Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
15. November , 2024, 05:21:07
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Telecaster vs. SG  (Prečítané 20376 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #45 kedy: 24. August , 2009, 12:49:54 »

Čo sa mam spytat? Že na SG hrali blues,rock a mnohi další pop aj metal ? Šak to je znama vec. Ja som dal tie ukažky ako protiklad k vyjadreniu,že SG je rockova gitara.

ja som len reagoval na toho typka na ktoreho si sem hodil linky, pri nom mam pocit ze hra rovnako na vsetky gitary. Preto som sem pastol Phila X ktory ide podla mna viac po charaktere gitary.
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #46 kedy: 24. August , 2009, 12:52:02 »

ale no  Žmurk

no tak mi povedz tvoj dovod preco by mali aktivky hrat ako kompresor...  :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #47 kedy: 24. August , 2009, 12:55:19 »

ja by som povedal, ze to je o terminologii nespravnej... aktivne snimace maju vlastnost, ze sa prijemne ozyvaju... da sa na ne uplne pekne jemnucko brnkat a ono to krasne hra z  aparatu... ako cez kompresor, ako poznamenal kolega MMM :) tejto vlastnosti sa hovori horsia dynamika, nie lepsia  Žmurk

hmm ja neviem ale u mna sa aktivne EMGcka chovaju ako keby som stiahol gian na aparate, cize urcite sa neozyvaju az tak lahko, dokonca by som povedal ze na pasivkach som mal pocit vacsej jednoduchosti a toho ako liezol zvuk von
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #48 kedy: 24. August , 2009, 12:55:52 »

no tak mi povedz tvoj dovod preco by mali aktivky hrat ako kompresor...  :)

co znamena hrat ako kompresor ? ako hra kompresor ? ja som napisal ine - popisal som dynamicke spravanie sa beznych aktivnych snimacov, co poznam a co som skusal a prirovnal som ho hre cez kompresor, respektive som v tomto suhlasil s MMM. ze skratka aj pri uplne jemnom brnkani sa to uzasne z aparatu vie ozvat. mnohi tuto vlastnost maju radi a hovoria o paradnej dynamike... pravda je taka, ze tejto vlastnosti sa hovori horsia dynamika, nie lepsia...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #49 kedy: 24. August , 2009, 12:57:00 »

hmm ja neviem ale u mna sa aktivne EMGcka chovaju ako keby som stiahol gian na aparate, cize urcite sa neozyvaju az tak lahko, dokonca by som povedal ze na pasivkach som mal pocit vacsej jednoduchosti a toho ako liezol zvuk von

tak to teda podte vsetci napisat, ako sa Vam na aktivoch hra... ja som mal za to, ze obecna skusenost je taka, ze lahsie a prijemnejsie... nie tazsie ako na pasiv. snimacoch... ci ?
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #50 kedy: 24. August , 2009, 13:00:20 »

co znamena hrat ako kompresor ? ako hra kompresor ? ja som napisal ine - popisal som dynamicke spravanie sa beznych aktivnych snimacov, co poznam a co som skusal a prirovnal som ho hre cez kompresor, respektive som v tomto suhlasil s MMM. ze skratka aj pri uplne jemnom brnkani sa to uzasne z aparatu vie ozvat. mnohi tuto vlastnost maju radi a hovoria o paradnej dynamike... pravda je taka, ze tejto vlastnosti sa hovori horsia dynamika, nie lepsia...

mi nevrav ze nevies co robi kompresor :) ale nechajme to tak...
to kaolko: presne tento pocit z aktivok mam aj ja, su akokeby prisnejsie, kazdy jeden ton na nich si musis zasluzit... a to je to co sa mi paci, lebo sa mozem s tonom viacej vyhrat... prave pre toto si myslim ze su univerzalne...

ozaj rasto na akych aktivkach si to hral? Na zdravie!
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #51 kedy: 24. August , 2009, 13:03:53 »

Ja mam presne opačny pocit. Na zdravie! Mam 81/85.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #52 kedy: 24. August , 2009, 13:04:30 »

mi nevrav ze nevies co robi kompresor :) ale nechajme to tak...
to kaolko: presne tento pocit z aktivok mam aj ja, su akokeby prisnejsie, kazdy jeden ton na nich si musis zasluzit... a to je to co sa mi paci, lebo sa mozem s tonom viacej vyhrat... prave pre toto si myslim ze su univerzalne...

ozaj rasto na akych aktivkach si to hral? Na zdravie!

jj prese ten isty pocit mam aj ja.. inak ktore EMGcka mas na mysli ty? ja mam 707TW (rozpinatelne)
Zaznamenané

cubo
inventár podniku

« Odpoveď #53 kedy: 24. August , 2009, 13:05:20 »

jj prese ten isty pocit mam aj ja.. inak ktore EMGcka mas na mysli ty? ja mam 707TW (rozpinatelne)

ja  mam ZW set cize 81 a 85  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #54 kedy: 24. August , 2009, 13:05:32 »

...su akokeby prisnejsie, kazdy jeden ton na nich si musis zasluzit... .

tak to su mi nejake novinky...  Fuuha zíram to sa bavime o nejakych novych generaciach aktivnych snimacov, na ktore sa hra horsie, ako na pasivne ?
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #55 kedy: 24. August , 2009, 13:07:35 »

tak to su mi nejake novinky...  Fuuha zíram to sa bavime o nejakych novych generaciach aktivnych snimacov, na ktore sa hra horsie, ako na pasivne ?

asi  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 24. August , 2009, 13:07:42 »

ja  mam ZW set cize 81 a 85  Na zdravie!

vsak klasicke 81 a 85... horsia dynamika, lepsia reakcia pod rukou, kvazy dobre vymysleny, ale unifikovanejsi zvuk vzhladom k roznemu typu uhozu... Tebe sa na ne hra tazsie ako na pasivne snimace ? musis kazdy ton z nich si zasluzit ? toto sa mi snazis povedat ?
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #57 kedy: 24. August , 2009, 13:08:11 »

Ja mam presne opačny pocit. Na zdravie! Mam 81/85.

zaujimave  Zdravíčko
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #58 kedy: 24. August , 2009, 13:09:22 »

Ale to je tvoje subjektivne poznanie

Tak o com sa potom vlastne bavime? Bavím sa skvele

Co sa tyka tej vsestrannosti SG vs Les Paul, myslim, ze stacia nam zas statistiky. Si vezmi pocet gitaristov a roznost zanrov s LP a s SG. Coho je podstatne viac? Žmurk Uz ked sa teda nechceme chytat za slovicka a chceme vylucit subjektivne postoje.
« Posledná zmena: 24. August , 2009, 13:09:54 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 24. August , 2009, 13:09:51 »

zaujimave  Zdravíčko

praveze nie - tak to je  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.139 sekund, 23 otázok.