Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 13:50:05
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ibanez s470 alebo PRS Tremonti SE ?  (Prečítané 2220 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
tiger02
nováčik
*
Príspevkov: 9

« kedy: 09. Jún , 2009, 20:11:49 »

Neviem sa rozhodnut medzi tymito dvoma gitarami:

Ibanez s470
http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_slovakia.html

a

PRS Tremonti SE
http://www.prsguitars.com/tremontise/index.html#

preto by som sa chcel opytat, ci ma niekto z vas skusenosti s tymito gitarami resp. znackami.
Ak viete poradit, skuste mi povedat nejke plusy a minusy preco ano a preco nie. Dik
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 09. Jún , 2009, 20:24:04 »

hlavne koncepcne dve dost rozdielne gitary :)

tremontiho som mal slusna gitara pre mna vsak kvoli vysokej kobylke trochu nepohodlna je to tusim mahagon a hralo to pekne

s470 moc nepoznam ale akurat mam na test s1625 ktora sa uz nerobi, a je to trochu vyssi rad Žmurk ta gitara je neskutocne pohodlna a paci sa mi aj to ZR tremolo co tam davaju, na druhu stranu az taky hutny ton jak z toho tremontiho asi z nej nepojde. aj ked vedla seba som ich nemal

ja osobne by som bral ten ibanez, je to skvela univerzalna gitara a zahras na tom skoro vsetko

kvalitativne to bude asi velmi podobne kedze su to obe gitary z koreje.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 09. Jún , 2009, 20:25:16 »

(...) tremontiho som mal slusna gitara pre mna vsak kvoli vysokej kobylke trochu nepohodlna je to tusim mahagon a hralo to pekne (...)
Tremonti SE ma maximalne nizku kobylku. S LP sa to neda ani len porovnavat. Ale zasa neviem, mozno oproti nejakym Ibanezom...
Zaznamenané

tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #3 kedy: 09. Jún , 2009, 21:06:39 »

ta ibaneza by mohol byt aj japonec, pozri podla serieveho cisla ked budes mat a vygooglis si z toho fabriku cez dekoder. Ja by som bral ibanezu 470 pretoze mam podobnu. Tremonti vyzera byt tiez dobra volba aj ked nehral som na nej tak neviem posudit. Prska ma pevnu kobylku ak si zaciatocnik a nechces sa trapit s floydom kup si radsej tu prsku. Narozdiel od ibanezky ma iba 2h oproti HSH na ibaneze. Ibanezka je mozno v tomto univerzalnejsia.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4 kedy: 09. Jún , 2009, 21:16:45 »

mas aj nejaku predstavu co by si +/- chcel, co ti vyhovuje a co ti sedi v ruke? lebo ako zakky spomenul, dal si na vyber dve diametralne odlisne gitary. ci si si len vybral 2 gitary, ktore sa ti pacili podla obrazkov?
Zaznamenané
tiger02
nováčik
*
Príspevkov: 9

« Odpoveď #5 kedy: 09. Jún , 2009, 21:57:22 »

Jednak som vyberal podla toho, co sa mi paci vyzorovo a preto prave tieto dve. Na ibaneze sa mi paci hmatnik, lebo sa na nom lahsie hra kedze je uzsi a struny sedia nizsie(ak to porovnam s epiphone a inymi). Tiez ibanez ma 2+1 snimace. ZR tremolo vsade xvalia (a pokial som rozumel, tak je to koli tomu aby sa gitara nerozladzovala), ale vzhladom na to ze hral by som skor pre potesenie tak rozladenie by nebolo tak caste :) PRS som neskusal, ale podla recenzii zvuk by mal byt lepsi a mozno trosku aj kvalita (aj ked su obe korejske).
Celkovo nemam velku predstavu .Na jednej sa mi paci to , na inej ono preto som cely "problem" hodil tu  Popiskujem si
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #6 kedy: 09. Jún , 2009, 22:23:50 »

Tu ti ten problem nikto nevyriesi myslim, akurat tak Martin, ktory mozno este  predava toho Tremontiho, takze mozes usterit par tisiciek.

PS: Ja osobne by som bral PRS Tremonti  Zdravíčko
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 09. Jún , 2009, 22:30:52 »

PS: Ja osobne by som bral PRS Tremonti  Zdravíčko
aj ja, lebo mi ibanezacke krky nesedia do ruky, az na SZ seriu :)

podla toho, co pise chalan, by som mu ale radsej odporucil ten ibanez kedze to ma ohmatane a vie, ze mu to +/- sedi a hra sa mu na to dobre.. ta S seria je celkom fajn, lahka (tenke telo), pohodlna (aj ked mne nesedi ten ibanezacky profil krku). ZR tremolo sa mi tiez paci viac ako klasicky FR. podobny model ma Pablo Woozy, mozno napise svoje dojmy. snad len vymenit snimace
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 09. Jún , 2009, 23:26:10 »

aj ja, lebo mi ibanezacke krky nesedia do ruky, az na SZ seriu :)

podla toho, co pise chalan, by som mu ale radsej odporucil ten ibanez kedze to ma ohmatane a vie, ze mu to +/- sedi a hra sa mu na to dobre.. ta S seria je celkom fajn, lahka (tenke telo), pohodlna (aj ked mne nesedi ten ibanezacky profil krku). ZR tremolo sa mi tiez paci viac ako klasicky FR. podobny model ma Pablo Woozy, mozno napise svoje dojmy. snad len vymenit snimace
Dodnes netusim preco som ju kupil a preco ju stale mam... ale asi neni az taka zla, ked ju stale mam...zalezi ci riesis/neriesis... ak riesis tak neriesis vacsinou muziku a tymto by som asi aj zhrnul svoj nazor na problematiku vyberu gitar... mne sa najlepsie vybera podla farby... uz mam cervenu, zltu (ciernu som predal, velmi pesimisticka farba gitary)... a planujem este taku bielu viete aku...  Zdravíčko to bude pecka uz sa tesim  :)

Moja rada - vyber si co ti srdce radi, aj tak nebudes spokojny nakoniec  Zdravíčko
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #9 kedy: 10. Jún , 2009, 06:06:39 »

Moja rada - vyber si co ti srdce radi, aj tak nebudes spokojny nakoniec  Zdravíčko
aj tak koncis u Gibsone/ PRS... :)
BTW: ja by som bral tremontiho
« Posledná zmena: 10. Jún , 2009, 06:07:19 od Gila » Zaznamenané

. . .
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #10 kedy: 10. Jún , 2009, 06:11:24 »

a planujem este taku bielu viete aku...  Zdravíčko to bude pecka uz sa tesim  :)
dufam, ze sedmicka, lebo ta je mega cool  Som metlak a fullstack a budes super kapo Žmurk
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 10. Jún , 2009, 08:04:56 »

aj tak koncis u Gibsone/ PRS... :)
BTW: ja by som bral tremontiho
Ja by som to este zredukoval na:

"Aj ta skoncis" :)
« Posledná zmena: 10. Jún , 2009, 08:05:52 od Pablo Woozy » Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 23 otázok.