golfmann
náhodný pocestný
Príspevkov: 89
|
|
« Odpoveď #75 kedy: 16. December , 2012, 15:48:05 » |
|
Napis Jeziskovi nech ti donese lepsiu. a) Jolany maju neskutocne nekvalitne drevo. Smrek, jedla, dub, breza, jablon, hruska. Vsetko, co najdes pri ceste, zosusene, smradlave, plesnive. Jednoducho, lahko, nemozes spravit z litra vina 30 litrov whisky. b) Zvaz bod a, ak ti nie je dost jasny, skus sa zamysliet nad bodom b. c) Ak ani bod a, ani bod, tak mozno bod c. Prostriedky na opravenie budu nepriamo umerne novej gitare. 200 eur ti nebude stacit na to, aby ta gitara ladila, nejak vyzerala a mala nove snimace. Za 200 eur kupis asi vsetky triedy Squierov, za 250 eur kupis aj mexicky Fender. Naco sa vobec zamyslas nad opravenim tohoto polena, ktoreho kvalita sa rovna bezne pohodenym haldam dreva, ktore nerozoberaju ani Cigani? Ma nejaku nostalgicku hodnotu? A inac ako je mozne ze svojho casu pred vyse 30 rokmi ta gitara dobre sadla do ruk, akurat bola nevyhoda v kobylke, pretoze sa mohla lahko rozladit. Nic ine.. s beznym vybrátom, razladis akukolvek gitaru beznej konkurencie ktore nema zamky strun dajme tomu. Tak rpeco tak dobre padla do ruk lebo bol az plesniveho dreva?. Kedze sa tolko kusov vyrobilo tych nastrojov tak nemohli byt take zle, a napodobenina gibson, aj to je smejd asi, myslim vyrobok od jolany, a basovu verziu aj to je zle. Hlavne ze to ma kazdy je to nieco ako pionierka pre motorkara. Proste zaciatky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
golfmann
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #76 kedy: 16. December , 2012, 15:49:25 » |
|
Prepáč, mám za sebou 6 gitár, 4 rozrobené, X zrekonštruovaných nástrojov, ale toto je úplný blud, iba ak tak na stenu vhodné Prepacit môzem ale nevyjdril si sa k tomu ako hudobnik. Ze si nejake poopravoval dobre.. super. mozno si sa nepustil do takeho tela lebo ta to odradilo skus to urobit precizne a dobre ako keby si robil auto, a mozno prekvapis sam seba. staci sa neponahlat
|
|
« Posledná zmena: 16. December , 2012, 15:50:03 od golfmann »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
golfmann
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #77 kedy: 16. December , 2012, 15:52:06 » |
|
svojho casu casu som si vystruzlikal explorera, ale nedokoncil som ho lebo som nemal na to spravit seriozne prazcovanie na hmatniku a potom som uz nemal cas srat sa s dokoncovanim a prerabanim. takze si myslim, ze celkom viem co to obnasa a ze viem objektivne zhodnotit ci investovany cas, namaha a peniaze budu stat za ten nijaky vysledok, ku ktoremu sa s tou iriskou dopracujes Hmatnik mam preprazcovany, vybral som to vonku hravo tie prazce, dal som tam nove sam so ich nasekal aj osadil aj zabrusil, a si polozene pekne zostupne, netrcia vonku sadli az na doraz. Vyzera to dobre ale uvidime ako to bude hrat. Neverim ze to bude drncat pretoze su polozene perfektne,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #79 kedy: 16. December , 2012, 15:56:14 » |
|
stevino ma brata
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #80 kedy: 16. December , 2012, 15:59:14 » |
|
no dobre, zostanme pri Tebe a riesme to po Tvojom.
ako som pisal o tom epoxide s pilinami a povypchavani dier. keby som to mal dorobit a byt si isty, ze sa to po natiahnuti strun nerozleti, tak by som cele telo nalepil na 1cm hocijakeho masivu, ten obrezal podla tela. vsetko co by trebalo zapatlat, by som zapatlal tou epoxidovou paradou a potom by som mal 100% istotu, ze to bude drzat pokope navzdy. okrem toho, ten 1 cm tomu smiesnemu tenuckemu telicku moze len pomoct, snad aj zvukovo.
kobylu by som osadil tune-o-matic. tremolo zazrak by som snad aj nechal, lebo komu by sa uz len chcelo zapatlavat este aj dieru po tom systeme. tune-o-matic som osobne uz na jednu irisu daval, bol som prekvapeny, ako potom gitara pookriala...
snimace hocijake, radsej silne, ako slabucke.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #81 kedy: 16. December , 2012, 15:59:49 » |
|
Prepacit môzem ale nevyjdril si sa k tomu ako hudobnik. Ze si nejake poopravoval dobre.. super. mozno si sa nepustil do takeho tela lebo ta to odradilo skus to urobit precizne a dobre ako keby si robil auto, a mozno prekvapis sam seba. staci sa neponahlat
nikto zamnou neprišie s takou požiadavkou, ak by áno, urobil by som mu nové telo, ktoré by narozdiel od originálu hralo Nieje problém zaplátať to, ale otázka znie či sa to oplatí, pretože tu už budú vlákna tak narušené, že to bude úplná somarina. Nedávno som našiel na e-bay telo Hofner 500 za smiešnych 50 doláčov, nepredalo sa, pozrel som si fotky a bolo mi jasné, že rekonštrukcia zabere kopu času a hojojo z toho, pretže každá jedna časť tela bola narušená. Nebol by problém opraviť to, ale je mi jasné, že zvuk by to už nemalo aký má mať.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #82 kedy: 16. December , 2012, 16:00:39 » |
|
ako pozeram nove fotky, tak by som este pribrusil dalsich pilin tmavsieho dreva, prigeblal stvrt litra noveho epoxidu a porobil by som aj tie vymackance na hmatniku...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #83 kedy: 16. December , 2012, 16:02:02 » |
|
aspoň si moholten hgmtník trochu prebrúsiť A tie fotky sú rozmazané
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
golfmann
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #84 kedy: 16. December , 2012, 16:04:26 » |
|
ako pozeram nove fotky, tak by som este pribrusil dalsich pilin tmavsieho dreva, prigeblal stvrt litra noveho epoxidu a porobil by som aj tie vymackance na hmatniku...
Miesto osadenie prazca je v rovnakej vyske ako bolo za nova cize nieje spadnute ani nic a tie jamky zvuku nevadia.. chce to mat v oroginale, ono robil mu to niekto a do.u..il to s tym sprejom. preto to dal mne. ci sa to neda.. a vsetko ide len treba chciet
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
golfmann
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #85 kedy: 16. December , 2012, 16:06:11 » |
|
aspoň si moholten hgmtník trochu prebrúsiť A tie fotky sú rozmazané O kvalitu prvej fotky vôbec nejde, hmatnik bol prebruseny..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
golfmann
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #86 kedy: 16. December , 2012, 16:08:42 » |
|
pridal som fotky s tela
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #87 kedy: 16. December , 2012, 16:20:49 » |
|
vytrhal som pražce z x Jolán, pravda občas i starších a bola to katastrofa, ostatne som z Diamantky povyťahoval zelené pražce katastrofa su dnesne prazce z ekologiockych zliatin a ztabudovanym spotrebnym faktorom. vidam 5-6 rocne nastroje a niekedy nechapem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #88 kedy: 16. December , 2012, 16:32:05 » |
|
katastrofa su dnesne prazce z ekologiockych zliatin a ztabudovanym spotrebnym faktorom. vidam 5-6 rocne nastroje a niekedy nechapem.
Nuž minule som musel odstrániť pražce zo Squieru jednoho a boli lepšie ako Jolaňácke, v ruke som ich neohol. Jolaňácke sú mäkké, ja používam droty, ktoré sú ťažšie zničiteľné (tu na fóre guitman o tom písal) s 18% niklu, čo moc ekologické nieje
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #89 kedy: 16. December , 2012, 16:33:29 » |
|
O kvalitu prvej fotky vôbec nejde, hmatnik bol prebruseny..
určite bol prebrúsený, v roku 1979
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|