Wonder
nováčik
Príspevkov: 40
|
|
« kedy: 21. Apríl , 2009, 18:46:19 » |
|
Táto debata by mohla poslúžiť na lepšie porovnanie aparátov, prípadne by sme sa mohli aj dozvedieť nejaké nastavenia jednotlivých kombinácií zosíkov s gitarami a reprami. Tak aby som začal hodím taký príklad. Archaické Laney L60 čo je vintage lampa ručne pájkovaná ešte z roku okolo 1965-67 myslím. Mal som dostupnú moju gitaru Jacksona plus repro ktoré mám doteraz Laney LX 412 a gitarový efekt ZooM myslím že to bola prvá verzia 707 s pedálom. Keďže táto hlava bola vintage a nemala tudiž adekvátne skreslenie a môj štýl hry je deadmetal, trebalo dokrmovať. na Zoome sa mi podarilo o naozaj zaujimavý zvuk, ktorý bol trocha hutnejší od Dismemberu, ale stále nebol hutný tak, ako by sa na lampový aparát patrilo. Nastavenie bolo na hlave nasledovné - Presence 2hod, Bass 2hod, Mid 11hod, Treble medzi 12 a 1 hodinou (ak sa niekto nevyzná, nech si predstaví okolo potenčákov hodiny :-) Bohužiaľ nastavenie efektu neviem presne, lebo tam toho bolo veľa na nastavenie,ale dá sa to zistiť.Teraz mám Powerball (a nie je to shit len sa s tým treba pohrať :-P) a moje nastavenie je nasledujúce (pre skreslený kanál) : Gain niekde na 9-tej hodine, Zvyraznene hlbky, Bass 1hod, Mid 11hod (pozn. mam focused prepnuté), Treble 1-2hod, Presence 1-2hod, Depth Punch 11hod....toto nastavenie mám kvôli mojmu snímaču, ktorý ma vysoký výstupný signál a jeho jedinečnú charakteristiku zvuku. Dúfam, že tu pribudnú ďalšie príspevky ohľadom nastavení, aby sme si mohli spraviť lepšie predstavy o jednotlivých zostavách. PS : pridávam jednu :-) moje staré kombo Behringer GMX 212 podľa hodôt: Presence 7, Bass 8-9, Mid a Treble 6-7 všetky prepínače v strede, príp. ľavý hore, alebo zapnutá simulácia aparátu buď 99 (skúšobňa), alebo 98 (doma).
|
|
|
Zaznamenané
|
Engl Powerball 100 Watt, Laney LX412 A,S Cabinets, Jackson Kelly KE3, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings
Ex-Necro Anatomy, Člen Doomed a Increasing Passion
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 21. Apríl , 2009, 18:49:20 » |
|
Les Paul:
potenčák c. 1 - 10 potenčák c. 2 - 10 potenčák c. 3 - 10 potenčák c. 4 - 10 prepinac - dole (alebo hore ci v strede)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 21. Apríl , 2009, 18:51:56 » |
|
Wonder- to je sice pekné čo si popisal ale pichnem tam moju gitaru /alebo daku inu/, s inymi snimačmi a nastavenie je" ta-tam".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:12:28 » |
|
Táto debata by mohla poslúžiť na lepšie porovnanie aparátov, prípadne by sme sa mohli aj dozvedieť nejaké nastavenia jednotlivých kombinácií zosíkov s gitarami a reprami. Tak aby som začal hodím taký príklad. Archaické Laney L60 čo je vintage lampa ručne pájkovaná ešte z roku okolo 1965-67 myslím. Mal som dostupnú moju gitaru Jacksona plus repro ktoré mám doteraz Laney LX 412 a gitarový efekt ZooM myslím že to bola prvá verzia 707 s pedálom. Keďže táto hlava bola vintage a nemala tudiž adekvátne skreslenie a môj štýl hry je deadmetal, trebalo dokrmovať. na Zoome sa mi podarilo o naozaj zaujimavý zvuk, ktorý bol trocha hutnejší od Dismemberu, ale stále nebol hutný tak, ako by sa na lampový aparát patrilo. Nastavenie bolo na hlave nasledovné - Presence 2hod, Bass 2hod, Mid 11hod, Treble medzi 12 a 1 hodinou (ak sa niekto nevyzná, nech si predstaví okolo potenčákov hodiny :-) Bohužiaľ nastavenie efektu neviem presne, lebo tam toho bolo veľa na nastavenie,ale dá sa to zistiť.Teraz mám Powerball (a nie je to shit len sa s tým treba pohrať :-P) a moje nastavenie je nasledujúce (pre skreslený kanál) : Gain niekde na 9-tej hodine, Zvyraznene hlbky, Bass 1hod, Mid 11hod (pozn. mam focused prepnuté), Treble 1-2hod, Presence 1-2hod, Depth Punch 11hod....toto nastavenie mám kvôli mojmu snímaču, ktorý ma vysoký výstupný signál a jeho jedinečnú charakteristiku zvuku. Dúfam, že tu pribudnú ďalšie príspevky ohľadom nastavení, aby sme si mohli spraviť lepšie predstavy o jednotlivých zostavách. PS : pridávam jednu :-) moje staré kombo Behringer GMX 212 podľa hodôt: Presence 7, Bass 8-9, Mid a Treble 6-7 všetky prepínače v strede, príp. ľavý hore, alebo zapnutá simulácia aparátu buď 99 (skúšobňa), alebo 98 (doma).
L60PA mam, s rozumnym dokrmovakom sa s nim da zahrat aj tvrdariny...preco si to predal?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Wonder
nováčik
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:27:02 » |
|
Nepredal som to. Stále to mám v skúšobni :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
Engl Powerball 100 Watt, Laney LX412 A,S Cabinets, Jackson Kelly KE3, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings
|
|
|
Wonder
nováčik
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:28:48 » |
|
Les Paul:
potenčák c. 1 - 10 potenčák c. 2 - 10 potenčák c. 3 - 10 potenčák c. 4 - 10 prepinac - dole (alebo hore ci v strede)
To na akom aparáte ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:30:14 » |
|
Ma "Plexisklovom"
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:30:21 » |
|
To na akom aparáte ?
na jeho, ale to je taky zvlastny, ze tam podobne nastavenie funguje dobre so vsetkymi gitarami..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:31:17 » |
|
Aky si mal presne laney?Daj foto. Vies, ked si do toho pichal 707ku, tak to je jasne, ze to nehra. Skusal si aj analog?
|
|
« Posledná zmena: 21. Apríl , 2009, 19:32:03 od MMM »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Wonder
nováčik
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:39:50 » |
|
Náhodou ja som bol dosť spokojný s tým zvukom čo som dostal z tej 707. Som dobre na koncerte dopĺňal druhého gitaristu. Ten mal vtedy kópiu Mesy, nejakého marka plus tam mal niečo podľa seba.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:46:40 » |
|
To na akom aparáte ?
NA KAZDOM
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:48:19 » |
|
MARSHALL JCM 900 MKIII: Bass - 6, Middle - 10, Treble - 8,5, Presence - 3,5, Master - 10, Preamp - 10, Gain - 14
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
Wonder
nováčik
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:49:42 » |
|
MARSHALL JCM 900 MKIII: Bass - 6, Middle - 10, Treble - 8,5, Presence - 3,5, Master - 10, Preamp - 10, Gain - 14 Nemáš z toho takú prskavku ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:50:27 » |
|
Nemáš z toho takú prskavku ?
nemam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 21. Apríl , 2009, 19:51:53 » |
|
Nemáš z toho takú prskavku ?
Ved to musi ist v kapele von a nie pomahat basakovi
|