Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 05:19:05
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Telecaster vs. SG  (Prečítané 20372 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
MMM
Hosť
« Odpoveď #75 kedy: 24. August , 2009, 13:30:00 »

Takze to mam chapat tak ze mas patent na rozum?  Žmurk nic proti ale nazorov je co sa tyka aparatury plna rit a korunovat ten svoj za ten spravny mi pride dost odvazne, ba az trochu hlupe  Zdravíčko

Keby mali emg taku dynamiku ako pises, tak ich pouzivaju vsetci, ktori vybornu dynamiku vyhladavaju a nie taki, ktori mastia ako zo syntaku. Pocul som vela nazorov na aktivky a vsetko boli o tom istom..HROZNA DYNAMIKA.
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #76 kedy: 24. August , 2009, 13:30:47 »

Co sa tyka tej vsestrannosti SG vs Les Paul, myslim, ze stacia nam zas statistiky. Si vezmi pocet gitaristov a roznost zanrov s LP a s SG. Coho je podstatne viac? Žmurk Uz ked sa teda nechceme chytat za slovicka a chceme vylucit subjektivne postoje.
Vari maš štatistiky predaja SG a Les Paul za poslednych 50 rokov? Tak daj nech sa držime faktov a nie slovíčok. :)
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #77 kedy: 24. August , 2009, 13:31:28 »

Cubo, tazsie sa ti mozno hra aj preto, ze je to prave v Epi.  Popiskujem si
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #78 kedy: 24. August , 2009, 13:37:16 »

tak potom som asi divny  :)
neviem, ta epina praveze pred tym ako mala EMG hrala uplne ako po masle, proste hralo sa na nej lahucko... EMG som tam prasol lebo som chcel aby sa na nej hralo este lahsie... ale vysledok je taky ze sa uplne zmenila, je to jedna tvrda gitara z ktorej treba ton dolovat... najprv som sa toho zlakol ale teraz sa mi to velmi paci  Na zdravie!
ta elektrika co v nej mam je secondhand, takze cisto teoreticky sa v tom uz niekto rypal  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #79 kedy: 24. August , 2009, 14:16:02 »

SG je rovnako vsestranny nastroj ako Les Paul, ved tusim originalne mal byt vylepsenim stareho Les Paulu  Bavím sa skvele hraje sa na nom Jazz, Pop, Rock, Metal a to hovorim o klasickych modeloch, dalsie derivacie typu Supreme, Viper a spol ani nepsomenuc, to je fakt. Chapem, ze v detstve si asi zacinal s Jolanou Diamant a tak ti ten tvar prirastol k srdcu, ked uz si mam rypnut.

Bavím sa skvele Nuz, to je pruser, ked sa natahuju lespoolista a telecastrista. Bavím sa skvele Dobre, ale idem este...

SG podla mna zdaleka nie je tak vsestranny nastroj uz len tym, ze ma mensi objem tonu, slabsi sustain a oproti Les Paulu nic navyse podla mna neziskava (mozno priamejsi attack, ale aj o tom by sa dalo diskutovat). Les Paul ma podstatne vacsi rozdiel vo zvuku medzi kobylkovym a krkovym snimacom tiez, u SG su k sebe blizsie. SG nebolo ziadnym vylepsenim Les Paulu, ved sam Les SGcka neznasal a povazoval ich za nepodarky, preto si dal aj z nich odstranit svoje meno. Sam aj kritizoval ich podla neho horsi zvuk, najma mensi objem a slabsi sustain. Nehovorim, ze SGcka su zle gitary, ale podla mna ani najvydarenejsie z nich sa nemoze vyrovnat dobremu Les Paulu.

Jolanu som nikdy nemal, moja prva elektrika bol Epiphone Les Paul Studio. Som frajer
« Posledná zmena: 24. August , 2009, 14:24:19 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #80 kedy: 24. August , 2009, 14:16:50 »

Vari maš štatistiky predaja SG a Les Paul za poslednych 50 rokov? Tak daj nech sa držime faktov a nie slovíčok. :)

Nuz, ked si uz len vezmes kvazi zasadne rockove albumy z historie, tak asi vies aky model je neporovnatelne viac zastupeny. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
udry
Hosť
« Odpoveď #81 kedy: 24. August , 2009, 14:31:50 »

Nuz, ked si uz len vezmes kvazi zasadne rockove albumy z historie, tak asi vies aky model je neporovnatelne viac zastupeny. Žmurk
No, aj ked tí gitaristi nahravali na LP-možno,tak v kute bolo oprete aj dake SG-možno. /o Fender ani nehovorím/. Takže,ked nemame fakty,tak sa môžeme len domnievat,že vitazom je LP. :)
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #82 kedy: 24. August , 2009, 14:38:42 »

No, aj ked tí gitaristi nahravali na LP-možno,tak v kute bolo oprete aj dake SG-možno. /o Fender ani nehovorím/. Takže,ked nemame fakty,tak sa môžeme len domnievat,že vitazom je LP. :)

Tiez si myslim. Nevravel by som co je lepsie a pouzitelnejsie , kazda z nich je dobra na hocico.  To, ze LP ma dlhsi sustain a pevnejsi ton z neho nerobi univerzalnejsiu gitaru.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #83 kedy: 24. August , 2009, 14:40:00 »

Ale no. Bavím sa skvele V kute nech mali oprete aj styri nadrzane cernosky Bavím sa skvele, podstatne je na com sa nahravalo a koncertovalo. Tam je LP drvivy vitaz, nech si tu vypravate co chcete. :) Teraz sa bavim o cisto znamych rockovych/hardrockovych albumoch od 60tych rokov po sucasnost, aby mi tu Spyros nezacal porovnavat neporovnatelne ako vyssie Marshall MG a Bluesbreaker. SG mala vzdy povest lacnejsej (az kvazi studentskej gitary), popularna bola najviac este v 60tych rokoch, ked bolo malo Les Paulov. Akonahle isli znovu do vyroby lespooly, tak SGcka velmi stratili aj na predajnosti, aj na popularite. Samozrejme tomu "pomohlo" aj poriadne zbastardizovanie tohto modelu pocas Norlin ery najma v rokoch 1971-1984 asi. Toto su fakty pani.  Na zdravie!

« Posledná zmena: 24. August , 2009, 14:43:15 od Progrocker » Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #84 kedy: 24. August , 2009, 17:31:37 »

No jo prvy metalovy album bol na SGecku...

Inak pre mna najepsi album Zepelinov, hned prvy je na Telecastri nahrany a potom uplne bez podrypovania si myslim, ze prechodom na Les Paul, isla pre mna osobne zvukova kvalita gitary dole... ale jasne, ze bolo vela fasa veci nahranych na Les Paule, rovnako aj na SG, Tele, ES etc... to su take porovnania.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #85 kedy: 24. August , 2009, 17:38:11 »

Inak pre mna najepsi album Zepelinov, hned prvy je na Telecastri nahrany a potom uplne bez podrypovania si myslim, ze prechodom na Les Paul, isla pre mna osobne zvukova kvalita gitary dole

No aspon je tu nejaky iny fil. Bavím sa skvele Ty si pre zmenu Telefil. Ja zvuk na prvom Led Zeppelin albume moc nemam rad, dost vtedy pouzival fuzz a na tie som dost alergicky. Pageov zvuk mi nikdy nic nehovoril celkovo, to je jedno na com hral.
Zaznamenané

RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #86 kedy: 24. August , 2009, 18:52:47 »

Telecaster je super gitara, podobne ako Strat a aj SG....ide vždy o nejaký pocit. Ja keď mám doma 1-2 kvalitných Les Paulov, nepátram po žiadnych ďalších gitarách. Keď mám výborné Tele alebo SG, vždy, vždy pátram po Les Paule, lebo ten zvuk jednoducho nemám v arzenáli..SG tak jednoducho nehrá a ani sa tak hrať nesnaží. SG je fantastická rocková gitara, charakter jej zvuku je ale odlišný od LP. Ideálne je mať z každého modelu jeden kus, veď to dnes už toľko nestojí.... Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #87 kedy: 24. August , 2009, 19:08:04 »

Ja keď mám doma 1-2 kvalitných Les Paulov, nepátram po žiadnych ďalších gitarách. Keď mám výborné Tele alebo SG, vždy, vždy pátram po Les Paule

To si paradne vystihol. Presne moj pripad.  Na zdravie!
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #88 kedy: 24. August , 2009, 20:38:10 »

Ale no. Bavím sa skvele V kute nech mali oprete aj styri nadrzane cernosky Bavím sa skvele, podstatne je na com sa nahravalo a koncertovalo. Tam je LP drvivy vitaz, nech si tu vypravate co chcete. :) Teraz sa bavim o cisto znamych rockovych/hardrockovych albumoch od 60tych rokov po sucasnost, aby mi tu Spyros nezacal porovnavat neporovnatelne ako vyssie Marshall MG a Bluesbreaker. SG mala vzdy povest lacnejsej (az kvazi studentskej gitary), popularna bola najviac este v 60tych rokoch, ked bolo malo Les Paulov. Akonahle isli znovu do vyroby lespooly, tak SGcka velmi stratili aj na predajnosti, aj na popularite. Samozrejme tomu "pomohlo" aj poriadne zbastardizovanie tohto modelu pocas Norlin ery najma v rokoch 1971-1984 asi. Toto su fakty pani.  Na zdravie!

Jake fakty Progy. Len stale pišeš,že na LP sa nahravalo,koncertovalo,spominaš bezmenne rockovo/hardrockove albumy,LP je drvivy vitaz ale žiadne fakty si neuviedol. Na zdravie! :)
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #89 kedy: 24. August , 2009, 20:45:06 »

Kua, kde ste nechali Véčka ? v  Ja som čert..      ...  doctor doctor pleeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaseeee ....  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 23 otázok.