Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
19. November , 2024, 03:27:40
Strán: 1 ... 77 78 [79] 80 81 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 912176 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1170 kedy: 14. Júl , 2010, 07:14:03 »

Ten challenger sa mi paci, celkom nad tym rozmyslam. Oplati sa ist do toho ?

Ani nie, tazko to pripadne predas a co sa zvuku tyka, tazko odhadnut ako to hra. Ani vlastne neviem, z akeho dreva to je.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1171 kedy: 14. Júl , 2010, 09:18:38 »

Ten challenger sa mi paci, celkom nad tym rozmyslam. Oplati sa ist do toho ?

"oplati" v akom zmysle myslis ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1172 kedy: 14. Júl , 2010, 09:31:25 »

http://cgi.ebay.com/1977-Gibson-Les-Paul-Special-modded-but-great-player-/160454651585?cmd=ViewItem&pt=Guitar&hash=item255bd7aec1

Nechajte ma vydýchať Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 14. Júl , 2010, 09:31:54 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #1173 kedy: 14. Júl , 2010, 19:15:17 »

"oplati" v akom zmysle myslis ?

Trebalo by to skusit a sam by si uznal, ci zvuk pasuje alebo nie. Nechcem mat doma zasa dalsie hluche drevo, stale vymyslam picoviny, lebo nemam peniaze na to, co chcem a kompromisy ma vzdy prestanu bavit - chyba mi dochvilnost...
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #1174 kedy: 14. Júl , 2010, 19:17:20 »

Trebalo by to skusit a sam by si uznal, ci zvuk pasuje alebo nie. Nechcem mat doma zasa dalsie hluche drevo, stale vymyslam picoviny, lebo nemam peniaze na to, co chcem a kompromisy ma vzdy prestanu bavit - chyba mi dochvilnost...

potom sa vyprdni na Gibson a kup si hodiny
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #1175 kedy: 14. Júl , 2010, 20:05:15 »

potom sa vyprdni na Gibson a kup si hodiny

Panvicu od Rickenbackera.  :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #1176 kedy: 14. Júl , 2010, 20:39:15 »

ja si myslim, ze trebars s nejakym The Paul modelom sa neoklames, alebo aj nejaky starsi Junior z tej doby by mohol byt fajn... tieto vselijake najvacsie lowendy z tej doby... no ktovie, ale nikto na to nikdy moc nehral, apson neviem o nikom, co by sa tie gitary pouzival...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1177 kedy: 14. Júl , 2010, 23:23:57 »

Boli sme s Iggym jeden plesnivy sendvicovy lespool skusat a sranda je, ze tie Norliny aj zo zaciatku 70tych su paradoxne aj na slusnom gaine s T-Topmi zvukovo vhodnejsie na tvrdsiu a modernu metalovu muziku ako novsie lespooly.
« Posledná zmena: 14. Júl , 2010, 23:24:31 od proghoper » Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #1178 kedy: 15. Júl , 2010, 09:07:49 »

hej, tak som si aj ja sahol na plesnivinu a moj dojem je, ze velice je to zaujimave. jednak spracovanie tej gitary, co znamena krasne drevo, rucna robota a celkovo ta gitara posobi uplne inak ako z relativne nove nastroje.

bohuzial som nemal so sebou svojho burnyho aby som priamo porovnal a ani sme to netrapili na hiwatte ako chcel progac, ale celkom ma prekvapilo ako ta gitara drzala spodky. super sa na tom hrali riffy, a to v podstate aj take, kde sa pyta najostrejsie dz,dz,dz. pri rockovych riffoch, kde sa az tak nevytazuje ecko, ale zas znie viac strun, to hralo tak akoby sklenene. kazdu strunu bolo pocut, nezlievalo sa to a viem si predstavit, ze to v kapele musi slusne prerazat.

co mne vadilo, boli prazce zbrusene tak, ze sa na tom v podstate nedali vytahovat struny (aspon teda ja som to vydrzal skusat len chvilu) a vo vysokych polohach to vdaka tomu ostremu zvuku bolo trochu ukricane, cize aj napriek tomu, ze sustainu bolo dost, neslo mi z tej gitary dostat v najvyssich polohach pekny dlhy tucny ton.

haluz ale bola, ze prave tie riffy boli na tej gitare slusnejsie meso ako na mojom schecterovi, ktory je vyslovene robeny na modernu muziku.

progac, ale ty si si to teraz posral, lebo budeme aj tak musiet niekedy ist do skusobne tie tvoje gibsony poskusat, ked uz chces ,aby som to zodpovedne vedel porovnat  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1179 kedy: 15. Júl , 2010, 09:12:06 »

V pohode, dobre si to napisal.  Na zdravie!  Cmuk chlapci  Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #1180 kedy: 15. Júl , 2010, 09:16:23 »

...
bohuzial som nemal so sebou svojho burnyho ...

...

co mne vadilo, boli prazce zbrusene tak, ze sa na tom v podstate nedali vytahovat struny (aspon teda ja som to vydrzal skusat len chvilu) a vo vysokych polohach to vdaka tomu ostremu zvuku bolo trochu ukricane, cize aj napriek tomu, ze sustainu bolo dost, neslo mi z tej gitary dostat v najvyssich polohach pekny dlhy tucny ton..

myslim, ze to Burny by nemalo take zodpovedne dz-dz-dz, ale zato by asi prave pri tych dlhych vysokych tonoch znelo spevavejsie, co je v podstate rozdiel medzi Customami a Standardami, zjednodusene zhrnute... s tym, ze to Burny znelo (aspon moje rovnake) este kusok makksie, ako Gibson Standardy, co som skusal... a s tym, ze tieto Norlin Customy su este ostrejsie, ako "bezne" Customy, s tym, ze co je "bezny" Custom je vlastne otazka :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1181 kedy: 15. Júl , 2010, 09:21:15 »

myslim, ze to Burny by nemalo take zodpovedne dz-dz-dz, ale zato by asi prave pri tych dlhych vysokych tonoch znelo spevavejsie, co je v podstate rozdiel medzi Customami a Standardami, zjednodusene zhrnute... s tym, ze to Burny znelo (aspon moje rovnake) este kusok makksie, ako Gibson Standardy, co som skusal... a s tym, ze tieto Norlin Customy su este ostrejsie, ako "bezne" Customy, s tym, ze co je "bezny" Custom je vlastne otazka :)

Hej, si to zhrnul dobre v podstate. Netreba zabudat aj na T-Topy, aj preto tie Norliny zneju velmi priehladne a konkretne aj pri vysokom gaine a maju taky ten svoj specificky zvonivy ostrejsi zvuk. Paradoxne tie neskorsie s javorovym krkom mi pridu menej stiplave ako tie s mahagonovym.

Co je bezny Custom to je veru inak fakt tazko povedat. Ale povedzme ze asi predsa len tie celomahagonove originaly, ktore boli zvukovo ale uplne inde ako vsetky neskorsie Customy.
« Posledná zmena: 15. Júl , 2010, 09:22:37 od proghoper » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1182 kedy: 15. Júl , 2010, 09:57:23 »

Inak tie basy su na tych skorych Norlin LP Customoch s T-Topmi fakt dost specificke, uplne typicke to je na tejto ukazke od 7:25, take nosovo spanielkovo draplave Bavím sa skvele. Ine LP Customy zneju uhladenejsie a nie tak "spanielkovo". Hladik ma tiez presne tento typ zvuku.

Zaznamenané

yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #1183 kedy: 15. Júl , 2010, 14:35:40 »

Fajná vec celkom ten FINCH.  :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1184 kedy: 15. Júl , 2010, 15:30:20 »

Fajná vec celkom ten FINCH.  :)

Hej, prve dva albumy su skvele. Vyborni hudobnici aj gitarista.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 77 78 [79] 80 81 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.