Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 05:32:58
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: 2-1-2-1  (Prečítané 1887 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« kedy: 05. Júl , 2009, 08:45:26 »

Neviem ci sa to tu uz niekde rozoberalo ale je chyba ked hram vacsinou 2-1-2-1 a nie 1-2-1-2?
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #1 kedy: 05. Júl , 2009, 08:57:11 »

do tohto nejako extra nevidim, ale podla mna by v tom nemal byt problem. zameral by som sa akurat na to, aby si to stale pekne striedal a nie zahral vselijako ako ti dociahne prst ze- 2 1 2 2 1 2 1 1 a podobne zmatky. pri linkach cez viac strun to vie uletiet. flea tusim opisoval ze je to velmi dolezite, pravidelne to striedat. na druhej strane, basgitarista Timmy C. z rage against the machine alebo basak z TOTO hraju casto linky jednym prstom  :)
Zaznamenané

o-yep sro
Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« Odpoveď #2 kedy: 05. Júl , 2009, 09:02:28 »

Myslim ze v metalovej muzike to ani nepostrehnes ci zahral dva tony za sebou jednym prstom mozno v inych styloch kde je basa dominantnejsia ano...a tiez mozno zalezi od vkusu niekomu to vobec nemusi vadit a mozno prave naopak...Ja som samouk a od zaciatku som tak zacal hrat asi mi to prirodzene viacej sedelo ale ked tak pozeram nejake lekcie na youtube a tak vacsinou hraju 1-2-1-2 tak ci to neopak nie je nejaky zlozvyk ktory by vadil pri hre...
« Posledná zmena: 05. Júl , 2009, 09:04:14 od Thoron » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 06. Júl , 2009, 16:38:19 »

v ramci cvicenia cvic vsetky mozne alternativy, aj ked casom sa Ti same utrase, co budes ako kedy pouzivat... striedanie suvisi trochu aj s rytmikou, ake konkretne noty hras... ako hovori Pista, najhorsie je hrat hocijako bez nejakej logiky...
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #4 kedy: 06. Júl , 2009, 16:52:10 »

ani jeden z tych muzikantov co hra casto jednym prstom nehra metal - na timmiho groovoch bol postaveny cely rage a pan z toto hra tiez vyborne linky. nema vyznam bavit sa o metale / nemetale. to je jedno. ide o hru, lebo ta musi byt ako remen na tej base (a hocijakom nastroji) v hocijakom style.
neboj nic, vyskusaj si viacero moznosti ako radi rasto - aj si najdes co ti sadne, aj ti z toho nieco vylezie tak ako sa ti bude najlepsie hrat  Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #5 kedy: 06. Júl , 2009, 17:34:10 »

Thoron - je to jedno, hraj tak, ako máš pocit, že tvojim prstom viac pasuje. Ja keď hrám prstami, tak 2 1 2 1 a hrá sa aj naopak. Ideálne by bolo, ak sa naučíš hrať poriadny timing obidvoma spôsobmi.
Zaznamenané

miss.flamboyant
nováčik
*
Príspevkov: 15

... cool as Kim Deal ...

« Odpoveď #6 kedy: 04. August , 2009, 12:00:04 »

toto ja napr. dajak vôbec neriešim ... hrám tak nejak prirodzene, jak mi pasuje, ale prsty samozrejme striedam :-) ... iba minule som sa učila jednu rytmicky dosť našlapanú pesničku (treba makať prstami) a akosi mi to nešlo ... tak som si to spomalila a zistila, že keď groove začnem vždy 1-2-1-2 ide mi to lepšie ... ináč prirodzene som vždy striedala - prvý 1-2-1-2, druhy 2-1-2-1 ... atď
Zaznamenané

"It is a very fine line between insanity and genius, for sure. I'm sure there's a lot of peole that already think I am totally insane. Not yet, not yet ..." NR
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.