Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
17. November , 2024, 00:26:45
Strán: 1 ... 371 372 [373] 374 375 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 909354 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5580 kedy: 17. Január , 2015, 20:56:57 »

Tiez taketo zeriem (ale len na pohlad  Bavím sa skvele), hlavne ale nechapem, co podmieni vznik tych pavucin. 72 je inak posledny rocnik, co ich obcas takto hojne vidiet. Tiez mam 72 a lak je ako novy, uplne leskly a ani naznak tohoto. Cize len vekom to nie je. Zrejme vela zmien teploty pri drsnom cestovani...
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5581 kedy: 17. Január , 2015, 21:03:47 »

prudsie zmeny teplot, mraz a podobne. mne sa toto stalo na gitare, ked som ju nechal v skusobni, u kamosa v garazi na zahrade a v noci mrzlo. vobec som si nic nevsimol, az ovela neskorej na slniecku pod uhlom... neboj - toto Tebe nehrozi  Ja som čert..

samozrejme musi to byt naozajstny acetonak (nitro), cize uz neskorsie Norliny takto nepraskali, novodobe gitary takto tiez nepraskaju, ani nebudu...
« Posledná zmena: 17. Január , 2015, 21:05:18 od rastis » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5582 kedy: 17. Január , 2015, 21:09:18 »

samozrejme musi to byt naozajstny acetonak (nitro), cize uz neskorsie Norliny takto nepraskali, novodobe gitary takto tiez nepraskaju, ani nebudu...

Toto - v druhej polke 70s to uz prakticky nevidiet. Specialne toto robili 68-71, ked si vsimnes na nete. Samozrejme nehovoriac o skorsich.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #5583 kedy: 17. Január , 2015, 21:49:48 »

tie potaky witch-hat su pekne
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5584 kedy: 17. Január , 2015, 22:17:51 »

tie potaky witch-hat su pekne

Moje oblubene - presne Customy z tej ery, ked sa davali su pre mna synonymom dobreho LP Custom.  Som frajer
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #5585 kedy: 18. Január , 2015, 00:07:10 »

dnes som si na skusku s bandom zobral moje gibsony a paradoxne najlepie som si zahral na tom Classicu. Pacia sa mi tie silne snimace, na rockovu muziku super.

* image.jpg (760.02 KB, 2361x2448 - prehliadnuté 362 krát.)
Zaznamenané
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #5586 kedy: 18. Január , 2015, 20:38:19 »

prudsie zmeny teplot, mraz a podobne. mne sa toto stalo na gitare, ked som ju nechal v skusobni, u kamosa v garazi na zahrade a v noci mrzlo. vobec som si nic nevsimol, az ovela neskorej na slniecku pod uhlom... neboj - toto Tebe nehrozi  Ja som čert..

Aj nove gitary takto praskaju. U fendera je to Closet Clasic seria z Custom Shopu. Mam jeden taky strat a pri aktivnom hrani - koncertovani pribudaju aj pukliny. Je to len pod uhlom vidiet a ten nitro je naozaj velmi tenucky. Mal som niekolko gitar z vintage serie od Fenderu a tam bol taky hruby nitro, ze ten asi nikdy nepraskne.

Potom som videl Toma Murphyho z Gibson Custom Shopu, ktory takuto upravu roby na pockanie nejakym skalpelom. Gitary od neho su cenene prave preto, ze vie realne spravit tie Relic upravy na Gibsonoch. Videl som nazivo len jednu gitaru, ktoru Tom Murphy relikoval a vyzerala naozaj dobre. Paci sa mi na tej uprave to ze uz z cca 2 metrov nie je ten relic vydiet a pri detailnom pohlade to naozaj vyzera dobre. To tu uz ale asi bolo rozoberane. Aky to ma vplyv na zvuk je samozrejme jasny - ziaden.  Na zdravie!
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #5587 kedy: 18. Január , 2015, 21:33:58 »

čím menej laku tým viac zvuku , je aj par blaznov čo to davaju dole aj s uber super gitar

haluz ze to spominas ale napriklad john deacon stripol dve svoje najpouzivanejsie fender jazz bass v sedemdesiatych rokoch podla wikipedie.

Aj nove gitary takto praskaju. U fendera je to Closet Clasic seria z Custom Shopu. Mam jeden taky strat a pri aktivnom hrani - koncertovani pribudaju aj pukliny. Je to len pod uhlom vidiet a ten nitro je naozaj velmi tenucky. Mal som niekolko gitar z vintage serie od Fenderu a tam bol taky hruby nitro, ze ten asi nikdy nepraskne.

Potom som videl Toma Murphyho z Gibson Custom Shopu, ktory takuto upravu roby na pockanie nejakym skalpelom. Gitary od neho su cenene prave preto, ze vie realne spravit tie Relic upravy na Gibsonoch. Videl som nazivo len jednu gitaru, ktoru Tom Murphy relikoval a vyzerala naozaj dobre. Paci sa mi na tej uprave to ze uz z cca 2 metrov nie je ten relic vydiet a pri detailnom pohlade to naozaj vyzera dobre. To tu uz ale asi bolo rozoberane. Aky to ma vplyv na zvuk je samozrejme jasny - ziaden.  Na zdravie!

nikdy som nepochopil zalubu v umelych relicoch, nevim ako u gitar ale ked sa mi podarilo moj nord ktory ma drevenne bocnice opret o veraj dveri a pukol som na nich trocha lak, tak som bol teda skor nestastny nez rad ze mam relic...

i ked je pravda ze na dvoch gitarach sa mi relic lubi :-) a to stratocaster a telecaster :)
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5588 kedy: 20. Január , 2015, 16:48:48 »

Stano - novodobymi gitarami som myslel samozrejme take, co nemaju nitro laky, ale kadejake polyuretany a pod., ktorych je na trhu drviva vacsina, co sa tyka standardnych produkcii ...

rezat pavuciny ziletkou je fasa vec, akurat ze len pre toho jedneho, co si zato nechava od podivinov platit  Bavím sa skvele
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5589 kedy: 23. Január , 2015, 18:59:21 »

Inak k tym knobom. Akym sposobom sa daju vymenit? Nevsimol som si ziadne skrutky ani nic podobne, tak neviem prist na ziadny nedestrukcny sposob ako to vymenit. Na mojom ciernom burny custome by sa tie witch hat vynimali viac ako tie obycajne cierne.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5590 kedy: 23. Január , 2015, 19:08:05 »

Ja som to zvykol robit tak, ze si das pod knob staru bankomatovu kartu alebo nieco podobne aby si si nedoskrabal lak. A potom srobovak pripadne omotany handrickou a ides to pacit. Niektore idu lahucko, starsie casto ani zaboha. Uz sa mi podarilo aj rozlomit jeden, ale pokial si omotas tenm srobovak, malo by to vyjst. :)
« Posledná zmena: 23. Január , 2015, 19:11:01 od proghopik » Zaznamenané

epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5591 kedy: 23. Január , 2015, 19:13:32 »

Diky, vacsi problem uz bude zohnat ich.  :)
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5592 kedy: 23. Január , 2015, 19:31:23 »

Diky, vacsi problem uz bude zohnat ich.  :)

Ani nie, z Ebay v klude. Stare su strasne predrazene, potom ich robia aj nejake aftermarket retroparts a podobne firmy. Nie su sice presne verne tym starym, ale tak co uz. :)
Zaznamenané

epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5593 kedy: 23. Január , 2015, 19:38:15 »

No vsak asi aj tou cestou pojdem. Su tam nejake s free shipping-om tak v poradecku. Historicka presnost v mojom pripade nebude nutna.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5594 kedy: 23. Január , 2015, 19:42:54 »

No vsak asi aj tou cestou pojdem. Su tam nejake s free shipping-om tak v poradecku. Historicka presnost v mojom pripade nebude nutna.

Ja som raz davnejsie takto jedny kupil a co si pamatam, tak mali akurat ine pismo a boli trosku nizsie ako stare.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 371 372 [373] 374 375 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.