proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #4335 kedy: 18. Máj , 2013, 10:55:55 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #4336 kedy: 18. Máj , 2013, 19:55:25 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 18. Máj , 2013, 19:59:08 od RobG »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #4337 kedy: 18. Máj , 2013, 19:57:18 » |
|
Pekne , viem si inak presne predstavit, ako odlisne su od seba ten Standard a Custom pocitovo aj zvukovo.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4338 kedy: 18. Máj , 2013, 19:58:53 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #4339 kedy: 18. Máj , 2013, 20:01:41 » |
|
sedí to, mal som...super...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Stano
|
|
« Odpoveď #4340 kedy: 18. Máj , 2013, 20:11:53 » |
|
a toto tu uz bolo?
|
|
|
Zaznamenané
|
Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #4341 kedy: 18. Máj , 2013, 21:00:23 » |
|
viď fotečky...Tak som dnes odskúšal GIBSON LP CUSTOM 73 v ostrých podmienkach /skúška s bandom aj štúdio/..postrehy...začnem včerajškom..opral som gitaru vo všetkých Gibson prípravkoch..2 hodiny som leštil Silichromom zanesený struník až dostal lesk...preleštil som kobylku...skontroloval či sú vnútri ozaj PAF PAT sticker snímače..sú...hmatník som prebehol olejom a tu sa začali idať veci...je čierny ako čokoláda, pražce sa po preleštení rozsvietili a celkovo to teraz vyzerá, ako by bol hmatník osadený v Gibsone včera..nádhera...po vyčistení tela sa objavil zapadnutý lesk..poskúšal som struny...vzľadom na fretless wonder, štandardné ladenie si gitaru našli hrúbky 9-46...pri absolútne samohrajúcom dohmate....no a dnes... čakal som strašný masaker, ale ten sa nestal..normálne krásne znejúca gitara...zvoní až skoro ako Strat...ale zrazu si neviem vybrať..každá poloha, či medzipoloha mi pripomína x nahrávok svetovej muziky, orig.poťáky z roku 1973 nebrumia, snímače sú čisté ako single, bez brumu...zapájal JCM800 do RECTIFIER BOXU...začína extáza...krkový snímač znižujem volume na 2, pridávam chorus BOSS DC-2 a na vykúrenej 800vke mám krištálovo čistý sound ala IS THIS LOVE..vlastne nie ala, ale 1/1...prepnem na kobylku, je tam AC/DC ako z platne..zapnme MAXON 808 a už ide CRAZY TRAIN... šokovaný som tým, že po včerajšom naladení, už nemusím ani po brutálnejšej hre nič doľadovať...v štúdiu to isté, tóny sedia na chlp...hrané struny sa nebijú s voľne znejúcimi..spektrum je od Adama až po Evu...basy som musel ubrať na 3/4, stredy furt dobre....gitara je veľmi rýchla v odozve..mám pocit, že hrá ešte pre brnknutím...neviem lepšie popísať...uberem atak pravej ruky, aj na skreslení je jemná...pridám a už vrčí....poznáte ten pocit, že po "predrbanom" dni v štúdiu som si ju teraz znovu prebehol a potešil som sa....Mám asi 8 gitár a nepotrebujem si nič nahovárať..zvukár povedal, že nevie ako som to spravil, ale na rovných korekciách sme v refrénových kilách dostali sound ako noha...musel som dusiť sustain, aby to neznelo hodinu....ešte raz vďaka Progimu..ostatným vrelo odporúčam šetriť..GIBSON LP 89 STANDARD, môj naj Gibson je už v ponuke bazárov a je fakt super...ale tu "nakupujeme" na úplne inom poschodí...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #4342 kedy: 18. Máj , 2013, 21:18:11 » |
|
na linku je LP Studio 1984. pise sa tam, ze body alder... to ozaj alebo je to blbost ?
Ano, prve boli z jelse.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #4343 kedy: 18. Máj , 2013, 21:23:32 » |
|
ale tu "nakupujeme" na úplne inom poschodí... Tak to je, tieto early 70s Customy su podla mna jedny z naj este akotak dostupnych Gibsonov vobec. Pokial hras najma rock a hardrock, tak suverenne najlepsie najma vdaka konkretnosti, dynamike a sustainu. Plus velmi pohodlny krk, rychly attack, idealne na solovacky aj drave riffy. A pokial vychytas fakt dobry kus (lisia sa), tak to je koniec a Ty si vychytal fakt dobry kus, si mal aj stastie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #4344 kedy: 18. Máj , 2013, 21:29:33 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #4345 kedy: 18. Máj , 2013, 21:32:59 » |
|
no a k tomu tie veci..gewises etwas...jednoducho spirit of ROCKNROLL...nič netrčí, nič nechýba... máš problém sústrediť sa, lebo stále sa mi vynárali kadejaké riffy Ved to, na tychto gitarach a T-Topoch bolo nahrate najviac dobrej rockovej, hardrockovej aj progrockovej hudby pocas celych 70tych aj zaciatku 80tych rokov. Originalov z 50tych rokov bolo malicko a aj to boli vacsinou v USA okrem par hviezd v UK, cize vacsina kapiel najma v Europe hrala na tychto.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4346 kedy: 18. Máj , 2013, 22:17:26 » |
|
viď fotečky...Tak som dnes odskúšal GIBSON LP CUSTOM 73 v ostrých podmienkach /skúška s bandom aj štúdio/..postrehy...začnem včerajškom..opral som gitaru vo všetkých Gibson prípravkoch..2 hodiny som leštil Silichromom zanesený struník až dostal lesk...preleštil som kobylku...skontroloval či sú vnútri ozaj PAF PAT sticker snímače..sú...hmatník som prebehol olejom a tu sa začali idať veci...je čierny ako čokoláda, pražce sa po preleštení rozsvietili a celkovo to teraz vyzerá, ako by bol hmatník osadený v Gibsone včera..nádhera...po vyčistení tela sa objavil zapadnutý lesk..poskúšal som struny...vzľadom na fretless wonder, štandardné ladenie si gitaru našli hrúbky 9-46...pri absolútne samohrajúcom dohmate....no a dnes... čakal som strašný masaker, ale ten sa nestal..normálne krásne znejúca gitara...zvoní až skoro ako Strat...ale zrazu si neviem vybrať..každá poloha, či medzipoloha mi pripomína x nahrávok svetovej muziky, orig.poťáky z roku 1973 nebrumia, snímače sú čisté ako single, bez brumu...zapájal JCM800 do RECTIFIER BOXU...začína extáza...krkový snímač znižujem volume na 2, pridávam chorus BOSS DC-2 a na vykúrenej 800vke mám krištálovo čistý sound ala IS THIS LOVE..vlastne nie ala, ale 1/1...prepnem na kobylku, je tam AC/DC ako z platne..zapnme MAXON 808 a už ide CRAZY TRAIN... šokovaný som tým, že po včerajšom naladení, už nemusím ani po brutálnejšej hre nič doľadovať...v štúdiu to isté, tóny sedia na chlp...hrané struny sa nebijú s voľne znejúcimi..spektrum je od Adama až po Evu...basy som musel ubrať na 3/4, stredy furt dobre....gitara je veľmi rýchla v odozve..mám pocit, že hrá ešte pre brnknutím...neviem lepšie popísať...uberem atak pravej ruky, aj na skreslení je jemná...pridám a už vrčí....poznáte ten pocit, že po "predrbanom" dni v štúdiu som si ju teraz znovu prebehol a potešil som sa....Mám asi 8 gitár a nepotrebujem si nič nahovárať..zvukár povedal, že nevie ako som to spravil, ale na rovných korekciách sme v refrénových kilách dostali sound ako noha...musel som dusiť sustain, aby to neznelo hodinu....ešte raz vďaka Progimu..ostatným vrelo odporúčam šetriť..GIBSON LP 89 STANDARD, môj naj Gibson je už v ponuke bazárov a je fakt super...ale tu "nakupujeme" na úplne inom poschodí... no teda !!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #4347 kedy: 19. Máj , 2013, 07:24:05 » |
|
viď fotečky...Tak som dnes odskúšal GIBSON LP CUSTOM 73 v ostrých podmienkach /skúška s bandom aj štúdio/..postrehy...začnem včerajškom..opral som gitaru vo všetkých Gibson prípravkoch..2 hodiny som leštil Silichromom zanesený struník až dostal lesk...preleštil som kobylku...skontroloval či sú vnútri ozaj PAF PAT sticker snímače..sú...hmatník som prebehol olejom a tu sa začali idať veci...je čierny ako čokoláda, pražce sa po preleštení rozsvietili a celkovo to teraz vyzerá, ako by bol hmatník osadený v Gibsone včera..nádhera...po vyčistení tela sa objavil zapadnutý lesk..poskúšal som struny...vzľadom na fretless wonder, štandardné ladenie si gitaru našli hrúbky 9-46...pri absolútne samohrajúcom dohmate....no a dnes... čakal som strašný masaker, ale ten sa nestal..normálne krásne znejúca gitara...zvoní až skoro ako Strat...ale zrazu si neviem vybrať..každá poloha, či medzipoloha mi pripomína x nahrávok svetovej muziky, orig.poťáky z roku 1973 nebrumia, snímače sú čisté ako single, bez brumu...zapájal JCM800 do RECTIFIER BOXU...začína extáza...krkový snímač znižujem volume na 2, pridávam chorus BOSS DC-2 a na vykúrenej 800vke mám krištálovo čistý sound ala IS THIS LOVE..vlastne nie ala, ale 1/1...prepnem na kobylku, je tam AC/DC ako z platne..zapnme MAXON 808 a už ide CRAZY TRAIN... šokovaný som tým, že po včerajšom naladení, už nemusím ani po brutálnejšej hre nič doľadovať...v štúdiu to isté, tóny sedia na chlp...hrané struny sa nebijú s voľne znejúcimi..spektrum je od Adama až po Evu...basy som musel ubrať na 3/4, stredy furt dobre....gitara je veľmi rýchla v odozve..mám pocit, že hrá ešte pre brnknutím...neviem lepšie popísať...uberem atak pravej ruky, aj na skreslení je jemná...pridám a už vrčí....poznáte ten pocit, že po "predrbanom" dni v štúdiu som si ju teraz znovu prebehol a potešil som sa....Mám asi 8 gitár a nepotrebujem si nič nahovárať..zvukár povedal, že nevie ako som to spravil, ale na rovných korekciách sme v refrénových kilách dostali sound ako noha...musel som dusiť sustain, aby to neznelo hodinu....ešte raz vďaka Progimu..ostatným vrelo odporúčam šetriť..GIBSON LP 89 STANDARD, môj naj Gibson je už v ponuke bazárov a je fakt super...ale tu "nakupujeme" na úplne inom poschodí... niektore pasaze sa zle citali, ale da sa to pochopit, gratulujem
|
|
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
Stano
|
|
« Odpoveď #4348 kedy: 19. Máj , 2013, 08:15:32 » |
|
Tak Robo dore sa to cita, gitara je inspirativna a to je dobre. Je perfektne ze ste si takto sadli a dufam ze ju uz nebudes predavat, ale s nou zostarnes. Mozno sa raz aj ja dam nahovorit na takyto LP Custom ale len v bielej alebo ciernej farbe. Teda este aj vinovo cervena by mohla byt. Ale to az ked budem mat nejaky strat zo 60 tych rokov.
|
|
|
Zaznamenané
|
Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #4349 kedy: 19. Máj , 2013, 10:28:26 » |
|
|
|
|
Zaznamenané