Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
17. November , 2024, 08:57:25
Strán: 1 ... 137 138 [139] 140 141 ... 172 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall VS. Mesa Boogie  (Prečítané 522490 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #2070 kedy: 27. Máj , 2013, 13:02:25 »

myslim skor co najlacnejsie a aby to stale hralo ako ma =
daj mi vediet ked budes mat kes a nieco ti splasim.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #2071 kedy: 27. Máj , 2013, 15:02:52 »

Fajn ukazka starej plexiny. :)

Tak presne tak nejako hra ta moja plexina  Zdravíčko
A som presne zistil ze ten stredovy zvuk nie je pre mna  Bavím sa skvele , aj ked uznavam ze na rock je to super amp, dokonca pomerne dost gitaristov na tom hra ja blues.
« Posledná zmena: 27. Máj , 2013, 15:06:49 od Stano » Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2072 kedy: 27. Máj , 2013, 15:11:20 »

Tak presne tak nejako hra ta moja plexina  Zdravíčko
A som presne zistil ze ten stredovy zvuk nie je pre mna  Bavím sa skvele

Ja mam k Marshallom aj starym tiez obcas taky nevyhraneny vztah inac. Tiez mi vadi ta stredovost (resp. malo konkretnych basov a malo udernosti) pripadne ta spina vo zvuku, ale nie su vsetky take. Co som zatial pocul a skusal niektore stare, tak doslova kazdy hra inac a to dost vyrazne. Totalne nekonzistentne ampy. Niektore sa mi ale lubia velice.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #2073 kedy: 27. Máj , 2013, 16:07:08 »

Ja som osobne hral na vseljakych marshalloch, aj velmi starych, aj velmi novych a ak ti ide o zvuk, nemusis IMO vobec riesit vintage kusy. Je to neskutocne predrazene a temer totozne s reediciami.

Proste toto skonci pravdepodobne tak na 3500-4000 dolcov a nie som si isty, ci to ma vobec nejaky zmysel. Samozrejme, ak ti ide o zvuk a nie o to, ze mas stary, krasny marshall. V tom pripade som nic nenapisal.  :)

http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-1972-Marshall-Model-1987-Small-Box-Handwired-50-Watt-Amp-Head-/261221582595?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cd2050703

Marshalle su totizto uplne na inu debatu ako hiwatty alebo ine stare ampy. U nich zostal zvuk zachovany, kdezto pri tych nestastnych hiwattoch alebo matampoch-orangeoch, to treba riesit kupou vintage kusu, resp. nejakej boutique reedicie, ktorych ceny su ale uplne premrstene, castokrat dvojnasobne prevysujuce cenu povodnych na ebay.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2074 kedy: 27. Máj , 2013, 16:07:19 »

fujtajbl.. fakt len vysky to ma..
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2075 kedy: 27. Máj , 2013, 16:44:02 »

Marshalle su totizto uplne na inu debatu ako hiwatty alebo ine stare ampy. U nich zostal zvuk zachovany

Neviem, hral som na kope novych beznych, na viacerych starych a hlavne u mna je celkovo nejasne, ako by mal dobry Marshall hrat, kedze fakt doslova kazdy hral inak. U nich je prdel to, ze das vedla seba dva stare z rovnakeho roku a mozu to byt ako som pisal velmi odlisne ampy. Niektore zneju paradne tlsto aj s peknymi basmi, ine velmi ostro bez basov, ine zas huhlaky skapate. Dokonca aj kreslia rozdielne silno. Tazko to je s nima. Bavím sa skvele Proste ta firma na konzistentnost zvysoka srala a cpala do nich co prislo. Preto by som sa bal kupit nejaky bez vyskusania. Je mozne, ze novsie su vyrovnanejsie.

Tento je ale napriklad uplne carovny a hlavne nema tie ostre strkove vysky. Skusal som viacere nove JTMky, ale takto teda nehrala zdaleka ziadna.

« Posledná zmena: 27. Máj , 2013, 16:52:08 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #2076 kedy: 27. Máj , 2013, 17:10:41 »

Neviem, hral som na kope novych beznych, na viacerych starych a hlavne u mna je celkovo nejasne, ako by mal dobry Marshall hrat, kedze fakt doslova kazdy hral inak. U nich je prdel to, ze das vedla seba dva stare z rovnakeho roku a mozu to byt ako som pisal velmi odlisne ampy. Niektore zneju paradne tlsto aj s peknymi basmi, ine velmi ostro bez basov, ine zas huhlaky skapate. Dokonca aj kreslia rozdielne silno. Tazko to je s nima. Bavím sa skvele Proste ta firma na konzistentnost zvysoka srala a cpala do nich co prislo. Preto by som sa bal kupit nejaky bez vyskusania. Je mozne, ze novsie su vyrovnanejsie.

Tento je ale napriklad uplne carovny a hlavne nema tie ostre strkove vysky. Skusal som viacere nove JTMky, ale takto teda nehrala zdaleka ziadna.

Ale co z toho vyplyva? Ze vacsina hra rovnako. :) Fakt kazdy, na ktorom som hral bol so strkom, vyskovy, bez basov. Aj rane 70s.  Popiskujem si Tie nove su imo velmi konzistentne a tie stare...Ked chcem mat poriadny tlsty vintage zvuk, tak by som jednoducho marshall neriesil.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2077 kedy: 27. Máj , 2013, 17:55:07 »

Ked chcem mat poriadny tlsty vintage zvuk, tak by som jednoducho marshall neriesil.

Ale si im dal. No hanbím sa..
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2078 kedy: 27. Máj , 2013, 18:01:35 »

...Ked chcem mat poriadny tlsty vintage zvuk, tak by som jednoducho marshall neriesil.
To su presne tie infantilne forumove reci.  Bavím sa skvele

Mam zrejme najnovsi rocnik Plexiny, moj EQ je nastaveny asi tak, ze basy 0, stredy 8, vysky s presencom 3 do 4*12 Orange boxu a od prveho jebnutia do strun mam pocit, ze ma odtrhne aj s topankami od zeme. TLAK JAK SVINA ! Ja neviem chlapci, ale bud ste uz uplne hluchi alebo hej.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2079 kedy: 27. Máj , 2013, 18:07:41 »

A hlavne, ked zopnem screamer, tak na solach to je tak tucne, az mi to vadi.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2080 kedy: 27. Máj , 2013, 18:24:08 »

ty si tucny na solach  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2081 kedy: 27. Máj , 2013, 18:25:04 »

ty si tucny na solach  Bavím sa skvele
To je pravda, velka pravda !  ha ha ha Som frajer
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #2082 kedy: 27. Máj , 2013, 18:41:27 »

To su presne tie infantilne forumove reci.  Bavím sa skvele

Mam zrejme najnovsi rocnik Plexiny, moj EQ je nastaveny asi tak, ze basy 0, stredy 8, vysky s presencom 3 do 4*12 Orange boxu a od prveho jebnutia do strun mam pocit, ze ma odtrhne aj s topankami od zeme. TLAK JAK SVINA ! Ja neviem chlapci, ale bud ste uz uplne hluchi alebo hej.

O akom tlaku hovoris? Vsak samozrejme, ze ked to jebnes do 412 tak to ma tlak jak svina.  Bavím sa skvele A o tom, ze su tlste ma fakt nepresvedcis, lebo to proste neni pravda.  :) Neviem ako to zneje, ked to dokopnes x krabickami, ale to uz ma ani nezaujima. Precitaj si hlavne celu tu diskusiu. Progac co dal ukazku tej 60s plexiny, tak jednoducho tie nove nehraju. Hraju dobre, ani o tom nepochybujem, akurat s tym ampom z progiho ukazky nemaju nic spolocne. Ked z tej plexiny vydolujes taky zvuk, nech sa paci, směkám.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2083 kedy: 27. Máj , 2013, 18:45:22 »

O akom tlaku hovoris? Vsak samozrejme, ze ked to jebnes do 412 tak to ma tlak jak svina.  Bavím sa skvele A o tom, ze su tlste ma fakt nepresvedcis, lebo to proste neni pravda.  :) Neviem ako to zneje, ked to dokopnes x krabickami, ale to uz ma ani nezaujima. Precitaj si hlavne celu tu diskusiu. Progac co dal ukazku tej 60s plexiny, tak jednoducho tie nove nehraju. Hraju dobre, ani o tom nepochybujem, akurat s tym ampom z progiho ukazky nemaju nic spolocne. Ked z tej plexiny vydolujes taky zvuk, nech sa paci, směkám.
Vies co ? Mne sa ta ukazka absolutne nepaci a som uprimne rad, ze moja Plexi hra diametralne inak. Nema ten hnusny "presence", co je v tom zvuku.

A ze ta nepresvedcim, ze to hra tlsto ?  Bavím sa skvele Budes hluchy, je to jasne. Na kazdom Marshalle, co som hral, som vzdy daval basy na 0, zaroven aj preto, aby to zbytocne na basoch nekreslilo. Proste je tam dostatok basov v celkovom tom zvuku. A hra to tucne.
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #2084 kedy: 27. Máj , 2013, 19:34:30 »

Tu musím súhlasiť s Branom, SLP aj 1987x boli vždy veľmi mohutné znejúce ampy a vždy som bojoval s prebytkom basov, nie tým, že su tenké. Na 2203 ich už môžem prihodiť, ale ten amp teda tiež nikdy nehral tenko. Závisí aj od gitary, ale hovoriť toto o Plexacoch, je divne.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 137 138 [139] 140 141 ... 172 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.