styrioci
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 20. August , 2009, 15:18:02 » |
|
aj matny lak treba prebrusit, "vylestit". takze ak pises, ze to je po prebruseni ok, tak ti asi ani netreba nic riesit.
btw ze vonku pecie slnko, este neznamena, ze nie je vysoka vlhkost.
skus si nastavit vacsi pomer laku, striekaj v bezveternom prostredi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ragr
nováčik
Príspevkov: 52
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 20. August , 2009, 17:14:50 » |
|
Mam nervy uplne v riti :'(ten sprosty lak ma uplne znechutil...stale ten sprosty prasok a robi sa mi aj pomarancova kora...mam pocit ze dobry lak sa neda ani spravit...striekam kompresorom a pistolou....pistola je s takej sady kde bol rozne fukacia ofukovacie pistole. Cele to nestalo asi viac ako 2000sk.Najviac ma na to stve ze ocov kamarat nam s nou striekal stol a aj tym istym lakom a to vyzera ovela lepsie....marowak mohol by si mi tu clonu popisat ?alebo nejaku fotku nemas? Styrioci ako myslis prebrusit keller mi povedal ze poslednu vrstvu by som nemal uz brusit.....a myslim ze akekolvek brusenie by bolo vidiet
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 20. August , 2009, 19:56:12 » |
|
pri matnom laku by mokre brusenie, ci lepsie povedane lestenie, jemnymi lakyrnickymi smirglami nemalo velmi vadit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ragr
nováčik
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 20. August , 2009, 20:05:57 » |
|
No podarilo sa mi zachytit ten biely prasok na kuse dreva: a skusal som ten lak aj lestit celkom by to slo len asi ho treba najskor nechat lepsie vyzriet a potom lestit...skusal som lestit aj nitro na takej starej jolane co som robil kedysi to islo ako po masle raz dva som mal zrkadlovy lesk..lestil som to bavlnenym kotocum a flexou no ale najlepsie je ked to nastriekas pekne brusenie aj vodnymi je vidno...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 20. August , 2009, 20:09:55 » |
|
no ale najlepsie je ked to nastriekas pekne brusenie aj vodnymi je vidno...
zas matny lak na toto nie je tak nachylny ako leskly, kde chces a potrebujes dostat zrkadlo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marowak
Hosť
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 21. August , 2009, 08:13:44 » |
|
Mam nervy uplne v riti :'(ten sprosty lak ma uplne znechutil...stale ten sprosty prasok a robi sa mi aj pomarancova kora...mam pocit ze dobry lak sa neda ani spravit...striekam kompresorom a pistolou....pistola je s takej sady kde bol rozne fukacia ofukovacie pistole. Cele to nestalo asi viac ako 2000sk.Najviac ma na to stve ze ocov kamarat nam s nou striekal stol a aj tym istym lakom a to vyzera ovela lepsie....marowak mohol by si mi tu clonu popisat ?alebo nejaku fotku nemas? Styrioci ako myslis prebrusit keller mi povedal ze poslednu vrstvu by som nemal uz brusit.....a myslim ze akekolvek brusenie by bolo vidiet
Ta clona v podstate spocivala v tom, ze sme do kartonu vacsej plochy vyrezali dieru prislusneho priemeru tak, aby karton zachytaval vsetky castice farby rozptylene mimo stredu (osi) striekania. Okrem toho bolo treba najst optimalnu vzdialenost trysky od striekanej plochy (spomalit castice farby), pretoze castice farby ci laku maju po opusteni trysky znacnu hybnost, navyse su pruzne a pri prudkom dopade na plochu maju tendenciu sa odrazat (ako mini lopticky) a to sposobovalo tu krupicu po okrajoch. Ti, co v tomto fachu pracuju to vedia, pre jednorazoveho amatera je tam mnoho uskali, kym vychyta vsetky muchy a nauci sa to. Uplne ina je praca s praskovymi farbami/lakmi, ktore sa nanasaju na vhodne povchovo upraveny (odmasteny, namoreny a perfektne oplachnuty) povrch velmi dobre a v rovnomernej vrstve. Zapecenim potom vznikne jednoliata hladka leskla vrstva. Gitara sa vsak zapekat neda Videl som vsak na U2be instruktazne video, kde ukazovali vyrobu a lakovanie gitar, ale bolo to uz davno...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ragr
nováčik
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 21. August , 2009, 11:32:11 » |
|
Gitara by uz nastriekana bola mam na nej 6 vrstiev lenze s vysledkom som stale neni spokojny,skusal som aj to prebrusenie ale to je vidno...nema to taky matny efekt,fakt neviem ako docielit pekny matny lak :(asi este popozeram nejaka navody na nete ...a tu clonu som aj tak nepochopil asi, to si akoze na pistoli nejaky tunel s krabice a na jeden koniec si dal pistolu a cez druhy to akoze vychadzalo napovrch a tym to zabranovalo uniku alebo ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marowak
Hosť
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 21. August , 2009, 11:48:29 » |
|
Gitara by uz nastriekana bola mam na nej 6 vrstiev lenze s vysledkom som stale neni spokojny,skusal som aj to prebrusenie ale to je vidno...nema to taky matny efekt,fakt neviem ako docielit pekny matny lak :(asi este popozeram nejaka navody na nete ...a tu clonu som aj tak nepochopil asi, to si akoze na pistoli nejaky tunel s krabice a na jeden koniec si dal pistolu a cez druhy to akoze vychadzalo napovrch a tym to zabranovalo uniku alebo ?
Predstav si, ze drzis v jednej ruke CD, v druhej pistol. Striekat budes z urcitej vzdialenosti a medzi striekanou plochou a pistolou bude este CD, tiez v urcitej vzdialenosti od plochy aj od pistole, teda cez dieru v CD budes striekat plochu a ten rozptyl ostane na CD. Trocha komplikovane, ale mne sa to podarilo takto, celkom uspesne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 21. August , 2009, 11:55:57 » |
|
no videl som striekat igora kellera a ten teda ziadne cd nepotreboval. obavam sa ze je to len a len v praxi - ci uz striekanie, alebo namiesanie dobreho laku.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
marowak
Hosť
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 21. August , 2009, 12:00:41 » |
|
no videl som striekat igora kellera a ten teda ziadne cd nepotreboval. obavam sa ze je to len a len v praxi - ci uz striekanie, alebo namiesanie dobreho laku.
Urcite ano. Pisal som vyssie, ze ten kto vie, tak to proste spravi dobre...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ragr
nováčik
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 22. August , 2009, 22:55:17 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 22. August , 2009, 23:04:02 od ragr »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ragr
nováčik
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 09. September , 2009, 18:25:44 » |
|
Nove fotky su na prvej strane teda konecna podoba
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Racius
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 09. September , 2009, 18:39:45 » |
|
je nádherná, máš môj obdiv, to čo si ty dokázal v 16tich, ja som dokončil o dva roky neskôr. Teším sa na tú chvíľu, keď si na nej zahrám. Len tak ďalej
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 09. September , 2009, 18:52:16 » |