Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 17:43:29
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: preamp na cisty zvuk  (Prečítané 4704 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« kedy: 01. Júl , 2009, 21:00:22 »

Ahojte, v neurcitom casovom horizonte by som chcel poriesit sposob ako docielit uspokojivy cisty zvuk. Co by som chcel je makky cisty sound, povedzme co najcistejsi mozny aby bol prijemny pri hre akordov (dajme tomu reggae sound), vybrnkavani a hlavne aby vyznel vyborne aj pri pouziti nejakych tych overdrive krabiciek ak bude cloveku po chuti. Aparat ktory pouzivam ma nekompromisne tvrdy cisty sound vhodny maximalne tak na jemne vybrnkavanie, no ani to nie je az tak pouzitelne... Rozmyslal som, ze by som si dal vyrobit preamp, ktory by som umiestnil ako je znazornene v blokovej scheme. Cize by som ho mal v returne efektovej slucky a neprepinal by som kanaly na hlave ale len A/B prepinac umiestneny hned za gitarou. Viete niekto o niecom vhodnom, do coho by sa oplatilo ist? Lampa alebo radsej trandak? Samozrejme by malo ist o nieco v rozumnej cenovej hladine. Hlavne si nie som isty ci by to vypalilo vcelku dobre s tymi 6L6kami v konci a ci by sa ten makksi zvuk naozaj docielit dal.  Jo a este rychlo doplnim..uvazoval som nad nejakym sansampom, alebo preampom z classic 30 ale neviem ci sa hybem spravnym smerom..

* blok_schema.JPG (36.71 KB, 1045x980 - prehliadnuté 301 krát.)
« Posledná zmena: 01. Júl , 2009, 21:04:36 od kaolko » Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #1 kedy: 01. Júl , 2009, 21:06:21 »

H&K TUBEFACTOR  Na zdravie!
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #2 kedy: 01. Júl , 2009, 21:15:23 »

Kup si mensie lampove kombo, neviem aky mas budget... napr. Fender, Budda, MB Lonestar, aj ten Peavey Classic 30 by mohol stacit, ak sa paci clean...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #3 kedy: 01. Júl , 2009, 22:08:06 »

to je nevyhoda hlav  nejsou presety iba gombiky,  2o rokov dozadu boli v mode racky tam si si mohol nastrkat preampy viac druhov a prepinat. napr. ada mp-1 cisty lampovy clean.  hlavne programovatelne korekcie to vela spravi na clean zvuku.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #4 kedy: 01. Júl , 2009, 22:44:38 »

btw. to kombo by nebolo od veci.
aj MMM tu teraz predáva Laney LC 30 II,mám ho,čistý zvuk to má krásny, síce začne pri väčšom vypečení kresliť,ale ak pichneš gitaru do low gain vstupu,tak je to OK.
ak by si ho zobral za cca. 300 E a pichol na to ešte externý box,tak to máš vyriešené.
plus získaš ďalší druh skresleného zvuku navyše,je to rocková mašina,aj skreslenie má také mäkšie.
či to už je nad limit? alebo razíš variantu iba čisto preamp?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 01. Júl , 2009, 22:46:40 »

vymen aparat, kup nieco komplexnejsie, ako pomerne jednostranne Peavey co mas... to je taky mesoid pre chudobnejsich, dostetri a chod do plnohodnotneho Rectifieru, to je urcite vsestrannejsie...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 02. Júl , 2009, 09:00:54 »

vdaka za postrehy..
siel by som radsej cestou preampu pichnuteho v tom returne. Dobre kombo cisto na clean by bolo urcite uplne super, ale nechcem investovat az tolko korun, pokial by som to vedel vyriesit aj jednoduhsou cestou.
Rastis: recto poznam velmi dobre a aj ked to hra dobre, nepaci sa mi ten zvuk. Je to urcite univerzalnejsi aparat ako to peavey to uznam, ale povedal som si ze nechcem robit kompromisy. preto rozmyslam ze to takto nejak rozdelim. paci sa mi skresleny sound peavey ale na cisty by bolo lepsie nieco ine zas
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #7 kedy: 02. Júl , 2009, 09:07:19 »

môže byť aj dobrý simulátor, kde si nastavíš niekoľko druhov čistých zvukov, s ktorými budeš naozaj spokojný, okrem toho ich môžeš oživovať kvalitným reverbom a chorusom, prípadne niečím iným, čo ti efekt ponúkne.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 02. Júl , 2009, 09:11:09 »

môže byť aj dobrý simulátor, kde si nastavíš niekoľko druhov čistých zvukov, s ktorými budeš naozaj spokojný, okrem toho ich môžeš oživovať kvalitným reverbom a chorusom, prípadne niečím iným, čo ti efekt ponúkne.

vies o nejakom konkretnom modeli nejakej znacky? myslis nieco v style efektu od line 6 alebo tak? Som aj rozmyslal, ze by som tam natvrdo supol line 6 fazulu na to miesto v signali oznacene 'preamp'  len neviem co by to porobilo.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #9 kedy: 02. Júl , 2009, 09:23:44 »

H Ketner ma jeden rackovy čisty fendrovsky..myslim creem mashin alebo tak nejak,simulacie nikdy nehraju ako lampa a na čistom  su ovela horšie ako na skreslenom
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 02. Júl , 2009, 09:28:11 »

btw. to kombo by nebolo od veci.
aj MMM tu teraz predáva Laney LC 30 II,mám ho,čistý zvuk to má krásny, síce začne pri väčšom vypečení kresliť,ale ak pichneš gitaru do low gain vstupu,tak je to OK.
ak by si ho zobral za cca. 300 E a pichol na to ešte externý box,tak to máš vyriešené.
plus získaš ďalší druh skresleného zvuku navyše,je to rocková mašina,aj skreslenie má také mäkšie.
či to už je nad limit? alebo razíš variantu iba čisto preamp?

Len to by mu ho MMM musel za 300 dat  ?§!.
« Posledná zmena: 02. Júl , 2009, 09:29:23 od MMM » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 02. Júl , 2009, 10:01:34 »

vdaka za postrehy..
siel by som radsej cestou preampu pichnuteho v tom returne. Dobre kombo cisto na clean by bolo urcite uplne super, ale nechcem investovat az tolko korun, pokial by som to vedel vyriesit aj jednoduhsou cestou.
Rastis: recto poznam velmi dobre a aj ked to hra dobre, nepaci sa mi ten zvuk. Je to urcite univerzalnejsi aparat ako to peavey to uznam, ale povedal som si ze nechcem robit kompromisy. preto rozmyslam ze to takto nejak rozdelim. paci sa mi skresleny sound peavey ale na cisty by bolo lepsie nieco ine zas

tak nie Rectifier ale nieco ine... vsak teraz je tych vsestrannych higainov plna rit na trhu... su drahe jak cert, viem... ale pokial mas narocnejsie poziadavky, ako vyzera ze mas, tak nejake preampy ktovie ci Ta dokazu uspokojit... ako si spravne poznamenal, ktovie nakolko sa na tom co sa Ti v cistom zvuku nelubi prejavuje aj koncak... ze ci je vlastne riesenie v nejakom dalsom preampe na cisty zvuk...

na fazule sa rovno vykasli, nezda sa mi, ze by Ta to mohlo uspokojit, ked cisty lampovy z Peavey nedokaze a pritom to nie je zly cisty (teda ak to hra ako 5150 ktoru poznam)...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 02. Júl , 2009, 10:03:57 »

alebo si kup rovno celu hlavu - stary Fender Bassman alebo cojaviem co... niektore starsie dobre zosiky su defacto zadarmo... to sa mi vidi realistickejsie, mat dva ampy na dva zvuky, ako nahanat v jednej hlave cosi inym preampom... kombinovat preampy ma zmysel podla mna v rackovych rieseniach skorej...
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 02. Júl , 2009, 10:16:34 »

tak nie Rectifier ale nieco ine... vsak teraz je tych vsestrannych higainov plna rit na trhu... su drahe jak cert, viem... ale pokial mas narocnejsie poziadavky, ako vyzera ze mas, tak nejake preampy ktovie ci Ta dokazu uspokojit... ako si spravne poznamenal, ktovie nakolko sa na tom co sa Ti v cistom zvuku nelubi prejavuje aj koncak... ze ci je vlastne riesenie v nejakom dalsom preampe na cisty zvuk...

na fazule sa rovno vykasli, nezda sa mi, ze by Ta to mohlo uspokojit, ked cisty lampovy z Peavey nedokaze a pritom to nie je zly cisty (teda ak to hra ako 5150 ktoru poznam)...

Rasto, ale 5150 nema bohvieaky cisty zvuk..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 02. Júl , 2009, 10:21:56 »

Rasto, ale 5150 nema bohvieaky cisty zvuk..

kvalitativne mi nijak za skreslenym nezaostava :) je to vec vkusu samozrejme. stare JCM maju cisty dost horsi a mnohym to nevadi a pouzivaju ho bezne...
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.124 sekund, 23 otázok.