vsestranne"

Co ja viem. Podobne... Si uz len vezmi kolko mas typov humbuckerov, typov gitar s nimi. Zo singlov ja najviac uznavam P90, hoci to je velmi atypicky singel, asi preto sa mi tak paci, ze ma vlastne blizko k humbuckeru. :)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 64 65 [66] 67 68 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.