Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2020, 02:38:58
Strán: [1] 2 3 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: NOISE GATE  (Prečítané 28981 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 241



« kedy: 11. Júl , 2009, 23:02:16 »

Zdravim. Kupil som si novu hlavu ale skreslený kanal mi pri vypnutej gitare strasne sumí. Kamarat mi poradil ze by tomu mohol zabranit efekt noise gate.
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Boss-NS2&nid=20016&nparams=kod_id;4661
 Zaujimalo by ma ako tento efekt funguje, ci sa sum strati uplne alebo iba ciastocne a ci to neovplivny skresleny zvuk. Budem rad ak mi aj napisete vase skusenosti s tymto efektom popripade poradite nejaky dobry noise gate efekt. dakujem Na zdravie!
Zaznamenané

Groove...
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 241



« Odpoveď #1 kedy: 11. Júl , 2009, 23:09:19 »

Noise gate ti nespraví nič so šumom v ampe,MOŽNO keby si ho dal do slučky tak by sa niečo vyriešilo,ale ten šum ampu je zanedbatelný.
nie je to sice az take hrozne ale dost mi to vadi.... a ked to budem zvucit tak s tym asi bude dost problem..... neda sa to nejaky odstranit?.. nepr. vymenou lampy alebo tak_?
« Posledná zmena: 11. Júl , 2009, 23:09:51 od mr.zakk » Zaznamenané

Groove...
johnzo
stály hosť
*****
Príspevkov: 1052


A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!


« Odpoveď #2 kedy: 11. Júl , 2009, 23:33:20 »

nedá, stiahni gain.
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6979



« Odpoveď #3 kedy: 12. Júl , 2009, 09:16:04 »

aky mas aparat?
Zaznamenané

o-yep sro
ondreee
stály hosť
*****
Príspevkov: 1085



« Odpoveď #4 kedy: 12. Júl , 2009, 09:18:41 »

aky mas aparat?

si ma predbehol s otazkou pistik :-)
Zaznamenané

cembo
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 471



« Odpoveď #5 kedy: 12. Júl , 2009, 09:33:04 »

... pokial viem pri takych zosilovacoch "Class A" je sum normalny, ale ani tam nieje taky aby vadil ... ak je ten sum prilis velky moze byt cokolvek. Odpaleny kondenzator, odpor pri elektronke, hocico. Myslim ze noisegate nieje nato aby zakryval sum zosilovaca, ale sum vyvolany efektom. Trebars ak pouzivas kompresor a ked mas prilis vybudeny snimac a tak ... kasli na noisegate, v tom nehladaj riesenie ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2225



« Odpoveď #6 kedy: 12. Júl , 2009, 09:49:30 »

pseudoproblem. neni co riesit podla mna, vyjeb sa na to.
Zaznamenané
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 241



« Odpoveď #7 kedy: 12. Júl , 2009, 10:26:48 »

aky mas aparat?
Marshall AVT50...
Zaznamenané

Groove...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2225



« Odpoveď #8 kedy: 12. Júl , 2009, 10:28:16 »

daj situaciu, kedy Ti realne prekazalo, ze to sumi.
Zaznamenané
mr.zakk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 241



« Odpoveď #9 kedy: 12. Júl , 2009, 10:32:21 »

daj situaciu, kedy Ti realne prekazalo, ze to sumi.
jednoducho ked mame skusku, robime nejake veci, skusame a potom sa rozpravame pomedzi to tak musim vzdy prepnut kanal lebo mi to vadi ako to sumi.... akoze nieje to take hrozne ze by sa s tym nedalo existovat ale ked som pouzival krabicku a stiahol som zvuk na gitare bola uplne ticho.....
Zaznamenané

Groove...
ondreee
stály hosť
*****
Príspevkov: 1085



« Odpoveď #10 kedy: 12. Júl , 2009, 10:53:39 »

jednoducho ked mame skusku, robime nejake veci, skusame a potom sa rozpravame pomedzi to tak musim vzdy prepnut kanal lebo mi to vadi ako to sumi.... akoze nieje to take hrozne ze by sa s tym nedalo existovat ale ked som pouzival krabicku a stiahol som zvuk na gitare bola uplne ticho.....

ale toto je u zosilovacov bezny jav.. hlavne ked nemas power conditioner.. a ten ti tiez nezaruci, ze ti nebude sumiet skresleny kanal.. nepomoze ti ani kabel s diamantovym jackom.. skor ci neskor to vypnutie skresleneho kanala budes mat v hlave zakodovane tak isto ako stiahnutie potenciometra v pauze :-)
« Posledná zmena: 12. Júl , 2009, 10:54:25 od ondreee » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2225



« Odpoveď #11 kedy: 12. Júl , 2009, 11:24:15 »

jednoducho ked mame skusku, robime nejake veci, skusame a potom sa rozpravame pomedzi to tak musim vzdy prepnut kanal lebo mi to vadi ako to sumi.... akoze nieje to take hrozne ze by sa s tym nedalo existovat ale ked som pouzival krabicku a stiahol som zvuk na gitare bola uplne ticho.....

mne vadi na skuskach viacej to hranie medzi rozpravanim sa :)
Zaznamenané
Wonder
nováčik
*
Príspevkov: 40



« Odpoveď #12 kedy: 13. Júl , 2009, 12:53:03 »

Hmmm toto je sranda...ja mám na hlave noise gate a mám ho dosť vytiahnutý, cca tak na 3/4....a keď s ním od nuly len trocha pohnem (zapnem ho), normálne to obmedzí aj to štandardné brumenie elektróniek....a dopad na zvukovú kvalitu je minimálny....čiže takmer nepočuteľný. Keď už ho pridám viac, ako ho mám teraz, tak to štve lebo už urezáva konce tónov a otupuje zvuk....
Zaznamenané

Engl Powerball 100 Watt, Laney LX412 A,S Cabinets, Jackson Kelly KE3, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings

Ex-Necro Anatomy, Člen Doomed a Increasing Passion
tipek
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2825


tovarne na kolena home made is the king


« Odpoveď #13 kedy: 13. Júl , 2009, 12:53:09 »

a šumi ti aparat aj ked vytiahneš jack z aparatu ked maš zapaty skresleny kanal?
ked nei skus dat iny kabel lepši......

ono tie noise gate šumove brany robia len to ,že ked ty nehraš ide mali signal a pri tom malom signale kde to šumi ti to zamutuje signal na zem..... a nešumi to a ked začneš hrat tak ti to odmutuje a hraš dalej......

ale pri velkych šumoch ten efekt ti to neodstrany dobre tak aby nevznikali dalšie vedlajšie učinky..napr.. nabeh zvuku...

ale ten boss NS2 je podla mna skvely aj na to ked ti piska gitara...aj trocha na ten šum....
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879



WWW
« Odpoveď #14 kedy: 13. Júl , 2009, 13:06:28 »

jednoducho ked mame skusku, robime nejake veci, skusame a potom sa rozpravame pomedzi to tak musim vzdy prepnut kanal lebo mi to vadi ako to sumi.... akoze nieje to take hrozne ze by sa s tym nedalo existovat ale ked som pouzival krabicku a stiahol som zvuk na gitare bola uplne ticho.....

Toto je predsa uplne normalna vec :).
Ja mam vsetko zapojene cez Furman powerconditioner a napriek tomu to obcas (zalezi od toho co je vsetko pustene v tej budove kde hrame) sa ten sum neda vydrzat.

Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.098 sekund, 22 otázok.