Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 21:45:23
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Iris A Telecaster  (Prečítané 50763 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #105 kedy: 17. December , 2012, 11:19:36 »

pomaly, pomaly... Prečo by nehrali? trebars parker gitary sa dlhé roky vyrábajú hlavne zo smreku, a taktiež naše ovocné stromy vôbec niesú plevel Žmurk to že sa niečo nepoužíva, ešte neznamená že nieje ok. Hlavne pri konzervatívnych ľuďoch ako sú gitaristi
Presne tak, aj Gibson svojho času používal na jeden model smrek na top, Kamil Grebeň zas pomerne často používa ovocné dreviny. Problém Jolán bolo tenké telo, zlý hardware a nedostatočná selekcia dreva. Podľa mňa neexistuje vyložene nevhodné drevo na stavbu gitár, dôležitá je jeho poctivá selekcia.
Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #106 kedy: 17. December , 2012, 11:21:34 »

Je rozdiel keď Kamil drbne čerešňu, lebo vie prečo to robí a má to odskúšané a je rozdiel keď sa na jolany používali kvôli cene / dostupnosti / whatever drevá ktoré tu boli spomenuté. Nechajme to tak...naspäť k téme
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #107 kedy: 17. December , 2012, 11:27:26 »

smrek sa bezne pouziva na akusticke nastroje ako tenka doska. ale je to makke drevo a na cele telo elektrickej gitary je nie velmi vhodne.

s ovocne dreva su fajn, su dostatocne tvrde a pevne, skor je problem najst dostatocne velky kus bez kazov. ale je drevo a DREVO aj v ramci jednej odrody.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #108 kedy: 17. December , 2012, 11:42:20 »

Je rozdiel keď Kamil drbne čerešňu, lebo vie prečo to robí a má to odskúšané a je rozdiel keď sa na jolany používali kvôli cene / dostupnosti / whatever drevá ktoré tu boli spomenuté. Nechajme to tak...naspäť k téme
To jo, ako som povedal, problém bol v nedostatočnej selekcii, ja tu mám Jolču Galaxis bass a ona Ti má normálne suk  facepalm
Zaznamenané
Dugerr
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 143

« Odpoveď #109 kedy: 17. December , 2012, 12:27:07 »

V tejto hladovej doline si nevedia najst pracu ludia s praxou 30 , 40 rocny..takze to neries.. tto nieje agentura.. o chvilu mi ponukni pracu

ale hovno že neni robota, ja som z vychodu, a robota je akurat sa za tie peniaze neoplati robiť, robiť predavača 10,5 hodin denne soboty 5 hodin, mať zodpovednosť za pokladnu, prijemky robiť, v sklade robiť, obsluhovať, nakladať a vykladať 200kg veci z dodavky, mať na starosti evidovanie a vybavovanie reklamacii za 290€ za mesiac :) robota je len sa ju neoplati robiť, alebo absolventska prax za 190€ ? ved to je chore... ale robota sa najsť da, ked človek nesedi na riti a nechodi len pečiatky na urad prace nosiť. Popripade chod do zahraničia... existuje milion možnosti ako sa zamestnať len slovaci racej budu nadavať namiesto toho aby si robotu hladali....
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #110 kedy: 17. December , 2012, 12:32:26 »

takze uz ne drevo ale hlavne selekcia. ale posuva sa to pomaly aspon  Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #111 kedy: 17. December , 2012, 12:57:13 »

ja mam gitaru ktora ma telo z frezie a krk z petunie a teda ta struna nad tym snimacom mi hra jak gibson les pol.. alebo tristvrte teraz neviem..
Zaznamenané

FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #112 kedy: 17. December , 2012, 12:58:55 »

jeden gitarista si raz dal urobiť gitaru z madarinky a vznikol potom nový žáner "mandarincore"
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #113 kedy: 17. December , 2012, 13:07:27 »

ja mam gitaru ktora ma telo z frezie a krk z petunie a teda ta struna nad tym snimacom mi hra jak gibson les pol.. alebo tristvrte teraz neviem..

Ja mám hmatník z ružového dreva...to normalne zebereš ružu a z tých stoniek udupeš plát. v amerike tomu hovoria rosewood
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #114 kedy: 17. December , 2012, 13:10:52 »

Ja mám hmatník z ružového dreva...to normalne zebereš ružu a z tých stoniek udupeš plát. v amerike tomu hovoria rosewood

Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #115 kedy: 17. December , 2012, 13:11:03 »

pre televiziu Markiza, Peter Justin Topolsky..
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #116 kedy: 17. December , 2012, 13:13:17 »

takze uz ne drevo ale hlavne selekcia. ale posuva sa to pomaly aspon  Na zdravie!
Pali, niesi ti náhodou dyslektik? Stále sa tu bavíme, že nieje drevo ako drevo a že existuje zlá jelša a dobrá jelša, zlý a dobrý mahagón, jaseň, javor, orech atď... a to je práve o tej SELEKCII.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #117 kedy: 17. December , 2012, 13:37:30 »

ja len mozem potvrdit - prave do Irisky som asi 2 alebo 3x daval HB, cize zvacsoval som diery. vzdy to bolo makke drevo, ale nikdy som nevedel odhadnut, co presne zac. natrafil som aj na take, ze sa uplne drolilo a trusilo, srobovakom by sa z neho dali vydlabavat vacsie otrusinky. inak myslim, ze prave Irisky boli uplne najhorsie po kazdej stranke, aspon ak hodnotim tu poslednu klasicku socikovsku vyrobu. aj boli najlacnejsie - 1650 Kcs, Galaxiska 1990, Proxima 2100. z Jolan tohto obdobia boli celkom "podarene" take nabytkove cudne, mali standardne hrube telo, volali sa Superstar.
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #118 kedy: 17. December , 2012, 13:42:29 »

...mali standardne hrube telo, volali sa Superstar.

a to co na nich bolo dobre preistotu kompenzovali tym ze to vyrobili neuveritelne skarede :-D

Zaznamenané

Captain SEXXX !!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #119 kedy: 17. December , 2012, 13:43:11 »

to hej  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.