Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
17. November , 2024, 00:34:04
Strán: 1 ... 373 374 [375] 376 377 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 909363 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #5610 kedy: 12. Február , 2015, 09:26:32 »

Tisic nie. Das rovnake struny, plus minus rovnake nastavenie a na jednom zosiku ked si pohras po sebe, tak sa to da ozaj lahko aj zvukovo porovnat.

lenze to su este tie objektivne faktory. ja pridem k aparatu s tou istou gitarou a kazdy krat mam pocit ze to hra trochu inak a defakto sa nic nezmenilo ucho a vnimanie zvuku nieje nieco comu by som veril
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5611 kedy: 12. Február , 2015, 09:35:15 »

lenze to su este tie objektivne faktory. ja pridem k aparatu s tou istou gitarou a kazdy krat mam pocit ze to hra trochu inak a defakto sa nic nezmenilo ucho a vnimanie zvuku nieje nieco comu by som veril

Ved preto som pisal PO SEBE. :) Skratka sedis a prehadzujes si gitary jednu za druhou, zahras si plus minus to iste, pripadne to aj rovno nahras.

Nie tak, ze hram na jednej, potom idem na tri piva a potom po dvoch hodinach si brnknem znovu a zda sa mi, ze sa vsetko zmenilo. Bavím sa skvele

Ved preboha, uz nasucho pocut casto rozdiely kus od kusu. Medzi Gibsonmi aj Fendrami rovnako.
« Posledná zmena: 12. Február , 2015, 09:43:54 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5612 kedy: 12. Február , 2015, 10:03:31 »

ani to, ze si zahras po sebe nemusi nic znamenat, hlavne ked vintejdzisti si lubia vypeckovat aparatiky. kolko krat som si vsimol aj na sebe, ze sa mi v priebehu par minut zmenilo vnimanie zvuku dost vyrazne...a to hram prevazne cez digi simulacie, kde je ten zvuk konzistentny nehladiac na dalsie faktory.

staci, ze si ohucany, sluch sa ti postupne otupuje, prestavas vnimat vysky a vintejdzista z toho urobi zaver, ze ta dalsia gitara hrala viacej tucne a pritom len bol uz tak hluchy, ze tie vysky jednoducho nepocul  :) nehovoriac o tom, ako vela laikov ma tendenciu zle si vysvetlovat niektore fakty - jeden priklad za vsetky s kablami - niekto ti povie, ze tento kabel je turbo fasa ppc, lebo ma viacej basov ako ostatne. a vysvetluj mu potom, ze je to v skutocnosti na hovno kabel, lebo ma vysoku kapacitanciu a zerie vysky, co on vnima ako viac basov  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5613 kedy: 12. Február , 2015, 10:20:52 »

Ano hej, to sme tu uz mali, gitary sa vlastne nedaju vobec porovnat a vsetky maju vlastne rovnaky zvuk. Rozdiely sa nedaju objektivne rozoznat, je zbytocne to riesit - vsetko je to sugescia, placebo efekt plus nase nedokonale usi. Nastroje nad 500 EUR si kupuju len blazni a mastia si tym ego. Profikom a tym co roztancovavaju masy stacia lacne nastroje, lebo aj tak z nich vydoluju vsetko, co treba a zneje im to vzdy rovnako fajn. A to uz vobec nehovorim o aparatoch. Debata ukoncena. Bavím sa skvele Na zdravie!
« Posledná zmena: 12. Február , 2015, 10:24:07 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #5614 kedy: 12. Február , 2015, 10:26:27 »

Ano hej, to sme tu uz mali, gitary sa vlastne nedaju vobec porovnat a vsetky maju vlastne rovnaky zvuk. Rozdiely sa nedaju objektivne rozoznat, je zbytocne to riesit - vsetko je to sugescia, placebo efekt plus nase nedokonale usi. Nastroje nad 500 EUR si kupuju len blazni a mastia si tym ego. Profikom a tym co roztancovavaju masy stacia lacne nastroje, lebo aj tak z nich vydoluju vsetko, co treba a zneje im to vzdy rovnako fajn. A to uz vobec nehovorim o aparatoch. Debata ukoncena. Bavím sa skvele Na zdravie!

pokial sa bavime o nejakom objektivnom porovnani tak je to vpodstate ako si napisal
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #5615 kedy: 12. Február , 2015, 10:31:36 »

nikto nespochybnuje kvalitu drahych nastrojov, spochybnovali sa skor metody posudzovania rozdielov a zavery z toho vyvodene   Popiskujem si
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5616 kedy: 12. Február , 2015, 10:32:33 »

Nesmieme ale tuto pravdu moc rozsirovat, lebo postupne by potom dopadli velke svetove fora tak ako nase a mozno by to ohrozilo aj drahe imperialisticke znacky. Bavím sa skvele
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5617 kedy: 12. Február , 2015, 10:34:23 »

nikto nespochybnuje kvalitu drahych nastrojov, spochybnovali sa skor metody posudzovania rozdielov a zavery z toho vyvodene   Popiskujem si

Tak navrhni nejaku objektivnejsiu metodu ako priamo po sebe skusat na rovnakom nastaveni co mozno najpodobnejsie zostelovane gitary trebars rovnakej znacky alebo aj modelu a nahravat ich. :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5618 kedy: 12. Február , 2015, 10:37:30 »

Proste ked z rovnako nastavenych dvoch Les Paulov jeden uz nasucho ma vacsi sustain, druhy ma rychlejsi attack a zneje ostrejsie, tak stale by si tvrdil, ze zneju rovnako, resp. ze takto sa to neda posudit? Popiskujem si Ani nevravim o zosilenom zvuku (uplne bez ohladu na hlasitost), tam su casto tie rozdiely minimalne rovnake.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #5619 kedy: 12. Február , 2015, 10:40:40 »

objektivna metoda je nahrat DI signal a potom reampovat cez ten isty rerazec a vysledok pocuvat na monitoroch, kde ti nebude hucat do hlavy 100W vybombovana plexina - jediny faktor, ktory ti moze negativne ovplyvnit zvuk je kabel, cez ktory nahras DI signal..

k takemu poorvnaniu sa mozes vracat aj po x-dnoch, resp pridat dalsiu gitaru. tam kde ti huci do hlavy aparat nemas realne a objektivne sancu porovnat nejake nuancie. to nie je zosmiesnovanie snobov ani nikoho, je to proste fakt.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5620 kedy: 12. Február , 2015, 10:44:10 »

k takemu poorvnaniu sa mozes vracat aj po x-dnoch, resp pridat dalsiu gitaru. tam kde ti huci do hlavy aparat nemas realne a objektivne sancu porovnat nejake nuancie. to nie je zosmiesnovanie snobov ani nikoho, je to proste fakt.

Preco by musel zakonite hucat? Na 5w aparate sa gitary nedaju porovnat? Bavím sa skvele

Dokonca aj na nevybudenej plexine sa daju nuansy krasne porovnat, nehovoriac o tom, ze sa da nakopnut pedalom a moze hrat potichu a tiez tam budu rozdiely velmi rychlo pocutelne. A o modernych ampoch, ktore hraju dobre a gainuju aj uplne tichucko ani nehovorim.
« Posledná zmena: 12. Február , 2015, 10:44:43 od proghopik » Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #5621 kedy: 12. Február , 2015, 10:52:55 »

momentalne vlastnim 4 Les Pauly, z roznych rokov a striedavo si ich beriem na skusky s kapelou. Na zaciatku sa mi zdali velmi podobne, postupne v ramci realneho hrania sa objavuju rozdiely.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5622 kedy: 17. Február , 2015, 09:48:40 »

Krastny ako novy exemplar  :)

http://www.gbase.com/gear/gibson-les-paul-custom-1959-black
« Posledná zmena: 17. Február , 2015, 09:49:43 od proghopik » Zaznamenané

Paloamp
nováčik
*
Príspevkov: 65

« Odpoveď #5623 kedy: 22. Február , 2015, 13:22:38 »

Zdravim.
Chcel by som vas požiadať o radu.
Uvažujem nad kupou Gibson Les Paul studio faded 2010. Bohužial neviem zistiť ani predajca mi nevie povedať ake snimace ma tento model a či je to odlahčená verzia teda telo s vyfrezovanými otvormi.
Vedeli by ste mis týmto  poradiť ?
Dakujem.

Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5624 kedy: 22. Február , 2015, 13:43:59 »

Zdravim.
Chcel by som vas požiadať o radu.
Uvažujem nad kupou Gibson Les Paul studio faded 2010. Bohužial neviem zistiť ani predajca mi nevie povedať ake snimace ma tento model a či je to odlahčená verzia teda telo s vyfrezovanými otvormi.
Vedeli by ste mis týmto  poradiť ?
Dakujem.

Pokial viem, snimace su klasicke 498T a 490R, boli tusim nejake mensie edicie s Burstbucker Pro aj. Telo ma vyfrezovane pomerne velke otvory ako vsetky od roku 2008 (vacsie ako klasicke ementalove diery do 2008).
Zaznamenané

Strán: 1 ... 373 374 [375] 376 377 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.