Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 06:47:47
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: 2 otazocky...  (Prečítané 21085 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Finrod
nováčik
*
Príspevkov: 28

« kedy: 31. Marec , 2009, 19:43:47 »

Prosim mam dve otazky....jedna je co si myslite o sete Ibanez GSR190JU....o kombo mi nejde hlavne aka je ta basa, rad by som nieco na tvrdsi metal.....

a druha, daju sa neskor vymenit snimace, tak ze miesto single napr. humbucker
Zaznamenané
Finrod
nováčik
*

« Odpoveď #1 kedy: 31. Marec , 2009, 19:50:25 »

To bude drahšie ako celý ten set...  Popiskujem si

ta vymena??? pretoze snimace som videl aj take lacnejsie (myslim 500SK+)
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #2 kedy: 31. Marec , 2009, 19:50:53 »

ta vymena??? pretoze snimace som videl aj take lacnejsie (myslim 500SK+)
take snimace nekupuj
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Finrod
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 31. Marec , 2009, 19:52:13 »

a kolko stoja take nejake lepsie ale lacnejsie......a na kolko vyde samotna vymena???
Zaznamenané
Finrod
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 31. Marec , 2009, 19:55:52 »

Kúp si za tú cenu radšej normálnu jazdenú basu.To kombo ti aj tak veľa nedá a na doma ti stačí s brnkátkom tvrdý metal cvičiť aj nasucho.
ono, kukal som po nete, ale nenasiel som nic take, a ak hej nie z mojho okolia, takze ani vyskusat by som si to nemohol....
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #5 kedy: 31. Marec , 2009, 19:57:25 »

a kolko stoja take nejake lepsie ale lacnejsie......a na kolko vyde samotna vymena???
Ja neviem,tak SBS od šlapáka môže stáť tak 35-45E.
A potom práca s "drevom" u gitarára...ďalších koľko?30?  Tak to máš povedzme 70 E za jeden snímač.
Neoplatí sa to. Za 340E už kúpiš niečo jazdené podľa predstáv v pohode.
Takto dodrbeš tú basu a nebudeš sa jej vedieť potom zbaviť(a to sa jej asi budeš chcieť zbaviť po čase),lebo do nej boli robené zásahy.
Zaznamenané
Finrod
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 31. Marec , 2009, 19:59:20 »

...Za 340E už kúpiš niečo....

Ja dufam ze nejak naskrabem tych dvesto na ten set  Bavím sa skvele
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 31. Marec , 2009, 20:05:20 »

citujem sa z vedlajsej temy, plati to viacmenej aj na toto:
taketo sety su vacsinou pre ludi rodicov, co chcu spravit detom radsot na vianoce...nastroje kvalitou a spracovanim nestoja za vela...ak chce len zistit, ci sa mu bude chciet hrat na basu a bude ho to bavit, tak nech si to kupi. ak ho to chyti, velmi rychlo zacne ladat lepsiu alternativu,ak nie, tak vela nestratil.

ak vie, ze sa chce seriozne venovat hre na base, tak by som sa poobzeral po nieco aspon trochu serioznom..

add vymena snimacov:  moze vyvolat nejaky pocit zadostucinenia, pokial ide o nejaky kvalitny snimac, s velkym vystupom, kde hra potom viac snimac a nie nastroj. vo vseobecnosti ale vymena snimacov na takychto lacnych nastrojoch nema nejaky extra velky vyznam. pokial tie "stock" snimace hraju, tak je zbytocne ich menit, lebo prvorady je nastroj a ani sebelepsi snimac z hovna bic neupletie.

noname snimace za 500 starych penazi su +/- to iste ako to, co tam je teraz, takze vymenou za ne si velmi nepomozes..

dobry sposob uvazovania je kupit znackove snimace z inzeratu s tym, ze necham si ich do lepsieho nastroja, zastavam vsak nazor, ze radsej zratat penizky dokopy a kupit co najlepsi nastroj v ramci penazi, ktore su k dispozicii ako rozdelit ich na uplne lacny nastroj a znackovy snimac..
Zaznamenané
Finrod
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 31. Marec , 2009, 20:08:33 »

no ktomu setu, basu z neho som videl na nete a tak kolo 230 Euro, je to ale madarsky obchod kde je to aj z tym "uzasnym" kombom a nejakych prislusenstvom za 229 Euro
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #9 kedy: 31. Marec , 2009, 20:16:51 »

no ktomu setu, basu z neho som videl na nete a tak kolo 230 Euro, je to ale madarsky obchod kde je to aj z tym "uzasnym" kombom a nejakych prislusenstvom za 229 Euro
v prvom rade si zvaz tieto veci:
- kolko si do toho ochotny investovat?
- musi to byt nove? (vacsinou z druhej ruky za tu istu cenu dostanes o nejake to percento lepsi nastroj)
- co od toho nastroja ocakavas? (ak si chces iba skusit hrat na basu, tak kludne. ak cakas, ze ti to vydrzi dlhsie, tak si daj pozor aby si si o par mesiacov nebuchal hlavu o stenu. a jednak tiez jeho vlastnosti, predpoklad je, ze mas nieco poskusane a mas predstavu, co by ti mohlo vyhovovat...)

pri vybere hlavne prveho nastroja je dobre sa neunahlit, ak je moznost vyskusat si viacero variant, zhodnotit svoje financne moznosti aj naroky. to nie je ako kupovat vlozky pre svoju polovicku, ze rychlo vbehnem do obchodu a schmatnem prve, co vidim Žmurk
« Posledná zmena: 31. Marec , 2009, 20:19:36 od styrioci » Zaznamenané
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #10 kedy: 01. Apríl , 2009, 01:09:05 »

ja by som kúpil asi nejakú starú hnilú jolanu, je to rovnako zlé ako tieto rôzne basy/gitary. na tom človek zistí, či chce hrať, alebo nie. a stará jolana sa dá zohnať za 3 pivá, zatiaľ čo nová basa za pív 30  Na zdravie!
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
Jurinko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 379

dilinožravec

« Odpoveď #11 kedy: 01. Apríl , 2009, 07:59:36 »

Hlavne taketo lacne veci nekupui nove  Si píš!!! Si píš!!! je vela ludi ktori si kupia  basu za 300 euro a po case sa ju rozhodnu predat. nakolko taketo lacne nastroje su temer nepredajne, predavajuci vie ist s cenou velmi dole aby ju predal...mozno az na 100euro. Cize odporucam kupit nejaku jazdenu gbasu+combo......bude ta to dokopy stat tych 230e ale za tie prachy budes mat omnoho viac ako keby si kupoval niekde  nejaky hrackarsky set.  Na zdravie!
Zaznamenané

Respectable people do not write music or make love as a career.
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #12 kedy: 01. Apríl , 2009, 08:27:31 »

.....kúp si toto..... http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=99110 a vydrží Ti kým si naškrabeš na fakt peckovú basu, alebo podľa toho ako sa bude vyvíjať úroveň kapely možno lepšie ani nebudeš potrebovať.....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
olko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 314

\m/

« Odpoveď #13 kedy: 01. Apríl , 2009, 09:18:12 »

.....kúp si toto..... http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=99110 a vydrží Ti kým si naškrabeš na fakt peckovú basu, alebo podľa toho ako sa bude vyvíjať úroveň kapely možno lepšie ani nebudeš potrebovať.....
ale stoji 290Eur a on bude mat 230:D
Zaznamenané

Primarne basak.

Prog is Love, Prog is Life.

Proud Cort guitars player, and Peavey Amp user...
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #14 kedy: 01. Apríl , 2009, 09:29:24 »

s malo peniazmi nebude ani velmi vela muziky. ked nema financie tak nech si kupi to na co bude mat, radsej jazdene ako nove, ale nemoze ocakavat ani nic extra. nebudu to nejake specialne prusery, pre zaciatocnika je to v pohode. ono otazka "co si myslite o base za 200 euro, poradte daku"..to je v tejto triede dost jedno, casto su tie nastroje z jednej fabriky s inym logom.
keby som to mal zhodnotit strasne arogantne, tak je tam viacmenej takmer vsetko pre mna napicu, lebo su to dost hluche nastroje a ozvu sa trochu ked na ne natiahnes nove struny, inac sa to vselijako blati, elektrika chrasti atd. ale na svoj ucel - naucenie sa to staci  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 23 otázok.