Spominal som kdesi po fore, ze s Jankom sme sa pustili do takeho light modu Marshall Plexi 1987x. Dnes som dostal upravenu verziu + este sme trosku u Janka ladili.
Musim uznat, ze vysledok je prekvapivo nad moje ocakavania a celkom som bol osobne poteseny aj z prace a komponentov od Marshallu (Dagnall trafa, kvalitne patice, kvalitne potaky/jacky, vnutri cista praca, atd...). Az na kondiky.
Tie sme komplet vymenili za Mallory, v celej signalovej ceste. Po cca hodke hrania kondiky citelne a pocutelne "zarezali" vo zvuku + odstranili sme bright cap, ktory mal hodnotu 4700pF. Chvilu som si na tom brnkal a po par dnoch som zistil, ze mi pri HB gitare chyba attack/udernost, tak sme tam nahodili bright cap spat, ale za hodnotu 500pF. Vyborne to hralo aj bez toho sice, ale ten attack potreboval este pomoct. Po nahodeni 500vky pribudlo attacku az az (a aj skreslenia pribudlo), doslova kruty metal. Velmi mi to (farbou) pripominalo VHT pittbull no problem nastal, ked som zobral singloidnu gitaru, vtedy to jebalo do hlavy neuveritelne vysky... takze vyriesili sme to jednoduchym prepinacom na zadnom paneli "on/off bright cap". Rozmyslali sme, ze to dame na dva jacky stylom ala hi a lo input, ale ta packa mi viac sedi.
Inak Bright cap je velka alchymia a veda jak svina. Vie to ovplyvnit zvuk celeho zosiku a celkoveho soundu.
Kondiky - zvuk pred vymenou bol sice fajn, ale citil som vo zvuku bordel, sum, taky "zapraseny" sound, vkuse nieco jemne piskalo, atd... ano, aj povodna lampa vo V1 za to moze. Po vymene je to krasne upratany sound, velmi ciste skreslenie, bez bordelu, bez takej tej sumiacej spiny... tazko to opisat slovami... jednoducho cistejsi celkovy zvuk, prieraznejsi.
MasterVolume - dlho som rozmyslal, ci ano/nie... ale Janko to vymyslel priam kralovsky!
Master sa sprava velmi kultivovane a co je dolezite - ani pri ubrati volume netrpi attack, basy, stredy a vysky zostavaju, akurat sa ubera celkova hlasitost a samozrejme a prirodzene to nema take "gule" ako naplno, pochopitelne.
Zo 4diery jednodiera - kedze sme spojili dva vstupy do jedneho, tak aspon nemusim riesit prepojovaci kablik a hlavne - vacsia cistota, menej zbytocnych sumov, brumov a lepsie ovladanie (v jednom vstupe mi sucasne funguje normal a high treble volume).
Mohol by aj Janci napisat presnejsie info, ak ma zaujem, napr. o hodnotach suciastok a celkovo o praci na tejto Plexinke.
Ja mam z toho super pocit, je to jednoducho lepsie, pevnejsie basy, cistejsi sound, lepsie ovladanie, som spokojny a hlavne, ze tu mam cloveka, ktory mi v tom vie pomoct, takze verejne DAKUJEM patri Jankovi!
Na ukazkach sa pracuje, len doma to nie je sanca vysolit a nahrat... Urcite to chcem cim skor pocut na mikrofon, takze bude to coskoro.