Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 21:47:49
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Iris A Telecaster  (Prečítané 50767 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #60 kedy: 16. December , 2012, 14:21:14 »

za 4 € má pražce na celú gitaru

Na celu gitaru za 4. Ano. Je to tak. Ale nebolo by lahsie radsej ist do roboty, zarobit si peniaze, ako sedet hodiny nad totalnou picovinou?  :) Strasne vela ludi sa obhana, ze nema kes, ze hento a tamto, ale zaoberaju sa uplnymi hovadinami. Kupim si Feldu z 94 za 4 kila, lebo vsak super cena, ale to co do toho vrazim, kolko pri tom aute stratim nervov a casu, ktory by som mohol venovat niecomu zmysluplnejsim nikto neberie v uvahu. Radsej setrit a investovat do kvality, ako mrhat zivot a energiu na nerentabilne, kontraproduktivne balasty.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #61 kedy: 16. December , 2012, 14:24:06 »

len to nie, Jolaňácke pražce sú úplné bludy, to ohneš dvoma prtami  facepalm.

ja Ta nerad stale opravujem, ale mam jolanacky krk na dorabanom tele, vyroba Jolany z konca 80tych rokov, ja som ju kupil v roku 1990 a odvtedy je aktivne pravidelne bez prestavky hrana. prazce boli za ten cas asi 2-3x dobrusene. hovorim o povodnych prazcoch, stale na tej gitare su a stale je to moj aktivny nastroj.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #62 kedy: 16. December , 2012, 14:26:48 »

teraz som si všimol v ako stave tá Jolča je  facepalm
Choď za najbližším stolárom, presvedč ho, nech Ti lacno predá falat jelše, nech Ti ho aj ohobluje na 45 mm a môžeš sa do toho pustiť. Toto čo máš Ty už hrať nebude, to niekedy v ďaekej budúcnosti keď to nájdu archeológovia na Tvojej povale, tak to zreštaurujú za strašné prachy a vystavia v múzeu a dajú k tomu popisok: Nepodarené veslo z konca 20-teho storočia neznámeho pôvodu, vylovené z Váhu začiatkom 21. storočia.
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

« Odpoveď #63 kedy: 16. December , 2012, 14:27:28 »

ja Ta nerad stale opravujem, ale mam jolanacky krk na dorabanom tele, vyroba Jolany z konca 80tych rokov, ja som ju kupil v roku 1990 a odvtedy je aktivne pravidelne bez prestavky hrana. prazce boli za ten cas asi 2-3x dobrusene. hovorim o povodnych prazcoch, stale na tej gitare su a stale je to moj aktivny nastroj.

A takto, ladi ta gitara?.. ak ano tak na zaklade toho ze je tam dorabane telo?.. a s coho je to telo?
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #64 kedy: 16. December , 2012, 14:28:33 »

vytrhal som pražce z x Jolán, pravda občas i starších a bola to katastrofa, ostatne som z Diamantky povyťahoval zelené pražce  Zdravíčko
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #65 kedy: 16. December , 2012, 14:37:44 »

teraz som si všimol v ako stave tá Jolča je  facepalm
Choď za najbližším stolárom, presvedč ho, nech Ti lacno predá falat jelše, nech Ti ho aj ohobluje na 45 mm a môžeš sa do toho pustiť. Toto čo máš Ty už hrať nebude, to niekedy v ďaekej budúcnosti keď to nájdu archeológovia na Tvojej povale, tak to zreštaurujú za strašné prachy a vystavia v múzeu a dajú k tomu popisok: Nepodarené veslo z konca 20-teho storočia neznámeho pôvodu, vylovené z Váhu začiatkom 21. storočia.

A toto ma neskutocne fascinuje ze proste.. toto hrat nebude..   a tykymito umeleckymi prispevkami zasieras temu a k nicomu sa nedostaveme. Nechajme to tak.. uz sa pracuje na tom a bude to hotove.. vcera som pripravil telo.. a preprazcoval som hmatnik.
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 14:39:29 od golfmann » Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #66 kedy: 16. December , 2012, 14:42:12 »

A toto ma neskutocne fascinuje ze proste.. toto hrat nebude..   a tykymito umeleckymi prispevkami zasieras temu a k nicomu sa nedostaveme. Nechajme to tak.. uz sa pracuje na tom a bude to hotove.. vcera som pripravil telo.. a preprazcoval som hmatnik.
Sú tam narušené vlákna, bunkové steny, ten zvuk sa nemá kadiaľ šíriť
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #67 kedy: 16. December , 2012, 14:43:01 »

Sú tam narušené vlákna, bunkové steny, ten zvuk sa nemá kadiaľ šíriť

.. mmm bunkove steny, Uvidime ako sa to prejavi na konci ked to zlozim napis mi to prosim ta nehc to viem porovnat.. a este by som chcel vediet ako sa siri zvuk tym telom. Podla mna akurat môze to telo iba nejaky podiel zvuku absorbovať. Ak spredu ju nebudem ziadnymi gyzdami izolovat, a iba zadok opravim ...tak..
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 14:52:04 od golfmann » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #68 kedy: 16. December , 2012, 14:55:41 »

podla mna staci trosku prebrusit tu jolanku, oprasit, vytmelit silikonom diery, zalakovat a musi to hrat jak vinko, kludne porovnatelne s custom shopom hocijakym ked sa do toho vlozi dusa. bude to jedinecny kusok  Na zdravie!
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #69 kedy: 16. December , 2012, 14:58:34 »

podla mna staci trosku prebrusit tu jolanku, oprasit, vytmelit silikonom diery, zalakovat a musi to hrat jak vinko, kludne porovnatelne s custom shopom hocijakym ked sa do toho vlozi dusa. bude to jedinecny kusok  Na zdravie!

Jak vinko mozno nebude.. ale urobim to precizne, a dufam ze mi spadne sanke v tom dobrom ako to zahra. Dik za podporu
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #70 kedy: 16. December , 2012, 15:14:12 »

klasicky pripad nejakeho tvrdohlaveho nadsenca, ktory ma svoju pravdu. kazdy kto mu vyjadri podporu je kamarat, kto sa mu nejakym sposobom, aj padnymi argumentami (a ze ich tu v tejto teme nebolo malo - len ty nevies citat) snazi vyhovorit a presvedcit ho, ze ide robit blbost, tak je nepriatel cislo jedna  Bavím sa skvele

nic v zlom, ale hento fakt nema zmysel. restaurovat nejakym rozmlateny kram a cakat, ze to bude hrat je blbost a vyhadzovanie penazi. na tych gitarach nebolo normalne a pouzitelne snad nic, okrem mozno krkov. tela boli z hocicoho len nie z driev vhodnych na gitaru, hardware j*ebnuty.

ked si chces silou mocou nieco zmontovat a nalakovat, tak si kup za par korun gitarove diely Dr. Parts, osad to standardnym HW, kludne aj no name, aj ten je dnes v ramci moznosti OK a vysledok bude o hodne lepsi, budes mat nastroj z normalnych materialov, s normalnym HW a bude to aj vyzerat nejak normalne...
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 15:15:11 od styrioci » Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #71 kedy: 16. December , 2012, 15:26:00 »

Ja som nikoho neoznacil za kamarata ani za nepriatela. Tak uvazuj! Iba som sa podakoval. Vidim ze si rad robis s ludi srandu

1.zhodnotili ste vsetci to co ste mozno nerobili.
2.niektory ste zrejme taky zrucny ze si kupite novu, lebo takuto by ste neurobili(nemate nervy, a nieste ani precizny)
3.Dokazete iba vymanit kus za kus, snimac za snimac aj to je obdivuhodne svojim spôsobom.

Ale musi sa najst aj niekto kto sa da na repas aj takehoto dzadu. Nemam pristup k inemu telu ale neivete to pochopit. Tak nato serte. Vravim telo som ocistil , pripravil, vhodne som zarovnal diery momentalne to schne a pokracujem dalej. Nieje to moja gitara mal som ju urobit. Tak som sa na to dal.

Inac len tak na okraj silikon je nebrusitelny pretoze je pruzny ale v pohode
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 15:30:30 od golfmann » Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #72 kedy: 16. December , 2012, 15:35:07 »

Nejaky technologicky postup nerieste lebo ho neviete, a neivete ako to robit.

Napiste len preco to hrat nebude.  Vysvetlite mi nieco o tom tele. Nieste schopny ani jeden. anijeden. Vsetci mudry ,,to je dojebane, to je hnoj, kup si nove za 200€,, ale nevysvetli tu nik preco..Proste ste neschopny. Neprisiel som sem nikoho ucit len sa pytam.

Dalsi napise to je hruska jablon, neivem co, ked aj pagastan, co todrevo robi ked je to hruska a preco?.. Hudobnici vysvetlite to ak tomu rozumiete. Ste tak obycajny ludia ako ja, ak by ste hrali na neskutocnych nastrojoch nesedeli by ste tu, ale za ten cas by ste mali uz davno zaplatene predajom svojho CD ktore ste samozrejme nevidali. Ak vidali ste neuspesny lebo sedite tu a nemaju o vas zauujem. Ak ste uspesny nesedite tu. Uberte vazeny s pary trochu a zamyslite sa nad tym. Nie nad tym ci sa da upliest bic s hovna. Pretoze je to gitara ktora tak skoncila nejakym nedopatrenim a majitel ma k nej vztah preto ju chce. Naco to tu vysvetlovat. Ale niee kup si novu to sa naoplati robit. Viem zvazit aj sam ci sa oplati alebo nie.
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 15:44:02 od golfmann » Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #73 kedy: 16. December , 2012, 15:44:00 »

Prepáč, mám za sebou 6 gitár, 4 rozrobené, X zrekonštruovaných nástrojov, ale toto je úplný blud, iba ak tak na stenu vhodné  Zdravíčko
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #74 kedy: 16. December , 2012, 15:45:35 »

svojho casu casu som si vystruzlikal explorera, ale nedokoncil som ho lebo som nemal na to spravit seriozne prazcovanie na hmatniku a potom som uz nemal cas srat sa s dokoncovanim a prerabanim. takze si myslim, ze celkom viem co to obnasa a ze viem objektivne zhodnotit ci investovany cas, namaha a peniaze budu stat za ten nijaky vysledok, ku ktoremu sa s tou iriskou dopracujes  Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.