Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 19:36:21
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Cisty kanal an lampovych kombach  (Prečítané 10400 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« kedy: 04. Jún , 2009, 08:03:09 »

hello,

mal som dve lampove komba - Peavey Valveking 100 watt a Kustom Defender 50 watt. pri obidvoch mi cisty kanal brutalne nakresloval (hlavne na humbuckeroch) uz pri "skusobnovej hlasitosti". je to normalne? ci sa to tyka lacnych lapovych aparatov? jestvuje vobec nejaky lampovy aparat, ktory na cistom kanaly nekresli, resp. kresli tak, ze to clovek nevnima? ci je to vykonom? normalne ma to stve, pretoze to je prva vec, co by som pri aparate chcel - aby cisty kanal bol krystalovo cisty aj pri vyssich hlasitostiach a aj na humbuckeroch. poradte, ak niekto viete

dik
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #1 kedy: 04. Jún , 2009, 08:14:17 »

ORANGE OR 120 a FENDER TWIN REVERB.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2 kedy: 04. Jún , 2009, 08:21:14 »

jestvuje vobec nejaky lampovy aparat, ktory na cistom kanaly nekresli, resp. kresli tak, ze to clovek nevnima? ci je to vykonom?

Hiwatt DR103. Orange oproti nim kreslia podstatne viac a Twin zas ked zacne kreslit, tak je nepouzitelny.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 04. Jún , 2009, 08:23:04 »

ja mam ten isty problem s peavey-ckom 6505.. tie dnesne aparaty proste maju taky uderny sklovity cisty kanal, ktory velmi skoro nakresluje.. v poslednej dobe som aky taky normalny cisty zvuk pocul len u valvestate aparatov a este u jedneho robenaka, co si zbuchal kamarat, tam mal uplne ze krystalovo cisty zvuk, to bola radost hrat. aj som rozmyslal ze si to dam u neho coskoro spravit a bude prepinat A/B ..
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #4 kedy: 04. Jún , 2009, 08:26:14 »

Na JSX clean neskreslis ani aktivnymi EMG707. :) A to uz je koncak(EL34) aj preamp za polovicou.

Btw: nedavno mi pribudol do stajne OR120 1975 rocnik. - fasa vec, skutocne kralovsky zosik, ale v skusobni nepouzitelny...  Smútim OR120 skreslit len fakt naplno.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 04. Jún , 2009, 08:26:50 »

este mi napadla uplne chora vec, neviem ci by to slo, ale ze by clovek mal A/B prepinac.. Acko by slo ze gitara- input na hlave a Bcko by slo ze co ja viem Line 6 fazula v koncaku - cize v slucke  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 04. Jún , 2009, 08:27:28 od kaolko » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6 kedy: 04. Jún , 2009, 08:28:03 »

tie dnesne aparaty proste maju taky uderny sklovity cisty kanal, ktory velmi skoro nakresluje

Vacsina dnesnych modernych aparatov bohuzial cisty zvuk prakticky ani nema. Akurat VHT co som pocul maju fajn cisty.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 04. Jún , 2009, 08:28:58 »

dik za reakcie,

no obaval som sa, ze tato vlastnost sa zacne objavovat len niekde a len za 1000 euro a vyssie...
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

udry
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 04. Jún , 2009, 08:29:09 »

Laborovat s preampovkami. Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #9 kedy: 04. Jún , 2009, 08:29:58 »

Btw: nedavno mi pribudol do stajne OR120 1975 rocnik. - fasa vec, skutocne kralovsky zosik, ale v skusobni nepouzitelny...  Smútim OR120 skreslit len fakt naplno.

Mne kreslil celkom ochotne uz od polky s Gibsonmi. Kresli skor ako Hiwatt a neskor ako stare Marshally. Ma pomerne maksi cisty zvuk.
Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 04. Jún , 2009, 08:31:30 »

co tym myslis ? skus mi to trosku rozpisat, dik
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 04. Jún , 2009, 08:39:45 »

co tym myslis ? skus mi to trosku rozpisat, dik
Skusit dat take,ktore menej "kreslia".  Dat tam inu značku /vyrobcu/.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #12 kedy: 04. Jún , 2009, 08:40:02 »

to je tiez moznost, ale az tak velmi to nezlepsi ten sound, preamp ta konstrukcne nepusti, mozes sa snazit kolko chces.
napriklad u mna v peavey 6505+ funguje cisty tak, ze vyuziva iba jednu polovicu 12ax7 preampovej lampy na pozicii V1. To znamena, ze ak by som chcel mat kvalitnejsi cisty kanal, musim narvat na tuto poziciu nejaku lampu so znizenym gianom. Co opat ale sposobi, ze na skreslenom zvuku budem mat pocit nedostatocnej stavy, kedze ten zas vyuziva cely tuto V1 lampu..  valveking je velmi podobny tej 6505 cize by to malo fungovat cca podobne.. ja som zistil ze aby som mal aky tak cisty zvuk, musim mat korekcie nastavene tak, ze pregain dam uplne na nulu a potom udieram do strun, pridavam jemne pregain a akonahle sa to zacne co uz len jemne zosilovat, tak to necham asi tak tesne pod 1tkou a dozeniem to post volume.. proste ina cesta zatial neni..
« Posledná zmena: 04. Jún , 2009, 08:41:46 od kaolko » Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 04. Jún , 2009, 08:42:23 »

su medzi nimi (lampami) v tomto smere velke rozdiely? je mozne takto nejakym konkretnym typom to neziaduce skreslenie obmedzit dajme tomu o polovicu?
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14 kedy: 04. Jún , 2009, 08:42:53 »

Skor iny typ. Namiesto ECC83 nech tam skusi ECC81. To spravi co sa skreslenia tyka vacsi rozdiel ako ineho vyrobcu a rovnaky typ. Takisto koncove uz mozu byt zle alebo ma zle nastaveny bias a moc sa pecu, vtedy aparat moc kresli.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 22 otázok.