Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 05:23:32
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zvuková karta  (Prečítané 67673 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
stanciak
nováčik
*
Príspevkov: 21

« Odpoveď #30 kedy: 21. September , 2009, 18:39:07 »

Si si istý,že nemá ? :)
Teraz som si to pozrel a v Muzikeri tam pisu ze ma, ale ked som to doma porovnaval tak to malo priblizne taky IN ako JamLab a MOBILEPRE USB v sonare malo podstatne lepsi vstupny signal. Takze teraz neviem ci tie parametre su pravdive. Huh!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 21. September , 2009, 18:42:42 »

ty to tu tusim pleties nejako jedno cez druhe...

takze pri nahravani z toho leze dost silny signal aj pre slabsie snimace - toto si tym myslel akoze co ? z coho leze signal ? zo vstupu zvukovky ? ci z jej vystupu ?  Fuuha zíram

predzosilovac myslis aky ? mikrofonny ? na gitaru ?
Zaznamenané
stanciak
nováčik
*

« Odpoveď #32 kedy: 21. September , 2009, 21:18:31 »

ty to tu tusim pleties nejako jedno cez druhe...

takze pri nahravani z toho leze dost silny signal aj pre slabsie snimace - toto si tym myslel akoze co ? z coho leze signal ? zo vstupu zvukovky ? ci z jej vystupu ?  Fuuha zíram

predzosilovac myslis aky ? mikrofonny ? na gitaru ?

Neviem ako to povedat, ale myslel som tym to ze ked nahravam v sonare cez fast track tak ten nahrany signal co je v stope je dost potichu a to mam vstupnu uroven skoro na maximum a s tym sa uz da tazko pracovat. Da sa to sice zdvihnut ale na ukor kvality a ked nahram cez mobilepre zvukovku tak je to v pohode a to mam vstupnu uroven na polovicke a ta stopa ma grady. Neviem ci som to dobre vysvetlil. ?§!. A s JamLabom to bolo tiez na nic. Mozno je to ovladacmi ale drivers som stiahol vzdy najnovsie priamo zo stranky vyrobcu. Ja som si najskor kupil JamLab ked sa este predaval nebol som spokojny, potom som si kupil fast track bolo to o trosku lepsie ale tiez nespokojnost a az ked som si kupil mobilepre usb az s tou som bol spokojny. Je pravda ked som na fast track pichol gitaru ktora ma aktivne snimace tak to bolo o dost lepsie, ale to som ju mal iba pozicanu a ja mam gitaru ktora ma snimace pasivne takze to neriesilo moj problem.Tot vsjo. :)
« Posledná zmena: 21. September , 2009, 21:52:31 od stanciak » Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #33 kedy: 22. September , 2009, 12:58:47 »

takže páni:

chcem zvukovku na nahrávanie :) chcel by som na nej midi, mikrofónový a nástrojový vstup. nebránim sa 2nd handu. any tips?  Na zdravie!

toto by malo byt pre teba akurat

http://ebazar.muziker.sk/?action=4&id=121912
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 22. September , 2009, 15:44:28 »

Neviem ako to povedat, ale myslel som tym to ze ked nahravam v sonare cez fast track tak ten nahrany signal co je v stope je dost potichu a to mam vstupnu uroven skoro na maximum a s tym sa uz da tazko pracovat. Da sa to sice zdvihnut ale na ukor kvality a ked nahram cez mobilepre zvukovku tak je to v pohode a to mam vstupnu uroven na polovicke a ta stopa ma grady. Neviem ci som to dobre vysvetlil. ?§!. A s JamLabom to bolo tiez na nic. Mozno je to ovladacmi ale drivers som stiahol vzdy najnovsie priamo zo stranky vyrobcu. Ja som si najskor kupil JamLab ked sa este predaval nebol som spokojny, potom som si kupil fast track bolo to o trosku lepsie ale tiez nespokojnost a az ked som si kupil mobilepre usb az s tou som bol spokojny. Je pravda ked som na fast track pichol gitaru ktora ma aktivne snimace tak to bolo o dost lepsie, ale to som ju mal iba pozicanu a ja mam gitaru ktora ma snimace pasivne takze to neriesilo moj problem.Tot vsjo. :)

princip je v tom, ze gitara z pasivnych snimacov nema impedancne vhodny signal do line in a ani mic in (aj ked ten sa da aspon trochu vybudit a tym to trochu oklamat). gitara by sa mala davat cez specialny instrument vstup (ak na zvukovke je) alebo cez dibox... vtedy daju vselijake tie SW simulacie najlepsie vysledky...
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #35 kedy: 13. Október , 2009, 19:40:13 »

Ja mám taku jednu zvlaštnu otazku/dilemu...

Mám zvukovku soundblaster live. Latencia je vcelku fajn keď prižmúrim oči, no ak používam skreslenie tak to šumí ostošesť. Bufer size mam nastavený na 512, inak by bola latencia v prdítku. A nech sa hrám stym akokoľvek, nikdy to nehrá ani zo sto kilometrov tak ako na trebars ludom na guitarampmodeling fore.A počas hry to tak trošku semtam puká. Ale ako, použitelné nadoma to je  Bavím sa skvele no, a mna by zaujímalo, či by tieto veci vyriešila externá zvukovka typu fasttrack. Nechcem zbytočne kupovať kktinu  Na zdravie!
« Posledná zmena: 13. Október , 2009, 19:41:55 od pelko » Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 14. Október , 2009, 16:38:52 »

Buď som to napísal jak maďar alebo riadna ignoracia  Bavím sa skvele

Hlavne ma zaujíma či by pri novej karte (fasttrack) zmizol pri skreslení šum... Bo na soundblasterke musím mať furt noisegate a to je oničom.
« Posledná zmena: 14. Október , 2009, 16:39:45 od pelko » Zaznamenané
matoo
nováčik
*

« Odpoveď #37 kedy: 14. Október , 2009, 16:52:26 »

ja som si kúpil Fasttrack z druhej ruky za 50€  a som s ňou spokojný ...a keď mi prestane stačiť, nebude problém, ju za 50 zase posunúť ďalej  Popiskujem si

odstup šumu má okolo -100dB ...ja som predtým používal zvukovku na doske a má to pre mňa neporovnateľne lepší zvuk...
no je to asi jedna z najlacnejších... takže čo je pre mňa opera, môže byť v skutočnosti štekot psov  Zdravíčko
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 14. Október , 2009, 16:54:41 »

Buď som to napísal jak maďar alebo riadna ignoracia  Bavím sa skvele

Hlavne ma zaujíma či by pri novej karte (fasttrack) zmizol pri skreslení šum... Bo na soundblasterke musím mať furt noisegate a to je oničom.

pichas to do line in ? a pouzivas di box ? sumet to inak pri vysokych skreslenich bude vzdy.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 14. Október , 2009, 16:55:59 »

inak Fasttrack to je ta USB externa ? co vela ludi mava s nou latencno-lupanco-mrznuce problemy ?
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 14. Október , 2009, 17:01:51 »

hej pichám to do linein... gitara -> kabel-> redukcia na 3.5 jack -> linein

Hej, je to presne tá... Ale rozpočet nepustí pozerat po nejakej feši inej
« Posledná zmena: 14. Október , 2009, 17:02:20 od pelko » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 14. Október , 2009, 17:33:03 »

a musis mat externu ?

co sa tyka zvuku ludi na gitarampmodel fore vs. ty so sumom... neni problem v Tebe ? ze nevies hrat alebo nastavovat SW ? SB live neni zazrak, ale zvuk sa na SW aparate da spravit slusne aj na nej...
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 14. Október , 2009, 19:55:32 »

Prikladám ukážku čo sa mi podarilo pravdepodobne naj z tej karty vyštaviť (odtestoval som snad milion softov, vstčiek, impulzov, ekvalizerov, ale všetko to hralo oničom./až na TH1/). Treba si všimnúť šum, mne príde strašne veľký (a to ešte veľmi dobrý preamp). Preto ma zaujíma či má zmysel investovať, že či by sa niečo pohlo k lepšiemu  :)

* unlltitled2.mp3 (313.76 KB - stiahnuté 197 krát.)
« Posledná zmena: 14. Október , 2009, 20:33:38 od pelko » Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #43 kedy: 14. Október , 2009, 20:21:44 »

skus si pozriet ine ovladace na zvukovku, aj ked to ti asi nepomoze. sum mas dost velky. vymena za nejaku usb urcite pomoze.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 14. Október , 2009, 20:55:12 »

Prikladám ukážku čo sa mi podarilo pravdepodobne naj z tej karty vyštaviť (odtestoval som snad milion softov, vstčiek, impulzov, ekvalizerov, ale všetko to hralo oničom./až na TH1/). Treba si všimnúť šum, mne príde strašne veľký (a to ešte veľmi dobrý preamp). Preto ma zaujíma či má zmysel investovať, že či by sa niečo pohlo k lepšiemu  :)

vsak to je dobry zvuk... ten sum je mozno trochu vacsi, ale zase nijak extremne, k takemu skresleniu... samozrejme, ze lepsia zvukovka pomoze :)
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.074 sekund, 23 otázok.