Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 05:52:08
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Telecaster vs. SG  (Prečítané 20423 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #30 kedy: 24. August , 2009, 11:49:08 »

Spravne snimace a da sa hrat cokolvek na comkolvek, samozrejme za predpokladu, ze to chyti do ruk dobry hrac.

Viacmenej ano. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #31 kedy: 24. August , 2009, 11:51:36 »

Toto mi pride trocha zavadzajuce,  myslim, ze obe gitary su na rock rovnako dobre a velmi pouzivane, vobec tu nejde o to, ci sa na jenu da hrat to ci ono, skor by som sa rozhodol podla toho na co sa mu ako hra, lebo mne sg az tak nesedi, kedze som skor na dlhu menzuru. Spravne snimace a da sa hrat cokolvek na comkolvek, samozrejme za predpokladu, ze to chyti do ruk dobry hrac.

to je pravda ze zalezi od snimacov... ja som vsak uvazoval o standardnom tele ktore ma single a o standardnom SG ktore ma HB... je jasne ze si to mozes pomenit, ja mam napriklad SGcko s aktivnymi EMG a to je brutalne univerzalna gitara Na zdravie!
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #32 kedy: 24. August , 2009, 11:52:10 »

...hehe to je super odporučanie...   a jak si k takemuto zaveru došiel ?  :)

jednoducho... na obidve som hral  Na zdravie!
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 24. August , 2009, 11:57:01 »

to je pravda ze zalezi od snimacov... ja som vsak uvazoval o standardnom tele ktore ma single a o standardnom SG ktore ma HB... je jasne ze si to mozes pomenit, ja mam napriklad SGcko s aktivnymi EMG a to je brutalne univerzalna gitara Na zdravie!

Nemyslim, ze bude sg s akt. emg univerzalnejsie ako 52 tele.  Nezahrávaj sa
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #34 kedy: 24. August , 2009, 12:01:56 »

Nemyslim, ze bude sg s akt. emg univerzalnejsie ako 52 tele.  Nezahrávaj sa

tak kazdemu sadne nieco ine... mne sa na EMG paci ze su brutalne dynamicke a predovsetkym linearne, cize nemaju ziadny svoj charakter, cize sa da skvelo pracovat s tonom a nijako ho nedofarbuju  Na zdravie!
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 24. August , 2009, 12:04:14 »

tak kazdemu sadne nieco ine... mne sa na EMG paci ze su brutalne dynamicke a predovsetkym linearne, cize nemaju ziadny svoj charakter, cize sa da skvelo pracovat s tonom a nijako ho nedofarbuju  Na zdravie!

Aktivne EMG dynamicke??? Tak lepsi vtip som este nepocul.

Sorry za OT.
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #36 kedy: 24. August , 2009, 12:14:06 »

Aktivne EMG dynamicke??? Tak lepsi vtip som este nepocul.

Sorry za OT.

neviem preco si kazdy mysli ze EMG su na metal... to su brutalne univerzalne snimace...
neviem na akom polene s EMGckami si hral ale asi to bol dost srot ked toto hovoris... hral som na spuste stratov telkacov a ja neviem coho s EMGckami a hralo to stokrat lepsie ako pasivne... uz len samotny fakt ze to ma v gite preamp hovori pre vacsiu dynamiku a lepsi prenos signalu po kabli...
povedz mi preco maju aktivne snimace horsiu dynamiku podla teba? lebo na nich hraju metlosi?  Zdravíčko
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #37 kedy: 24. August , 2009, 12:15:04 »

neviem preco si kazdy mysli ze EMG su na metal... to su brutalne univerzalne snimace...
neviem na akom polene s EMGckami si hral ale asi to bol dost srot ked toto hovoris... hral som na spuste stratov telkacov a ja neviem coho s EMGckami a hralo to stokrat lepsie ako pasivne... uz len samotny fakt ze to ma v gite preamp hovori pre vacsiu dynamiku a lepsi prenos signalu po kabli...
povedz mi preco maju aktivne snimace horsiu dynamiku podla teba? lebo na nich hraju metlosi?  Zdravíčko
Pod toto sa podpisujem. A to mam EMG707 na Schectere.  Na zdravie!
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 24. August , 2009, 12:16:05 »

Maju ubohu dynamicku, hra sa na to ako cez kompresor.  nie nebolo to v srote, bolo to v japonskom LP.
« Posledná zmena: 24. August , 2009, 12:30:11 od MMM » Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 24. August , 2009, 12:19:35 »

Maju ubohu dynamicku, hra sa na to ako cez kompresor.  nie nebolo to v store, bolo to v japonskom LP.

nemal si vytlcenu baterku? lebo ked je slaba baterka hraju tak nijako, ale ked je baterka v poriadku je to jedna basen...
ale tak kazdy mame ine usiska  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #40 kedy: 24. August , 2009, 12:27:43 »

...
povedz mi preco maju aktivne snimace horsiu dynamiku podla teba? ...

ja by som povedal, ze to je o terminologii nespravnej... aktivne snimace maju vlastnost, ze sa prijemne ozyvaju... da sa na ne uplne pekne jemnucko brnkat a ono to krasne hra z  aparatu... ako cez kompresor, ako poznamenal kolega MMM :) tejto vlastnosti sa hovori horsia dynamika, nie lepsia  Žmurk
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 24. August , 2009, 12:44:57 »

podla toho kto to chyti do paprce, takze obecne sa tu riesia kktiny:

spytaj sa Iommiho, Townshenda, Hendrixa, Claptona...

Čo sa mam spytat? Že na SG hrali blues,rock a mnohi další pop aj metal ? Šak to je znama vec. Ja som dal tie ukažky ako protiklad k vyjadreniu,že SG je rockova gitara.
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #42 kedy: 24. August , 2009, 12:47:17 »

ja by som povedal, ze to je o terminologii nespravnej... aktivne snimace maju vlastnost, ze sa prijemne ozyvaju... da sa na ne uplne pekne jemnucko brnkat a ono to krasne hra z  aparatu... ako cez kompresor, ako poznamenal kolega MMM :) tejto vlastnosti sa hovori horsia dynamika, nie lepsia  Žmurk

ten "kompresor" moze byt sposobeny aj tym ze ti silny vystup aktivok prevali vstup... pokial viem tak vo vnutri EMG je len linearny aktivny zosik nic viac... Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #43 kedy: 24. August , 2009, 12:48:47 »

ten "kompresor" moze byt sposobeny aj tym ze ti silny vystup aktivok prevali vstup....

ale no  Žmurk
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #44 kedy: 24. August , 2009, 12:49:13 »

Ale ake profi neprofi? To mi pride ako kategorizacia z cias socializmu.

Nerozumiem jazyku tvojho kmena.

Ked si porovnas SG Standard a Les Paul Standard trebars aj sucasne seriove modely, tak z hladiska vsestrannosti je na tom podla mna vzdy lepsie Les Paul. Pritom mam SGcka rad, sam som dve vlastnil. Les Paul ma bohatsi zvuk, s tym nic nenarobis. :)

Ale to je tvoje subjektivne poznanie, x dalsich ludi bude na zaklade svojich skusenosti tvrdit opak. Napriklad tvoje postihnuie menom Hiwatt, niekto ma Marshall, iny Mesa Boogie etc...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.069 sekund, 23 otázok.