Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
20. November , 2024, 00:28:54
Strán: 1 ... 304 305 [306] 307 308 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 913156 krát)
0 užívateľov a 16 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4575 kedy: 04. Júl , 2013, 23:18:18 »

...
Btw velmi ma laka custom lite a dlho ho sledujem su velmi zriedkave. Laka ma lahkost hrubka no co ma odradza je....Je to naozaj custom les paul alebo je to len nieco co sa tak tvari?.

no to je otazka. svojho casu som po nich poskuloval z dovodu, ze boli vzdy stipku lacnejsie, ako regulerne modely z toho isteho obdobia... by ma tiez zaujimalo, ci to tu niekto skusal a aky nazor na to mal...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4576 kedy: 04. Júl , 2013, 23:27:39 »

Bude to gitara prevazne na metal a kedze mam ltd ec1000 tak som si zvykol na jej ergonomiu a hlavne vahu.
nad ESP Eclipse si neuvazoval, ked teda chces "rovnaku" gitaru o level vyssie?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4577 kedy: 04. Júl , 2013, 23:31:58 »

Bude to gitara prevazne na metal

Potom radim skor novsi, idealne rocniky zo zaciatku 90tych rokov, tie boli velmi fajn spracovane. Tam uz mas rovno aj modernejsie silnejsie snimace. Pripadne mozes vlastne hociaky seriovy Custom az do roku 2011, kym mali ebenovy hmatnik. Vahou su vacsinou okolo 4.5 kg.  

Ak chces starsi, tak potom odporucam rocniky 75-82, mali javorovy krk a celkovo priamejsi tvrdsi zvuk a pevne basy (boli aj su casto pouzivane v hardrocku aj metale 80tych rokov), akurat tam mozno budes musiet voskovat alebo menit snimace, kedze mozu pri vacsom gaine a hlasitosti vazbit a piskat. Plus tieto boli casto tazsie, mali obcas aj nad 5 kil. Vacsinou su v rozpati 4.3 - 5 kg.

Custom Shop reedicie tym padom v podstate nemusis riesit, tie sa moc na metal nehodia, maju celkovo maksi klasickejsi drevenny prejav a kopu stredov, co sa nemusi moc dobre zladit s vacsim gainom a su aj navyse dost drahe. Co by Ti na nich ale sadlo je vaha, maju vacsinou medzi 4-4.5 kg. Obcas aj tesne pod 4. Navyse tam je pre Teba realny jedine model 68, ktory ma javorovy top. Skor sa orientovali na model 54 a 57, ktore su celomahagonove a maju pomerne svojsky prejav, nie moc vhodny na velke skreslenia.

Plus ale musim varovat, ze toto su pomerne vseobecne postrehy, ktore u Gibsonu platia vacsinou, ale najdes v klude vynimky. Gibsony su povestne tym, ze sa mozu dost lisit kus od kusu, cize preventivne si skus nejake poskusat osobne a sam uvidis, co Ti bude sediet. Pokial s tym nemas skusenosti vobec, tak urcite neber nejaky naslepo bez odskusania z netu.
« Posledná zmena: 04. Júl , 2013, 23:55:02 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4578 kedy: 04. Júl , 2013, 23:38:15 »

Btw velmi ma laka custom lite a dlho ho sledujem su velmi zriedkave. Laka ma lahkost hrubka no co ma odradza je....Je to naozaj custom les paul alebo je to len nieco co sa tak tvari?

Skor sa to len tak tvari, ma to podstatne tensie telo takze to ovplyvni aj zvuk. Ten model nemal vobec uspech a rychlo s nim skoncili.
« Posledná zmena: 04. Júl , 2013, 23:49:12 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Madcult
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

« Odpoveď #4579 kedy: 05. Júl , 2013, 00:27:03 »

nad ESP Eclipse si neuvazoval, ked teda chces "rovnaku" gitaru o level vyssie?

mal som predal som
Zaznamenané
Madcult
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4580 kedy: 05. Júl , 2013, 07:32:33 »

Viem ze to bude asi hlupa otazka ale to ze ma gitara v nazve custom neznamena ze je vyrobena v custom shope?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4581 kedy: 05. Júl , 2013, 09:28:21 »

Viem ze to bude asi hlupa otazka ale to ze ma gitara v nazve custom neznamena ze je vyrobena v custom shope?

Nie, to mas len rozne Les Paul modely ako napr. Junior, Special, Standard a akoze najvyssi Custom. Samotne Les Paul Customy od roku 2004 sice maju logo Custom Shopu, ale specifikaciami su stale rovnake/velmi podobne ako aj tie predtym v podstate od roku 1984 asi.

Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4582 kedy: 05. Júl , 2013, 10:00:25 »

http://www.ebay.com/itm/1975-GIBSON-Les-Paul-Custom-EX-FINE-CONDITION-/151075716250?pt=Guitar&hash=item232cd07c9a

Riadna rarita, neskora 75/skora 76 este s mahagonovym krkom a transitional tenonom.
Zaznamenané

Madcult
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4583 kedy: 05. Júl , 2013, 10:15:03 »

Moj problem je ze urcite si ju nebudem moct vyskusat osobne i ked byvam v Londyne. Je tu par aj vintage shopov ako tento napr ma zaujimavu ponuku aj ceny

http://www.newkingsroadguitars.co.uk/guitarshop/Gibson_Les_Pauls.html

Budget je tak 2500 libier
 ta 1974 vyzera krasne ale chlap mi hned povedal ze je to tazka gitara

Dalej co poviete na toto?

http://www.thomann.de/gb/gibson_lpcstbk.htm?sid=a284234b10e5af8dc89a49e69dce6566

Myslite ze do mojho rozpoctu sa zmesti aj Custom Sop a bude to vyrazny rozdiel v kvalite spracovani ci zvuku?

toto vyzera tiez zaujimavo

http://www.poshguitars.com/guitar-list/1996-gibson-usa-les-paul-custom-premium-plus/
« Posledná zmena: 05. Júl , 2013, 11:13:08 od Madcult » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4584 kedy: 05. Júl , 2013, 11:12:48 »

Moj problem je ze urcite si ju nebudem moct vyskusat osobne i ked byvam v Londyne. Je tu par aj vintage shopov ako tento napr ma zaujimavu ponuku aj ceny

http://www.newkingsroadguitars.co.uk/guitarshop/Gibson_Les_Pauls.html

Budget je tak 2500 libier
 ta 1974 vyzera krasne ale chlap mi hned povedal ze je to tazka gitara

Dalej co poviete na toto?

http://www.thomann.de/gb/gibson_lpcstbk.htm?sid=a284234b10e5af8dc89a49e69dce6566

Myslite ze do mojho rozpoctu sa zmesti aj Custom Sop a bude to vyrazny rozdiel v kvalite spracovani ci zvuku?

V UK nekupuj z obchodu, to je vsetko sialene predrazene. Ceny v librach ako v USA v dolaroch.

Ako som spominal, bezne Les Paul Customy su robene uz od 2004 v Custom Shope, ale to je jedno kedze sa nic nezmenilo oproti predchadzajucim rokom.. Z Custom Shopu su zaujimavejsie reedicie starych modelov skor, Historic serie. Celkovo s 2500 librami uz mas siroke moznosti.
Zaznamenané

Madcult
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4585 kedy: 05. Júl , 2013, 11:16:55 »

V UK nekupuj z obchodu, to je vsetko sialene predrazene. Ceny v librach ako v USA v dolaroch.

Ako som spominal, bezne Les Paul Customy su robene uz od 2004 v Custom Shope, ale to je jedno kedze sa nic nezmenilo oproti predchadzajucim rokom.. Z Custom Shopu su zaujimavejsie reedicie starych modelov skor, Historic serie. Celkovo s 2500 librami uz mas siroke moznosti.

Moznosti su ale i tak stale taapam vo vsetkych tych customoch co ano co nie. Ak mas cas kuknut sem vytriedil som to trochu ale hlavne potrebujem sa zorientovat viac co ano no hlavne CO NIE!

http://www.ebay.co.uk/sch/Gibson-/33040/i.html?_from=R40&_mPrRngCbx=1&_udhi=2%2C560&_nkw=gibson+les+paul+custom&LH_PrefLoc=3
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4586 kedy: 05. Júl , 2013, 11:23:08 »

Neviaz sa len na UK.

S 2500 librami by som Ti rozhodne radil zo vsetkych hladisk ist do zaciatku 70tych tokov uz. Pripadne tam das potom zavoskovat snimace a budes mat paradne znejucu gitaru, ktora si bude drzat aj cenu. Skus si ich osahat a poskusat v obchodoch v Londyne, ci Ti sadnu tieto rocniky ale najprv.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4587 kedy: 05. Júl , 2013, 14:29:47 »

Tuto je dobra ponuka, ktora sa fakt oplati. Totiz sa jedna este o neskoru 69nu, cize aj dobra investicia. Skonci to podla mna na britskom Ebay nepovsimnute. Urcite by sa dala este zjednat cena o par stovak dolu.  Popiskujem si

http://www.ebay.co.uk/itm/Gibson-Les-Paul-Custom-origional-1970-black-beauty-w-case-/231009084794?pt=UK_Musical_Instruments_Guitars_CV&hash=item35c936e57a
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4588 kedy: 05. Júl , 2013, 17:22:57 »

Moznosti su ale i tak stale taapam vo vsetkych tych customoch co ano co nie....

sa mi zda ze trosku pleties Custom a Custom Shop. Custom je nazov modelu, ma bohate zdobenie, vykladanie hlavy, bindingy zo vsertkych stran, zvacsa zlaty HW a hlavny rozdiel oproti Standardu, ze ma ebenovy hmatnik, co je ale pomerne vazny rozdiel vo zvuku, aj ked taky j*ebnuty kus drievka iba...

Custom Shop je marketing - je to akoze najvyssia vyrobna kvalita. robia tam kadejake rozne modely a tvaria sa pritom velmi dolezito. finta je v tom, ze to tam robia tak, ako to robili vzdy a beznu produkciu flakaju, aby to odlisili a aby mohli za Custom Shop pytat viacej love...

a ty teda hladas co ? Custom ako model ? sa Ti paci ako je zdobeny ? ci ides po tom zvuku skorej ? lebo aby to nebolo uplne jednoduche, tak oni tie Customy v priebehu rokov pomerne zasadne menili co sa tyka driev a konstrukcie a oni potom aj pomerne zasadne inac zneju z tych jednotlivych eeer...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #4589 kedy: 05. Júl , 2013, 18:19:26 »

finta je v tom, ze to tam robia tak, ako to robili vzdy a beznu produkciu flakaju

V podstate hej, ale zas tak ako to robia v CS to od konca 60tych rokov uz vlastne nerobili.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 304 305 [306] 307 308 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.09 sekund, 23 otázok.