Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 18:56:19
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PA - aktiv ci pasiv?  (Prečítané 5155 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #30 kedy: 13. Marec , 2009, 13:41:44 »

To je pravda. Také veci, ako podnik s PA, sú v našich končinách viac svetlá výnimka ako štandard. Ak má muzikant v BA ťažký život, tak na Východe to platí duplovane. Napriek tomu sú tu stále pre muziku nadšení ľudia, čo s tým dačo chcú robiť a nehrajú len v obývačke či za kompom.
« Posledná zmena: 13. Marec , 2009, 13:42:08 od Predator » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #31 kedy: 13. Marec , 2009, 14:16:06 »

dojdite vsetci do BA a spravme nejaky klub co bude fakt len na koncerty pre kapely.. :)
Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #32 kedy: 13. Marec , 2009, 14:17:20 »

To je pravda. Také veci, ako podnik s PA, sú v našich končinách viac svetlá výnimka ako štandard. Ak má muzikant v BA ťažký život, tak na Východe to platí duplovane. Napriek tomu sú tu stále pre muziku nadšení ľudia, čo s tým dačo chcú robiť a nehrajú len v obývačke či za kompom.

čo vraví? uráža nás?  Bavím sa skvele ale nie.

PA fakt nieje štandard. neviem ako v BA, ale väčšinou to funguje tak, že sa zoženie nejaký zvukár a ten donesie aparát, pult, mikra a všetko ostatné.

a koncert kde je zvučený iba spev stojí väčšinou po zvukovej stránke za hovno. spýtajte sa swordyho na koncert v TO.  Na zdravie!

dojdite vsetci do BA a spravme nejaky klub co bude fakt len na koncerty pre kapely.. :)

nie zlá ajdija :) a kto bude sponzorovať?  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 13. Marec , 2009, 14:17:56 od johnzo » Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #33 kedy: 13. Marec , 2009, 14:22:52 »

...
PA fakt nieje štandard. neviem ako v BA, ale väčšinou to funguje tak, že sa zoženie nejaký zvukár a ten donesie aparát, pult, mikra a všetko ostatné....

vsak ja som ani nemyslel zrovna, ze krcma ma vlastnit svoje PA, vsak na to sa volavaju zvukari. ako je mi jasne, ze su krcmari, co im je luto davat peniaze aj za zvukara, ale to je otazka zase, ci za kazdu cenu hrat niekde, kde nie su ochotni zabezpecit zakladne podmienky na koncert (ozvucenie)... neviem - nechcem mudrovat, mozno do toho iba zle vidim...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #34 kedy: 13. Marec , 2009, 14:25:16 »

nie zlá ajdija :) a kto bude sponzorovať?  Bavím sa skvele

mozes byt prvy, ides do toho?
Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #35 kedy: 13. Marec , 2009, 14:30:26 »

keď vezmem do úvahy, že po vyplatení vadima mi zostane ešte holší k0k0t ako teraz tak idem  Bavím sa skvele

vsak ja som ani nemyslel zrovna, ze krcma ma vlastnit svoje PA, vsak na to sa volavaju zvukari. ako je mi jasne, ze su krcmari, co im je luto davat peniaze aj za zvukara, ale to je otazka zase, ci za kazdu cenu hrat niekde, kde nie su ochotni zabezpecit zakladne podmienky na koncert (ozvucenie)... neviem - nechcem mudrovat, mozno do toho iba zle vidim...

každá kapela chce hrať, či nie? a krčmári u nás volajú zvukárov len na kapely na ktoré dojde veľa ľudí. a väčšinou sa "unás" rieši tak, že kapela zavolá zvukára, dohodne sa s krčmárom, krčmár má tržbu a kapely a zvukár sa delia zo vstupného. na nezvučené koncerty býva vstupné väčšinou hodne symbolické- 1€ zadarmo a podobne.
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #36 kedy: 13. Marec , 2009, 14:44:12 »

myso je pre tuto myslienku nadseny :)
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #37 kedy: 13. Marec , 2009, 14:51:51 »

kto bude platit ujov bez krku?  :)
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 13. Marec , 2009, 19:13:56 »

a koncert kde je zvučený iba spev stojí väčšinou po zvukovej stránke za hovno. spýtajte sa swordyho na koncert v TO.  Na zdravie!

Nemusí. Už som videl aj dobré klubové koncerty s malým PA aj akcie v veľkým PA a nanič zvukom. Ono to hodne závisí na tom, kto za tým pultom sedí. Pokiaľ je to hluchoň, tak môže mať aj EAW s konzolou MIDAS a výsledok stojí za prd. A naopak, už som počul malé klubové akcie s krásnym čitateľným zvukom, ozvučené boxmi Behringer.

V konečnom dôsledku furt je to hlavne o človeku. Je jasné, že všetko má svoje limity a na totálnom nehrajúcom šrote nikto nič rozumné nenazvučí, ale keby ste niektorí vedeli, čo by za komoušov mnohé kapely dali za PA Behringer či Soundking ... aj tie v správnych rukách vedia hrať pekne a čisto.
« Posledná zmena: 13. Marec , 2009, 19:14:22 od Predator » Zaznamenané
duro
stály hosť
Príspevkov: 1011

Tone is in Fingers!

« Odpoveď #39 kedy: 31. Január , 2012, 20:37:20 »

AHOJTE...   chcel by som  ozvučiť v kapele  kopák snare a hi-hat,  podla vás  15-ka jeden  aktívny subwoofer  by to utiahol?/   vacsinou hráme po puboch  cca  do 200-os. 
Zaznamenané

TONE IS IN FINGERS Si píš!!!
Fender stratocaster,OLP Luke model  EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #40 kedy: 31. Január , 2012, 20:49:18 »

no subwoofer ti bude tazko hrat snare alebo hihat, ked to hra niekde to 80-100hz ze :D

a aka 15tka? nejake 800-1000W urcite ano, samozrejme so satelitmi.
Zaznamenané

stoka!
duro
stály hosť

Tone is in Fingers!

« Odpoveď #41 kedy: 31. Január , 2012, 22:22:08 »

no  satelity  mám 2 x d.a.s  350w ,len ozázka je či  15 palcový aktívny subwoofer  utiahne  kopák Huh! alebo radšej  18-ku Huh!
Zaznamenané

Fender stratocaster,OLP Luke model  EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #42 kedy: 05. Február , 2012, 16:12:44 »

....utiahne, ale musíš uvažovať s výkonom min.  500W....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
duro
stály hosť

Tone is in Fingers!

« Odpoveď #43 kedy: 05. Február , 2012, 19:03:29 »

už  som to poriešil, tak že mam 2x350w  das  audio+2X 800W db technologie subwoofer Žmurk    spolu  2300w  to hádam  bude stačit  do pubov....
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.056 sekund, 23 otázok.