vzdialenosť pár kilometrov dala slovo a tak sme sa jedno krásne nedeľné poobedie stretli, aby sme porovnali svoje milé
Gitarky sme si navzájom osahali a hneď sme prešli k testovaniu, gitary majú použité totožné dreviny, avšak Rasťova má zrejme redší hmatník a aj inú odrodu jelše.
Telá a konštrukcia je tiež v podstate totožná, rozdiely sú v tom, že ja mám štíhlejšie telo (viac vykrojené boky), Rasťo má krk do C a je hrubší, ja mám do D a je tenší, on má tenšiu hlavu a krk má primontovaný priamo šróbama, ja Neckplateom.
Zvuk ma osobne veľmi prekvapil, vo výškach boli gitary totožné
je možné, že to robí ten javor, lebo mal podobné kreslené akože "kazy", teda skôr, Číž to nazval ňuansy. Je možné, že je to tá istá odroda javoru.
V stredoch a basoch boli cítiť rozdiely, Rasťo má, ako vravím, inú jelšu a mal jej viacej, hoci má T-O-M kobylku a struny skrz telo, ja mám Vintage kobylku. Rastíkova gitara má viacej basov, jednoducho povedané
Rozdiely pripisujem teda rozdielným drevám tela.
Čo ma ďalej trocha prekvapilo, boli snímače. Na mojej sa nachádzajú Seymour Duncan SH4+SH2N, on má kópie od pána Šlapáka, dá sa povedať, že zneli rovnako, nejaké rozdiely tam boli, nemožno tvrdiť že horšie/lepšie, boli len iné
Testovali sme na aparáte Kustom Tube 12A, čo je hybridné 15 kombko, vlastne nejde o to, ja osobne som chcel otestovať môj home-made zosík, ktorý teraz dokončujem, je to 50W zosik s Cleanom a Overdrivom prevzatom z Dual Recti 3ch, potreboval som len seriozne gitarove repro, lebo momentálne žiadne nemám. Výsledok je ten, že Clean to má pekný a použiteľný, Overdrive ma veľmi sklamal, pri určitom vytočení je to použiteľná kombinácia, ale pri snahe spraviť nejaký konkrétny zvuk sa to udržalo v parádnych výškach, ale stredy a basy boli chaoticky rozsypané, teraz neviem, či som to naprd poletoval, alebo si to nesadlo s tým reprom. Isté je, že seriem na letovanie gitarových zosikov a vraciam sa tam kde som začal a to sú hifáče ... uf, táto kapitola mi dala skúsenosti, negatívne
Tu som ja s Rasťovou gitkou a on s mojou, osobne sme sa zhodli:
-výšky rovnaké
-Rasťová má mocnejšie basy, zrejme vplyv dreva
-pán Šlapák robí snímače dosť dobre a kvalitne
-letovať gitarový lampáč je zábava pre nebojácnych a bohatých a hlavne šikovných, nie je to riešenie na seriózne hranie.
Na záver neblesnutá foto, odpuste, že som si obliekol také nudné tričko