Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 21:33:19
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Iris A Telecaster  (Prečítané 50733 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
stevino179
Hosť
« Odpoveď #150 kedy: 18. December , 2012, 12:30:41 »

ja som raz poznal jedného romaka Olah sa volal bol z Lc a pokladali ho za najlepšieho basaka  široko daleko /myslím hrač na basgitaru nie basu navštevujúci človek  Žmurk /, všetci sa k nemu chodili učit mal starého jazzbass myslím že dokonca usa a verte alebo nie nakoniec ho dal preč a začal hrat na iriske lebo udajne sa mu na nej hralo lepšie - a zožerte ma teraz
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #151 kedy: 18. December , 2012, 12:40:34 »

Stejne neivem ako kto dosiel k tomu kde je to drevo ci nad ci pod.

mas spravne otazky. tuto z fora sa tejto problematike venuje mnoho odbornikov. najvedeckejsi pristup vsak zastava uzivatel 4oci, posle ti kludne viacero linkov na poziadanie, kde mas toto exaktne vypocitane.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #152 kedy: 18. December , 2012, 12:40:45 »

Nie nieje to tym, vnimate to tak iba vy. Nedostali sme sa iba k tomu preco by to nehralo kôli telu. úplne jednoducha otazka. A jednoduchsia odpoved lebo je to zle drevo. Ale co je na nom zle?Huh!Huh!Huh!Huh!.. chapes?
nedostatočná hustota, pružnosť, bežne vyskytujúce sa kazy, ktoré bránia rezonancii, proste nástroj všetko "zhltne", ako špongia  Žmurk
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #153 kedy: 18. December , 2012, 12:43:58 »

ja som raz poznal jedného romaka Olah sa volal bol z Lc a pokladali ho za najlepšieho basaka  široko daleko /myslím hrač na basgitaru nie basu navštevujúci človek  Žmurk /, všetci sa k nemu chodili učit mal starého jazzbass myslím že dokonca usa a verte alebo nie nakoniec ho dal preč a začal hrat na iriske lebo udajne sa mu na nej hralo lepšie - a zožerte ma teraz
Mohlo sa mu hrať lepšie, lebo má krátku menzuru, ale to je všetko (mne napr. kratka menzura nesedí). Kamarát tiež vymenil Jolču za Sivčáka. Teda chlapík od ktorého kúpil Sivčáka, si od neho kúpil D-bass. Myslíš, že mu išlo op zvuk? Toto sa nazýva úplne jednoducho: existenčné problémy.
Zaznamenané
golfmann
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

« Odpoveď #154 kedy: 18. December , 2012, 12:47:29 »

nedostatočná hustota, pružnosť, bežne vyskytujúce sa kazy, ktoré bránia rezonancii, proste nástroj všetko "zhltne", ako špongia  Žmurk

Potom kadial ide dalej zvuk?. Ak nastroj vsetko zhltne. Podla tvojej tézy je úplne zbytocna elektrika. Ak by aj nie ako sa to prejavý vo zvuku, co to môze robit ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #155 kedy: 18. December , 2012, 12:49:19 »

mas spravne otazky. tuto z fora sa tejto problematike venuje mnoho odbornikov. najvedeckejsi pristup vsak zastava uzivatel 4oci, posle ti kludne viacero linkov na poziadanie, kde mas toto exaktne vypocitane.
teba tu trebalo aj s tvojim vyequalizovanym ultimatnym fender zvukom  facepalm
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #156 kedy: 18. December , 2012, 12:51:54 »

palii je kúzelník, on osadí veslo humbuckerom a bude bude hrať jak Gibson, osadí ho singlom, bude hrať jak starý Telecaster a keď ho podladí, tak to bude basa z ktorej sa každý posere  Beeee Bavím sa skvele

Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #157 kedy: 18. December , 2012, 12:53:52 »

To je ta starecka demencia
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #158 kedy: 18. December , 2012, 12:53:56 »

teba tu trebalo aj s tvojim vyequalizovanym ultimatnym fender zvukom  facepalm
keby si tuto radsej chlapcovi na otazku odpovedal.

.... Ak by aj nie ako sa to prejavý vo zvuku, co to môze robit ?

uzivatel kubasak je vyrobca nastrojov (ti by mali o tom nieco vediet), ale jedine, co ti na toto moze povedat je NEVIEM, ci?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #159 kedy: 18. December , 2012, 12:58:58 »

keby si tuto radsej chlapcovi na otazku odpovedal.
chlapec nechce odpovede, keby chcel hladal by a aj by sa dockal, tu bolo tiez x debat, do ktorych sa mi vobec znovu nechce a uz vonkoncom nie s tebou. nikto nikdy netvrdil, ze nastroj z ineho materialu ako dreva nebude hrat, ale drevo svojou nedokonalostou robi zvuk nastroja zaujimavym. o roznych vlastnostiach roznych materialov nema zmysel pisat lebo to tak je. dalsia vec je, ze to ze nejaka vanesa hra na sklenenych husliach este neznamena, ze nezalezi na materiale. sklo je pevny material, dobre rezonujuci,ale to si ty nedokazes spojit dokopys debatami, ze preco aj na roznych drevach zalezi a preco sa gitary vo velkom nerobia z drevotriesky  Popiskujem si
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #160 kedy: 18. December , 2012, 13:05:19 »

bol to javor napúšťaný nejakým plastom alebo živicou, bolo to hnedé podobne ako palisander a celkom odolné...

ja mam informacie (neoverene), ze to bol lisovany buk alebo dub, o javore napustanom plastom citam prvy raz a neposobi to na mna nijak hodnoverne.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #161 kedy: 18. December , 2012, 13:05:36 »

uzivatel kubasak je vyrobca nastrojov (ti by mali o tom nieco vediet), ale jedine, co ti na toto moze povedat je NEVIEM, ci?
Sa nauč čítať, trtko.

"nedostatočná hustota, pružnosť, bežne vyskytujúce sa kazy, ktoré bránia rezonancii, proste nástroj všetko "zhltne", ako špongia"
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #162 kedy: 18. December , 2012, 13:06:33 »

ja mam informacie (neoverene), ze to bol lisovany buk alebo dub, o javore napustanom plastom citam prvy raz a neposobi to na mna nijak hodnoverne.
buk naložený v čadiči  Žmurk
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #163 kedy: 18. December , 2012, 13:08:45 »

chlapec nechce odpovede, keby chcel hladal by a aj by sa dockal, tu bolo tiez x debat, do ktorych sa mi vobec znovu nechce a uz vonkoncom nie s tebou. nikto nikdy netvrdil, ze nastroj z ineho materialu ako dreva nebude hrat, ale drevo svojou nedokonalostou robi zvuk nastroja zaujimavym. o roznych vlastnostiach roznych materialov nema zmysel pisat lebo to tak je. dalsia vec je, ze to ze nejaka vanesa hra na sklenenych husliach este neznamena, ze nezalezi na materiale. sklo je pevny material, dobre rezonujuci,ale to si ty nedokazes spojit dokopys debatami, ze preco aj na roznych drevach zalezi a preco sa gitary vo velkom nerobia z drevotriesky  Popiskujem si

tu ide o definiciu toho standardu, pod ktory nesmies ist. jolana je pod nim. co konkretne nesplna ten material. pisal si

-nedokonalost
-rezonanciu
-pevnost

mozno neni dost pevna, (jolany rezonuju fajne, nedokonalost urcite splna)

teda urci nejaky limit pevnosti materialu, pod ktory sa neda ist... alebo nieco take, pripadne posli link na vypocet
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #164 kedy: 18. December , 2012, 13:11:55 »

buk naložený v čadiči  Žmurk

je to niekde na nete popisane ? lebo cadic ak si dobre pamatam, je sopecna stuhnuta vyvrenina ? cize defacto šuter ?
Zaznamenané
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.