Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 23:57:23
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall TSL a FX  (Prečítané 2456 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
machura
nováčik
*
Príspevkov: 66

« kedy: 06. Júl , 2009, 12:24:58 »

Zjistil jsem problem se svym TSL601 a FX smyckou. Poridil jsem rackovy multiefekt, ktery ma prepinani +4/-10dB. To same ma FX smycka u TSL.
Jestlize nastavim na FX i na efektu -10dB, zkreslené kanály posílají do smycky signál správně. Když však přepnu na Clean, ledky na efektu letí az do 0dB a efekt pak ten cisty zvuk nechtene zkresluje.
Resim to snizeni hlasitosti (Gain) u Clean kanalu. Problem je, kdyz potrebuju vetsi hlasitost, protoze koncovy zesileni mam na max a Gain nemuzu pridat, jelikoz bych prebudil ten rackovej efekt.

Ze by problem s TSL nebo konstrukcni vada ? Pripadne, jak to vyresit ?
Zaznamenané

Marshall TSL601, MC212 s 2x Vintage 30/60W-8Ohm => 16Ohm, Fender Stratocaster HSS MIM.
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #1 kedy: 06. Júl , 2009, 22:32:20 »

Zjistil jsem problem se svym TSL601 a FX smyckou. Poridil jsem rackovy multiefekt, ktery ma prepinani +4/-10dB. To same ma FX smycka u TSL.
Jestlize nastavim na FX i na efektu -10dB, zkreslené kanály posílají do smycky signál správně. Když však přepnu na Clean, ledky na efektu letí az do 0dB a efekt pak ten cisty zvuk nechtene zkresluje.
Resim to snizeni hlasitosti (Gain) u Clean kanalu. Problem je, kdyz potrebuju vetsi hlasitost, protoze koncovy zesileni mam na max a Gain nemuzu pridat, jelikoz bych prebudil ten rackovej efekt.

Ze by problem s TSL nebo konstrukcni vada ? Pripadne, jak to vyresit ?
no da sa to doladit jedine priamym zasahom v zapojeni.
to TSLko ma asi paralelnu slucku ,ze ?
vedel by som to doladit ,ale neviem ci to tak akutne potrebujes a tym padom neviem ci sa tym mam zaoberat.
Zaznamenané
machura
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 07. Júl , 2009, 10:27:44 »

no, je to paralelni smyčka a celkem to potrebuju. Ale je to porad v zaruce, takze se v tom vrtat nepujde. Zrejme bych jim to mel hodit na hlavu jako nefunkcnost vyrobku.

Zaznamenané

Marshall TSL601, MC212 s 2x Vintage 30/60W-8Ohm => 16Ohm, Fender Stratocaster HSS MIM.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 07. Júl , 2009, 10:40:16 »

aky je to multak? nema ovladanie vstupnej urovne (input level)? nie len prepinanie +4/-10dB
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #4 kedy: 07. Júl , 2009, 11:32:37 »

a co to poriesi, ked prepne na clean ? to by potom musel stahovat na efekte gain ale to by nic neriesilo...
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #5 kedy: 07. Júl , 2009, 11:40:14 »

a co to poriesi, ked prepne na clean ? to by potom musel stahovat na efekte gain ale to by nic neriesilo...
nastavi si hlasitost cleanu na vyhovujucu, na efekte si stiahne vstupnu citlivost tak, aby mu to neskreslovalo. na skreslenych ma zvlast volume a tymi si dorovna pomer hlasitosti. ci?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #6 kedy: 07. Júl , 2009, 11:56:23 »

jaj tak si myslel - ja by soms a skor pohral s tymi FX potakmi - ked tak pozeram na predny panel su tam FX pre cisty aj skresleny kanal - mozno ten co mas na cistommas viac vyhuleny ako na skreslenom - skus.
Zaznamenané

machura
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 07. Júl , 2009, 12:22:25 »

Potenciometr FX je tam jen jeden. Hall je zvlast pro cisty a zvlast pro zkreslene kanaly.

To pohrati s cistym, aby nebyla uroven pres a pak k tomu doladit zkreslene - to delam, ale pak uz pri celkovym zesileni na max. chybi vykon, protoze cistej musim dat maximalne na 3-4 !

Proc to je tak debilne udelane ? To je tim, ze cistej jde jen pres jednu lampu a neni to tedy tak "komprimovane" ?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 07. Júl , 2009, 12:26:16 »

miesto toho aby si nadaval jak to je debilne urobene by si mohol napisat, co za multak to vlastne mas.. mozno sa mu da nejako doladit/nakalibrovat vstupna citlivost aby neskresloval..
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 07. Júl , 2009, 13:08:52 »

Proc to je tak debilne udelane ? To je tim, ze cistej jde jen pres jednu lampu a neni to tedy tak "komprimovane" ?
nie ,clean ide aj cez lampu kde sa zmiesavaju tie dalsie dva kanale,ale problem je jeden a to,ze lean nema master a tie dalsie dva maju.
Ked das cisty na 3-4 a tym ostatnym dvom k tomu prispôsobis volume tak ,aby ti to ten efekt neprevalovalo,tak sa to neda hlasitostne vyvazit ?
To je potom divne  Bavím sa skvele
Zaznamenané
machura
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 07. Júl , 2009, 13:50:46 »

Da se to pak vyvazit, ale pak uz pro hrani jsem s master volume na maximu a kdyz bych potreboval vys, jen za cenu, ze cisty bude zkreslovat.

Jinak na zkreslenejch at hejbu jak chci s Gain i Volume, signal do smycka je porad priblizne na spravne urovni -10dB.

Citlivost se neda u efektu nastavit a nemelo by to smysl. Jak bych ji naopak pri hre zvysoval pro Crunche a Lead Huh!
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 08. Júl , 2009, 12:51:17 »

Tak to vrat ,ked je to v zaruke  Beeee
...ale,mozno to neni chyba,ale vlastnost a v tom pripade mas smolu a budes musiet si to dat niekde vytunovat  Bavím sa skvele
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 08. Júl , 2009, 12:55:53 »

Podla mna je len treba nastavit spravny pomer vstupu a vystupu na multaku. Zdravíčko
Zaznamenané
machura
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 08. Júl , 2009, 15:35:28 »

Podla mna je len treba nastavit spravny pomer vstupu a vystupu na multaku. Zdravíčko

1) jestlize prepnu efekt na EXT => dovnitr leze vse a ven jen zefektovany signal

2) i kdyby teoreticky sla na efektu nastavit uroven, pak bych ji nastavil pro CLEAN, ale pro zkreslene kanaly by to zase bylo malo. Ty davaji skutecne porad -10dB, at je zesilim jak chci.
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 08. Júl , 2009, 16:34:33 »

Aky mas ten efekt?? Pichol som do toho zoom, korg..a hralo ako ma.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.145 sekund, 23 otázok.