Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 22:37:34
Strán: 1 ... 374 375 [376] 377 378 ... 430 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Teoretizovanie o Gibsonoch  (Prečítané 909289 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5625 kedy: 22. Február , 2015, 13:44:36 »

zaujimave rozmyslanie... rozhodnes sa pre konkretny model, ale nepoznas vlastne jeho specifikacie.. to potom podla coho si sa rozhodol prave pre ten konkretny model ?  Popiskujem si
Zaznamenané
Paloamp
nováčik
*
Príspevkov: 65

« Odpoveď #5626 kedy: 22. Február , 2015, 13:54:52 »

Chcem nejaku solidnu gitarku LesPaul za rozumnu cenu a toto mi pripada ako kompromis.
Hlavne ma zaujimaju tie snimace. Tiež som nasiel par specifikacii kde uvadzaju Burstbucker snimace, niekde zas
klasiky 490r a 498T. Je v nich velký rozdiel? Radsej by som silnejsie. Tabulkovo su Burstbuckery o nieco slabsie ale tie su
tiež rozdelene na typ 1 až 3.
Co sa tyka tela je horsie to vyfrezované?
Sám mám Vintage V100WR s mini HB a ta je strašne tažká. 
To lahsie telo by myslím nebolo take zlé.
Zaznamenané
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #5627 kedy: 22. Február , 2015, 14:21:50 »

Chcem nejaku solidnu gitarku LesPaul za rozumnu cenu a toto mi pripada ako kompromis.
Hlavne ma zaujimaju tie snimace. Tiež som nasiel par specifikacii kde uvadzaju Burstbucker snimace, niekde zas
klasiky 490r a 498T. Je v nich velký rozdiel? Radsej by som silnejsie. Tabulkovo su Burstbuckery o nieco slabsie ale tie su

Na 90 % budu 490 a 498. Vsak gitaru vyskusaj, ci sa ti paci, snimace sa daju vymenit.

Telo je klasicke studio, len nema dokonceny finish.  Bavím sa skvele

Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #5628 kedy: 22. Február , 2015, 14:45:16 »

...Co sa tyka tela je horsie to vyfrezované?
...

Pali uz sa to tu raz niekto pytal.

Ale odpoved bola bohvieako myslena  Žmurk
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,74686.msg337771.html#msg337771

Ale ktovie, ze ked uz v Gibsone zacali robit diery, ci nejak testovali aj zvuk popri tom alebo len do bezvedomia nadrbali dier aby vaha bola ok.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5629 kedy: 22. Február , 2015, 14:53:43 »

Skus sa poobzerat po nejakych japonskych kopiach z konca 70tych/80tych rokov. Tam za cenu noveho Studia dostanes gitaru, ktora bude mat blizsie zvukovo aj pocitovo ku klasickym Les Paulom. Dost sa to tu kedysi preberalo, najdi si to.

Burstbuckery maju kvazi klasickejsi zvuk, cize budu dynamickejsie, farebnejsie a konkretnejsie ako 498T. 490R je inak fajn snimac, cize zas nie je problem ten kobylkovy 498T vymenit ak bi si casom chcel.

Tazko povedat, bude sa to ale chovat inak, kedze tam je polka dreva fuc (najskor slabsi attack, konkretnost a iny sustain). Inak ak chces silou mocou Studio, vezmi starsie z konca 80tych/zaciatku 90tych rokov, tie su kvalitou niekde uplne inde.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5630 kedy: 22. Február , 2015, 14:56:35 »

Ale ktovie, ze ked uz v Gibsone zacali robit diery, ci nejak testovali aj zvuk popri tom alebo len do bezvedomia nadrbali dier aby vaha bola ok.

Najskor na to srali. Tam bol problem, ze zaciatkom 80tych rokov mali najtazsi mahagon a Les Pauly z tej ery v priemere vazili najviac. Bola silna japonska konkurencia, ludia im na to pindali, tak to bola celkom spasonosna myslienka. Pruser je, ze aj dnes su casto tie derave gitary dost tazke (viac ako Custom Shopy bez dier), cize evidentne na USA produkciu pouzivaju stale tazky mahagon.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5631 kedy: 22. Február , 2015, 21:36:12 »

majuc obe verzie dlhodobejsie (498T + 490R / Burst.. II + Burst. III ), viacej ma bavili 498+490. mnohi ich moc nemusia, mne sa vzdy zdali akurat silne a vsestranne pouzitelne (v mojom pripade hlavne rockove a skreslene vyuzitie)... Bursty urcite nie su zle, ale "pafoidy" od inych firiem sa mi pacili vzdy viac...

Paloamp - a s jakym cca rozpoctom ratas pri kupe LP ? reku ci Tvoj vyber je ozaj v danej cenovke to najlepsie...
Zaznamenané
Paloamp
nováčik
*

« Odpoveď #5632 kedy: 23. Február , 2015, 19:04:11 »

Rozpočet tak do max 500Eur.
Teda lacnejsie gibsony bud LP alebo SG.
Uvažujem aj nad nejakym SG special faded. Mal som doma od kamoša požičane SG standard a velmi sa mi to páčilo.
Viem že faded je lacnejšia verzia ale nejaky zasadný rozdiel by tam asi nebol. Aspon z videí čo som videl na YouTube.
Stare japnske kopie čo kamoš vravel by tiež mohli byť fajn, ale radsej by som niečo novsie.
Obavam sa že pri starších kusoch už može byť problem z pražcami príp. mechanikami. To su dalšie investície navyše a posielať to ani neviem komu na opravu.
Bežne veci viem urobiť aj ja.  
« Posledná zmena: 23. Február , 2015, 19:16:18 od Paloamp » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5633 kedy: 23. Február , 2015, 19:49:07 »

Rozpočet tak do max 500Eur.

5 kil je velmi problemova hranica, kedze za to nezozenies ani starsie Studio, ani poriadneho Japonca. Akurat SG.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5634 kedy: 23. Február , 2015, 20:01:41 »

ako pise Brano - 500 je na Gibson LP malo, zato je total lowend a ci ist  do toho, lebo Gibson...  Popiskujem si

ja by som v tejto cenovke isiel do japonca, za tie peniaze su aj velmi slusne uz.

stare prazce by som vobec neriesil. ani pri zanovnej gitare nie je zaruka, ze prazce budu OK, hlavne dnes sa osadzaju strasne makke a nekvalitne (aj na znackove gitary), s tymi, co sa osadzali pred 20-30-40 rokmi su tie dnesne neporovnatelne.

kvalitne mechaniky su kvalitne aj po vela desiatkach rokov, to by som tiez ako dovod obav nevidel.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5635 kedy: 23. Február , 2015, 20:03:33 »

...
Viem že faded je lacnejšia verzia ale nejaky zasadný rozdiel by tam asi nebol....

aby si sa nedivil, hlavne co sa tyka opracovania a trebars hrubky krku a podobne. uz sme to tu riesili, specialne u Gibsonu tieto veci z roka na rok lietaju. su faded, ktore maju ozaj len skaredsi lak a su faded, co su total polena...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5636 kedy: 23. Február , 2015, 20:13:27 »

Asi tak, treba najma este nejake to kilecko-dve dosetrit a kupit nejake Greco stare (900 radu trebars) a to v klude bude hrat lepsie ako hociaky dnesny novy Gibson LP Studio alebo aj Standard. 5 kil je fakt malo.
Zaznamenané

Paloamp
nováčik
*

« Odpoveď #5637 kedy: 23. Február , 2015, 20:30:28 »

Mna to nejako moc nesuri. Ak by sa našlo niečo zaujimave tak cena sa da navýšiť.
Je to viacmenej len na domace hranie takže zbytočne vela nechcem do toho investovať.
Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #5638 kedy: 23. Február , 2015, 22:25:38 »

Mam stareho japonca LP... mozno by som ho dal aj pod 500,-
LEN ZE... ma srobovany krk a bakelitopapundelkovu klenbu, teda nie je to uplne les paul, sice je stary ako cierne uhlie, je to zaciatok 70tych rokov, vyzera ako custom, cierny, ma 335kovye small block inlays.. velku dlhu hlavu, taka kvalitna japonska diamantka.
Zaujimave je na nom to ze sa na nom hra strasne dobre, krk je tlsty, hmatnik uzky, a zvuk ma poprdeli.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #5639 kedy: 23. Február , 2015, 22:29:53 »

za 500 zozenies PRS SE245 co je uplne super elpeckoidna gitara, ladia aj hraju uplne vpohode

http://www.thomann.de/de/prs_se_245_gold_metallic.htm
Zaznamenané
Strán: 1 ... 374 375 [376] 377 378 ... 430 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.11 sekund, 23 otázok.