Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 05:49:34
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tréma.....  (Prečítané 15936 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #45 kedy: 11. August , 2009, 21:41:05 »

da sa naucit. staci ti vediet v akej to je tonine a mozes tam drbat pentatoniku do alejuja. otazne uz ale je ci je to pekne na ucho. a ci to neni len bordel z tonov
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #46 kedy: 11. August , 2009, 21:44:32 »

Podla mna sa improvizacke nemuzikant nenauci. Ale nemuzikant pomocou teorie, techniky, atd... moze postavit super solo.
Zaznamenané

lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #47 kedy: 11. August , 2009, 21:44:52 »

da sa naucit. staci ti vediet v akej to je tonine a mozes tam drbat pentatoniku do alejuja. otazne uz ale je ci je to pekne na ucho. a ci to neni len bordel z tonov

podla mna si napisal kokotinu ale tak to je tvoj nazor..ja si myslim ze stavat dobre sola...dobre na ucho..a tak sa naucit len tak neda...to by sme tu mali perfektnych sol milioni... :)
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #48 kedy: 11. August , 2009, 21:45:38 »

podla mna si napisal kokotinu ale tak to je tvoj nazor..ja si myslim ze stavat dobre sola...dobre na ucho..a tak sa naucit len tak neda...to by sme tu mali perfektnych sol milioni... :)
miliony...  Zdravíčko
Zaznamenané

lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #49 kedy: 11. August , 2009, 21:46:51 »

Podla mna sa improvizacke nemuzikant nenauci. Ale nemuzikant pomocou teorie, techniky, atd... moze postavit super solo.
preco?..podla mna skor naopak..ved niekomu ukazes kde sa moze pohybovat naucis ho nejake fory a bdue s toho vychadzat...ci nie?
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #50 kedy: 11. August , 2009, 21:48:20 »

preco?..podla mna skor naopak..ved niekomu ukazes kde sa moze pohybovat naucis ho nejake fory a bdue s toho vychadzat...ci nie?
JJ, a presne preto to nie je improvizacka. To nie je o pentatonike a vseliakych "foroch".
Zaznamenané

marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #51 kedy: 11. August , 2009, 21:53:05 »

a podla coho zistis ,ze to nieje improvizacia. hinto video ,co som tam dal je presne taka improvizacia. chlapik si chodi hore dole v urcitych mantineloch a neni z toho nic. nepostrehol som tam ani kusok melodie ,alebo dokonca temy.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #52 kedy: 11. August , 2009, 21:58:55 »

JJ, a presne preto to nie je improvizacka. To nie je o pentatonike a vseliakych "foroch".

a  ocom?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #53 kedy: 11. August , 2009, 22:03:27 »

a  ocom?
To je otazka Si píš!!! :)

Tu Ti zodpovie sam majster.  Na zdravie!
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #54 kedy: 11. August , 2009, 22:14:24 »

v tomto suhlasim s brankom, v kusne, umne a pekne zaimprovizovat len tak nedokaze hocikto a je to umenie - vid tolko mnou a semishom ospevovany koniec od maja fera, ktory vznikol ako improvizacia na koncerte trio projectu, to je vazne, ze koniec.  Zdravíčko Na zdravie! a najviac sa mi pacila jeho odpoved, ked som sa ho pytal ako sa naucit tomu vkusnemu solovaniu - vies zahrat to, co ti znie v hlave? tak potom to vies :) to ako je clovek muzikalny a ako vnima hudbu je predpoklad pre to, aby clovek vedel dobre zaimprovizovat. nie to, ze niekomu poviem, ze do tohto podkladu hraj pentatoniku v tejto polohe...
« Posledná zmena: 11. August , 2009, 22:16:15 od styrioci » Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #55 kedy: 11. August , 2009, 22:32:45 »

v tomto suhlasim s brankom, v kusne, umne a pekne zaimprovizovat len tak nedokaze hocikto a je to umenie - vid tolko mnou a semishom ospevovany koniec od maja fera, ktory vznikol ako improvizacia na koncerte trio projectu, to je vazne, ze koniec.  Zdravíčko Na zdravie! a najviac sa mi pacila jeho odpoved, ked som sa ho pytal ako sa naucit tomu vkusnemu solovaniu - vies zahrat to, co ti znie v hlave? tak potom to vies :) to ako je clovek muzikalny a ako vnima hudbu je predpoklad pre to, aby clovek vedel dobre zaimprovizovat. nie to, ze niekomu poviem, ze do tohto podkladu hraj pentatoniku v tejto polohe...

ale vsak to zahras tou pentatonikou napriklad, a to ze vies zahrat to co ti znie v hlave je tiez hlavne o cviceni :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #56 kedy: 11. August , 2009, 22:47:45 »

ale vsak to zahras tou pentatonikou napriklad, a to ze vies zahrat to co ti znie v hlave je tiez hlavne o cviceni :)
no ano, je to o tom, ze poznas nastroj, kde lezia ake tony a vies to vyuzit a tiez vies vnimat hudbu a to co mas v hlave preniest na hmatnik. a hlavne ten bod "vnimat hudbu" je dost podstatny, ktory deli improvizaciu na dobru a na "prebehnem si stupnicu, cvicenia a naucenne licky" :) a solovanie predsa nie je len o pentatonike :)
« Posledná zmena: 11. August , 2009, 22:53:59 od styrioci » Zaznamenané
marowak
Hosť
« Odpoveď #57 kedy: 12. August , 2009, 07:59:31 »

Pani, dajako sa z vasich prispevkov vytratila "Trema...", ale to nevadi, zasa som sa od skusenych podozvedal kopu veci a nazorov.
No este by ma zaujimalo, kde sa da vypocut ten vyssie spominany "styrioci-m  Žmurk a semishom ospevovany koniec od maja fera", dajte prosim link ak to niekde je.

Je pravda, ze technicky zrucni gitaristi atleti mozu mydlit cvicenia po celom hmatniku a mnohym potom z toho pada sanka aki su machri, ale ludia si vacsinou pamataju melodie, casto jednoduche melodicke sola. Prikladov je kopa, preto ich tu nechcem spominat, kazdy si iste vie ihned spomenut na niekolko takych. Kolko z nich je impro?  Zdravíčko
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #58 kedy: 12. August , 2009, 09:57:50 »

presne, impro je nezmyselna brblacka - je tam par svetlych momentov ale ja za seba hovorim, ze ma to nezaujme. mam rad pekny vyber tonov
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #59 kedy: 12. August , 2009, 10:02:29 »

je iba jedina vec, ktoru viac neznasam viac nez improvizaciu na koncertoch ... a tou je bubenicke solo  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.