Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
20. November , 2024, 18:37:38
Strán: 1 ... 288 289 [290] 291 292 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 913964 krát)
0 užívateľov a 21 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4335 kedy: 18. Máj , 2013, 10:55:55 »

Aj cena celkom ujde.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #4336 kedy: 18. Máj , 2013, 19:55:25 »

Na zdravie!

* IMAG0177.jpg (35.49 KB, 448x299 - prehliadnuté 221 krát.)

* IMAG0176.jpg (39.65 KB, 299x448 - prehliadnuté 243 krát.)
« Posledná zmena: 18. Máj , 2013, 19:59:08 od RobG » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4337 kedy: 18. Máj , 2013, 19:57:18 »

Pekne :), viem si inak presne predstavit, ako odlisne su od seba ten Standard a Custom pocitovo aj zvukovo.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4338 kedy: 18. Máj , 2013, 19:58:53 »

na linku je LP Studio 1984. pise sa tam, ze body alder... to ozaj alebo je to blbost ?

http://www.ebay.com/itm/1984-GIBSON-LES-PAUL-STUDIO-STANDARD-TIM-SHAW-GUITAR-grlc1113-/121111921616?pt=Guitar&hash=item1c32d543d0

mahagon to asi fakt nie je

Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #4339 kedy: 18. Máj , 2013, 20:01:41 »

sedí to, mal som...super...
Zaznamenané
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #4340 kedy: 18. Máj , 2013, 20:11:53 »

a toto tu uz bolo?
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #4341 kedy: 18. Máj , 2013, 21:00:23 »

Na zdravie! viď fotečky...Tak som dnes odskúšal GIBSON LP CUSTOM 73 v ostrých podmienkach /skúška s bandom aj štúdio/..postrehy...začnem včerajškom..opral som gitaru vo všetkých Gibson prípravkoch..2 hodiny som leštil Silichromom zanesený struník až dostal lesk...preleštil som kobylku...skontroloval či sú vnútri ozaj PAF PAT sticker snímače..sú...hmatník som prebehol olejom a tu sa začali idať veci...je čierny ako čokoláda, pražce sa po preleštení rozsvietili a celkovo to teraz vyzerá, ako by bol hmatník osadený v Gibsone včera..nádhera...po vyčistení tela sa objavil zapadnutý lesk..poskúšal som struny...vzľadom na fretless wonder, štandardné ladenie si gitaru našli hrúbky 9-46...pri absolútne samohrajúcom dohmate....no a dnes...

čakal som strašný masaker, ale ten sa nestal..normálne krásne znejúca gitara...zvoní až skoro ako Strat...ale zrazu si neviem vybrať..každá poloha, či medzipoloha mi pripomína x nahrávok svetovej muziky, orig.poťáky z roku 1973 nebrumia, snímače sú čisté ako single, bez brumu...zapájal JCM800 do RECTIFIER BOXU...začína extáza...krkový snímač znižujem volume na 2, pridávam chorus BOSS DC-2 a na vykúrenej 800vke mám krištálovo čistý sound ala IS THIS LOVE..vlastne nie ala, ale 1/1...prepnem na kobylku, je tam AC/DC ako z platne..zapnme MAXON 808 a už ide CRAZY TRAIN... šokovaný som tým, že po včerajšom naladení, už nemusím ani po brutálnejšej hre nič doľadovať...v štúdiu to isté, tóny sedia na chlp...hrané struny sa nebijú s voľne znejúcimi..spektrum je od Adama až po Evu...basy som musel ubrať na 3/4, stredy furt dobre....gitara je veľmi rýchla v odozve..mám pocit, že hrá ešte pre brnknutím...neviem lepšie popísať...uberem atak pravej ruky, aj na skreslení je jemná...pridám a už vrčí....poznáte ten pocit, že po "predrbanom" dni v štúdiu som si ju teraz znovu prebehol a potešil som sa....Mám asi 8 gitár a nepotrebujem si nič nahovárať..zvukár povedal, že nevie ako som to spravil, ale na rovných korekciách sme v refrénových kilách dostali sound ako noha...musel som dusiť sustain, aby to neznelo hodinu....ešte raz vďaka Progimu..ostatným vrelo odporúčam šetriť..GIBSON LP 89 STANDARD, môj naj Gibson je už v ponuke bazárov a je fakt super...ale tu "nakupujeme" na úplne inom poschodí...  Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4342 kedy: 18. Máj , 2013, 21:18:11 »

na linku je LP Studio 1984. pise sa tam, ze body alder... to ozaj alebo je to blbost ?

Ano, prve boli z jelse.  :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4343 kedy: 18. Máj , 2013, 21:23:32 »

ale tu "nakupujeme" na úplne inom poschodí...  Na zdravie!

Tak to je, tieto early 70s Customy su podla mna jedny z naj este akotak dostupnych Gibsonov vobec. Pokial hras najma rock a hardrock, tak suverenne najlepsie najma vdaka konkretnosti, dynamike a sustainu. Plus velmi pohodlny krk, rychly attack, idealne na solovacky aj drave riffy. A pokial vychytas fakt dobry kus (lisia sa), tak to je koniec a Ty si vychytal fakt dobry kus, si mal aj stastie. :)
Zaznamenané

RobG
inventár podniku

« Odpoveď #4344 kedy: 18. Máj , 2013, 21:29:33 »

Na zdravie!...hlavne tie použité meteriály sú dovi-dopo...je ľahšia o dosť než ten Standard 89...kovové časti chodia ľahúčko, šak si videl...no a k tomu tie veci..gewises etwas...jednoducho spirit of ROCKNROLL...nič netrčí, nič nechýba... máš problém sústrediť sa, lebo stále sa mi vynárali kadejaké riffy, ktoré znejú autenticky..ani horšie, ani lepšie...to ani netreba..presne tak isto ako u Randyho a x kapiel zo 70.-80...možno nie dokonale ako napr. MUSICMAN, SUHR a pod...ale o to naozajstnejšie... Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4345 kedy: 18. Máj , 2013, 21:32:59 »

no a k tomu tie veci..gewises etwas...jednoducho spirit of ROCKNROLL...nič netrčí, nič nechýba... máš problém sústrediť sa, lebo stále sa mi vynárali kadejaké riffy

Ved to, na tychto gitarach a T-Topoch bolo nahrate najviac dobrej rockovej, hardrockovej aj progrockovej hudby pocas celych 70tych aj zaciatku 80tych rokov. :) Originalov z 50tych rokov bolo malicko a aj to boli vacsinou v USA okrem par hviezd v UK, cize vacsina kapiel najma v Europe hrala na tychto.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4346 kedy: 18. Máj , 2013, 22:17:26 »

Na zdravie! viď fotečky...Tak som dnes odskúšal GIBSON LP CUSTOM 73 v ostrých podmienkach /skúška s bandom aj štúdio/..postrehy...začnem včerajškom..opral som gitaru vo všetkých Gibson prípravkoch..2 hodiny som leštil Silichromom zanesený struník až dostal lesk...preleštil som kobylku...skontroloval či sú vnútri ozaj PAF PAT sticker snímače..sú...hmatník som prebehol olejom a tu sa začali idať veci...je čierny ako čokoláda, pražce sa po preleštení rozsvietili a celkovo to teraz vyzerá, ako by bol hmatník osadený v Gibsone včera..nádhera...po vyčistení tela sa objavil zapadnutý lesk..poskúšal som struny...vzľadom na fretless wonder, štandardné ladenie si gitaru našli hrúbky 9-46...pri absolútne samohrajúcom dohmate....no a dnes...

čakal som strašný masaker, ale ten sa nestal..normálne krásne znejúca gitara...zvoní až skoro ako Strat...ale zrazu si neviem vybrať..každá poloha, či medzipoloha mi pripomína x nahrávok svetovej muziky, orig.poťáky z roku 1973 nebrumia, snímače sú čisté ako single, bez brumu...zapájal JCM800 do RECTIFIER BOXU...začína extáza...krkový snímač znižujem volume na 2, pridávam chorus BOSS DC-2 a na vykúrenej 800vke mám krištálovo čistý sound ala IS THIS LOVE..vlastne nie ala, ale 1/1...prepnem na kobylku, je tam AC/DC ako z platne..zapnme MAXON 808 a už ide CRAZY TRAIN... šokovaný som tým, že po včerajšom naladení, už nemusím ani po brutálnejšej hre nič doľadovať...v štúdiu to isté, tóny sedia na chlp...hrané struny sa nebijú s voľne znejúcimi..spektrum je od Adama až po Evu...basy som musel ubrať na 3/4, stredy furt dobre....gitara je veľmi rýchla v odozve..mám pocit, že hrá ešte pre brnknutím...neviem lepšie popísať...uberem atak pravej ruky, aj na skreslení je jemná...pridám a už vrčí....poznáte ten pocit, že po "predrbanom" dni v štúdiu som si ju teraz znovu prebehol a potešil som sa....Mám asi 8 gitár a nepotrebujem si nič nahovárať..zvukár povedal, že nevie ako som to spravil, ale na rovných korekciách sme v refrénových kilách dostali sound ako noha...musel som dusiť sustain, aby to neznelo hodinu....ešte raz vďaka Progimu..ostatným vrelo odporúčam šetriť..GIBSON LP 89 STANDARD, môj naj Gibson je už v ponuke bazárov a je fakt super...ale tu "nakupujeme" na úplne inom poschodí...  Na zdravie!

no teda !!

Na zdravie!
Zaznamenané
exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #4347 kedy: 19. Máj , 2013, 07:24:05 »

niektore pasaze sa zle citali, ale da sa to pochopit, gratulujem  Na zdravie!
Zaznamenané

WEIRD THRASH
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #4348 kedy: 19. Máj , 2013, 08:15:32 »

Tak Robo dore sa to cita, gitara je inspirativna a to je dobre. Je perfektne ze ste si takto sadli a dufam ze ju uz nebudes predavat, ale s nou zostarnes.  Na zdravie!

Mozno sa raz aj ja dam nahovorit na takyto LP Custom ale len v bielej alebo ciernej farbe. Teda este aj vinovo cervena by mohla byt. Ale to az ked budem mat nejaky strat zo 60 tych rokov.  Na zdravie!
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #4349 kedy: 19. Máj , 2013, 10:28:26 »

Na zdravie! ha ha ha to si netrúfam povedať, u mňa sa gitary dlho neohrejú a sedí mi aj ten Strat...ale fakt sa teším....to je môj druhý earyl Norlin. prvý som mal 20th Anniversary, 1974, ale bol ťažší, menej rezonantný a celkovo zastretejší...v porovaní s 77,78, 79 CUSTOM sa mi viac páči atack týchto gitár aj snímače...no a váha je fakt na úrovni pomaly Stratu... Na zdravie!

exhumer: niektoré pocity sa ťažko popisujú... :) Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 288 289 [290] 291 292 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 1.41 sekund, 23 otázok.