Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 23:32:59
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 19 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Iris A Telecaster  (Prečítané 50827 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
golfmann
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

« Odpoveď #30 kedy: 14. December , 2012, 21:21:37 »

Inak rekonštrukcia Jolán je vďačná, ak sa s tým pohrá niekto kto to vie, tak tie nástroje hrajú tak, že tie čínske šunty v nich majú vážnu konkurenciu, len podstatne drahšiu  Bavím sa skvele

No podľa ostatnych asj tie 1-2 kusy neboli a niesú. Ked ju spravne urobim tak dohmat môze myt dobrý ide len o vec zrucnosti a o to kolko s tym strávim casu. Ak to urobim precízne hrat to musi dobre nie ako fender pre nárocnejsich samozrejme lebo je ich tu vela hlavne taký co to zrejme nerobili. Nechcel som tu navodit taku atmosferu aka tu je len som sa prisiel opytat ale vidim ze aj tu je to tazko. Jednoznacne je jolana shit a idem si kupit asi cosi za 5000€ nech je klud, potom tu napätie klesne a bude OK. heh :-)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #31 kedy: 14. December , 2012, 21:23:59 »

Jednoznacne je jolana shit a idem si kupit asi cosi za 5000€ nech je klud, potom tu napätie klesne a bude OK. heh :-)

Presne tak, je to totalny shit. Za 200 ewri si zozenies v klude Squier alebo mexickeho Strata, co uz je schopna gitara, tak naco stracat cas somarinami.  ?§!.
« Posledná zmena: 14. December , 2012, 21:24:28 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #32 kedy: 14. December , 2012, 21:26:51 »

Presne tak, je to totalny shit. Za 200 ewri si zozenies v klude Squier alebo mexickeho Strata, co uz je schopna gitara, tak naco stracat cas somarinami.  ?§!.

Pretoze je to otazka peňazí. 200€
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #33 kedy: 14. December , 2012, 21:28:17 »

Pretoze je to otazka peňazí. 200€

Tak si chvilu posetri... Toto aj tak casom budes chiet dat dokelu a nepredas to ani. Zbytocne sa len unahlis...
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #34 kedy: 14. December , 2012, 21:28:23 »

golfmann: tu je problém ten, že raz za čas sem príde niekto kto sa proste chce iba utvrdiť že to čo si myslí on je správne, ale akonáhle mu XY skúsených dlhoročných muzikantov povie opak, tak v tom momente sa dotyčný tvrdohlavý pánko urazí, pošle nás všetkých do prdele a zmizne  Popiskujem si
« Posledná zmena: 14. December , 2012, 21:29:37 od pelko » Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #35 kedy: 14. December , 2012, 21:32:36 »

golfmann: tu je problém ten, že raz za čas sem príde niekto kto sa proste chce iba utvrdiť že to čo si myslí on je správne, ale akonáhle mu XY skúsených dlhoročných muzikantov, tak v tom momente sa dotyčný tvrdohlavý pánko urazí, pošle nás všetkých do prdele a zmizne  Popiskujem si

Ja som sa neurazil ale povec, vysvetli , urob porovnanie laikovy preco je to zla gitara. Ale nech je to nieco racionalne. Lebo v opacnom pripade je tu skoda reagovat a nie ze sa urazim ale zvazim ci tu ma vôbec cenu strácat cas. Takze nehc sa páči. Teraz idem ja dohmat by problem nemal byt, nastavim to tak aby to bolo dobre, ze to vy ostatny neviete nezaujima ma to, dalej komppletne naladenie bez cvendzania tak isto a bz toho aby som uz mal na 5tom prazci medzeru ,,5cm,, k strunam, cize nizko struny, dobrá elektrika, skvely dohmat, vsetko ak má byt. Napíš mi preco by to nefacahlo ale normalne bez nervozity.
« Posledná zmena: 14. December , 2012, 21:33:17 od golfmann » Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #36 kedy: 14. December , 2012, 21:35:55 »

Ono dnes každá Jolča stojí hrozné prachy, na ebay som videl Irisku za viac ako 300 €, pred 10 rokmi sme si tieto gitary kupoval tak za 2000 korún, čo bola tretinová cena oproti ázijským šuntom. Ale ľudia za mnou aj chodia s Jolanami, ale nie s takými čo by kúpili teraz, ale so všelijakými zdedenými a dlho hranými, srdcovky do ktorých ešte chcú trochu investovať, aby na ne mohli hrať. Prečo nie? Keď im tie gitary robia radosť?
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #37 kedy: 14. December , 2012, 21:37:41 »

Ono dnes každá Jolča stojí hrozné prachy, na ebay som videl Irisku za viac ako 300 €, pred 10 rokmi sme si tieto gitary kupoval tak za 2000 korún, čo bola tretinová cena oproti ázijským šuntom. Ale ľudia za mnou aj chodia s Jolanami, ale nie s takými čo by kúpili teraz, ale so všelijakými zdedenými a dlho hranými, srdcovky do ktorých ešte chcú trochu investovať, aby na ne mohli hrať. Prečo nie? Keď im tie gitary robia radosť?

Venujes sa repasom tychto kusov? Ja som sa rozhodol dat tuto jolanu do kopy uvidime ako to bude vypadat urobim to podla seba ziaden sunbrust nieje na to cas. Urobim to podla mojej chuti.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #38 kedy: 14. December , 2012, 21:38:29 »

Vtedajši no name majstri ci?.. s cim sa to dalo porovnavat zahranicne sa zrejme do ruk ani nedostalo kedze bola doba aká bola. A do ameriky si si po gitaru asi nesiel.

teraz je 2012 ? cize minus 30 = 1982. to bolo len v Bratislave zopar Gibson Les Paul Custom / Standard, zopar Fender Strat / Tele... vsak ked si pozres CS klipy zo 70tych rokov, tak vsetci hrali na normalne gitary. na Jolanky sa hralo zaciatkom 60tych rokov, odvtedy sa sem kapitalisticke nastroje vozievali...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #39 kedy: 14. December , 2012, 21:39:20 »

Ja som sa neurazil ale povec, vysvetli , urob porovnanie laikovy preco je to zla gitara. Ale nech je to nieco racionalne. Lebo v opacnom pripade je tu skoda reagovat a nie ze sa urazim ale zvazim ci tu ma vôbec cenu strácat cas. Takze nehc sa páči. Teraz idem ja dohmat by problem nemal byt, nastavim to tak aby to bolo dobre, ze to vy ostatny neviete nezaujima ma to, dalej komppletne naladenie bez cvendzania tak isto a bz toho aby som uz mal na 5tom prazci medzeru ,,5cm,, k strunam, cize nizko struny, dobrá elektrika, skvely dohmat, vsetko ak má byt. Napíš mi preco by to nefacahlo ale normalne bez nervozity.

toto co som pisal nevyzera, ako argumenty ?

tieto Jolany praveze neboli z kvalitneho dreva. takisto mali telo o poznanie tensie, ako standardne gitary. ono to totiz vobec neni jedno, ze ake je to drevo a kolko ho je. urcite si si vsimol, ze firmy pouzivaju rozne dreva, dokonca v ramci rovnakeho modelu jeden vyrobca pouziva rozne dreva, pripadne sa robia kombinacie driev. lebo skratka na tom zalezi.

Jolana Iris bola zla gitara aj za nova. aj ked sa na nej pomenili komponenty, snimace, hardware, stale to bola podpriemerna gitara a pisem to z viacnasobnych osobnych skusenosti.

no a ty mas vrak takejto gitary, rozlamane zvysky tela a krk. kolko Ta vyjdu vsetky komponenty, co chybaju ? tolko, co si kupis z druhej ruky cinksu kopiu Telecastera, ktora bude asi o milion percent lepsia, ako vsetky Irisky sveta s najelspim moznym tunningom.

vela stastia a radosti pri prerabke  Na zdravie!
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #40 kedy: 14. December , 2012, 21:42:15 »

Ďakujem k tej prerabke

Vyjadril si sa iba k drevu a spomenul si ze môzem pomenit co chcem a co??.. a co dalej.. vyjadrin sa ako muzikant. Rad sa necham poucit. skutocneneprisiel som tuna mudrovat.
« Posledná zmena: 14. December , 2012, 21:45:57 od golfmann » Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 14. December , 2012, 21:42:34 »

pretože dobrú gitaru robí niečo iné než výška dohmatu. A začal by som tým že by som úplne zmenil názor že zvuk pri elektrickej gitare majú na starosti struny a snímače
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #42 kedy: 14. December , 2012, 21:45:16 »

pretože dobrú gitaru robí niečo iné než výška dohmatu. A začal by som tým že by som úplne zmenil názor že zvuk pri elektrickej gitare majú na starosti struny a snímače

Tak si vymen za cinske smejdy, a porovnaj soriginalom ak mas nejaky kvalitny, a hlavne si daj najlacnejsie struny , mozna zili povytahovane s predlzovaka auvidis co robí zvuk. :-)
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 14. December , 2012, 21:46:49 »

alebo ty si natiahni struny a sprav elektroniku na lopate, a uvidíš čo robí zvuk (ak ovšem niesi hluchý ako poleno)  Na zdravie!
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #44 kedy: 14. December , 2012, 21:49:02 »

alebo ty si natiahni struny a sprav elektroniku na lopate, a uvidíš čo robí zvuk (ak ovšem niesi hluchý ako poleno)  Na zdravie!
a toto je to forum ze proste rozumne tuna nevysvetli nikto nic cest vynimkam.... hh. sila.. neivem ci vies co je farba a podobne v hudbe.. bratm.. zatial si to nespomenul mal si to na mysli co sa tyka dreva ?
« Posledná zmena: 14. December , 2012, 21:49:31 od golfmann » Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 19 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.