Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
02. November , 2024, 05:35:02
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: jako funguje prepinanie pomocou optoclenov  (Prečítané 3985 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
swyx
pravidelný návštevník
Príspevkov: 308

« Odpoveď #15 kedy: 29. Jún , 2009, 13:14:04 »

potrebujem to riadit
Zaznamenané

------->>>Prechadzam na druhy ucet
Damian
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #16 kedy: 29. Jún , 2009, 15:01:54 »

potrebujem to riadit
to mozes aj rele, nie?
Zaznamenané
swyx
pravidelný návštevník

« Odpoveď #17 kedy: 29. Jún , 2009, 15:10:05 »

na rele by som musel pouzivat nejaky zosilnovac a este k tomu je velke
Zaznamenané

Damian
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #18 kedy: 29. Jún , 2009, 15:25:51 »

na rele by som musel pouzivat nejaky zosilnovac a este k tomu je velke
nezabudaj ,ze optokopler je iba spinac Si píš!!!!
Ked chces funkciu prepinac ,tak tiez potrebujes ovladaciu logiku.
Inak,optokopler ma tiez urcitu nevyhodu a to tu ,ze v zopnutom stave nieje zopnuty do nuly ,ale ma zostatkovy prechodovy odpor radovo desiatok ohmu.U relatka su to miliohmi.

PS:co som doposial videl FXove Looperi ,tak v kazdom boli relatka.Dôvod ? asi ten ze kazda krabicka je skonsruovana uz na ovela nizsej impedancii ako napr obvody lampoveho zosika a tym padom nieje dôvod sa zaoberat nejakymi lupancami ,ktore aj tak vznikaju iba skokovimy zmenami jednosmernych potencialov.Tieto zalezitosti su uz v krabickach osetrene a pukanie nevznika,ba naopak ..prechodove odpori optokoplerov môzu mat za nasledok straty v signale.
Pukanie relatka ako neziaduci jav prechodoveho javu v cievke,sa da uplne eliminovat a strasne jednoducho,tak ake obavy?
« Posledná zmena: 29. Jún , 2009, 15:35:26 od brdo prvy » Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #19 kedy: 29. Jún , 2009, 16:09:28 »

takto to bude fungovat?
nembude vadit ten odpor 300Ohm?
popripade neni setrnejsi navrh(predsa len 4 optocleny na 1 efekt je dost)?
Aký 300 ohm odpor?Skúšal som tie optočleny 5VTLC1 a majú pri max napätí na led odpor hádam 20 ohmov,pri lampáčoch sú aj väčšie hodnoty zanedbateľné :)
Zaznamenané
swyx
pravidelný návštevník

« Odpoveď #20 kedy: 29. Jún , 2009, 16:36:38 »

Aký 300 ohm odpor?Skúšal som tie optočleny 5VTLC1 a majú pri max napätí na led odpor hádam 20 ohmov,pri lampáčoch sú aj väčšie hodnoty zanedbateľné :)
tak tieto slecny som veru nenasiel ani nepoznam

nezabudaj ,ze optokopler je iba spinac Si píš!!!!
Ked chces funkciu prepinac ,tak tiez potrebujes ovladaciu logiku.
Inak,optokopler ma tiez urcitu nevyhodu a to tu ,ze v zopnutom stave nieje zopnuty do nuly ,ale ma zostatkovy prechodovy odpor radovo desiatok ohmu.U relatka su to miliohmi.

PS:co som doposial videl FXove Looperi ,tak v kazdom boli relatka.Dôvod ? asi ten ze kazda krabicka je skonsruovana uz na ovela nizsej impedancii ako napr obvody lampoveho zosika a tym padom nieje dôvod sa zaoberat nejakymi lupancami ,ktore aj tak vznikaju iba skokovimy zmenami jednosmernych potencialov.Tieto zalezitosti su uz v krabickach osetrene a pukanie nevznika,ba naopak ..prechodove odpori optokoplerov môzu mat za nasledok straty v signale.
Pukanie relatka ako neziaduci jav prechodoveho javu v cievke,sa da uplne eliminovat a strasne jednoducho,tak ake obavy?

tema je zalozena presne na to aby som si vybral ci do toho narvem rele, alebo optocleny, lebo mam silny dojem, ze rele je pouzivane z nejakej nostalgie ako letovanie na ocka, a predsa len mi pridu optocleny elegantnejsie a nepotrebovali by ziadne dalsie napajanie nez co tam bude
a logika tam bude tak ci tak
Zaznamenané

Damian
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #21 kedy: 06. Júl , 2009, 11:43:34 »

neboj nieje to nostalgia  Žmurk ale najlepsi prepinac zopnute ( desatiny/stotiny ohmu ) a rozopnute "nekonecno"  :)
Zaznamenané

CrystalMountain
nováčik
*
Príspevkov: 13

« Odpoveď #22 kedy: 02. Marec , 2010, 11:50:47 »

Nechcem moc do tejto témy vliect ale treba pozrieť poriadne tie datasheety na tie VTL-ky, lebo tam rozhoduje prud, ktorí teče cez led... Napríklad pri5C4/2 pri zapnutom stave a 1mA ma prechodový odpor 1,5kOhm. A pri 10mA ma len 150Ohm.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2177

« Odpoveď #23 kedy: 02. Marec , 2010, 17:17:33 »

tak tieto slecny som veru nenasiel ani nepoznam

tema je zalozena presne na to aby som si vybral ci do toho narvem rele, alebo optocleny, lebo mam silny dojem, ze rele je pouzivane z nejakej nostalgie ako letovanie na ocka, a predsa len mi pridu optocleny elegantnejsie a nepotrebovali by ziadne dalsie napajanie nez co tam bude
a logika tam bude tak ci tak
Napájanie aj logika musia byť úplne rovnaké, ale optokopler môžeš kŕmiť rovno z mikroprocesora a k relátku musíš pridať tranzistor. Ale ten tranzistor stojí iba 6 centov...
Andrej
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 22 otázok.