Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 13:38:33
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zvuková karta  (Prečítané 67765 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #45 kedy: 15. Október , 2009, 12:50:00 »

Vyskušam novu zvukovku, keďtak lahko predám  :) ďakujem  Na zdravie!
Zaznamenané
vajaj
nováčik
*
Príspevkov: 5

« Odpoveď #46 kedy: 17. Október , 2009, 19:37:16 »

Caute,

citam a citam, ale nejako som este nenasiel co hladam :) Mam el. gitaru zapojenu do komba, ktore ma v sebe efekty (aj stereo), a ma vystup na maly headphones jack . Chcel by som z tohto vystupu nahravat do notebooku (samozrejme nema line-in). Pokial som pochopil spravne, ine riesenie ako externa usb zvukovka mi neostava. Preberaju sa tu karty od M-audio, takisto som pozeral Yamaha Audiogram, ale tie maju iba priamy vstup na gitary, a to mono, nie? Inak som nasiel iba Sound Blaster X-Fi Surround za asi 60 euro, a podobny cinsky spin-off s cipsetom c-media 106 za 15 euro.. Mate niekto nejaky iny tip alebo skusenosti?

Vajaj ( http://www.urbandictionary.com/define.php?term=vajaj )

Beeee
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #47 kedy: 17. Október , 2009, 19:43:46 »

Bavím sa skvele

najviac frcia usb m-audio fastracky, zalezi, ale co chces od takej zvukovky, pocet vstupov, ci aj na mikrofon, a kolko mikrofonov, daju sa kupit aj ine, aj cisto len so vstupom na gitaru, aj tu niekto daval link pred casom na podobnu vec, treba prelistovat.

Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #48 kedy: 17. Október , 2009, 20:11:55 »

Este si mozes kupit digitalny rekorder, pripadne niektore komba alebo multiefekty maju v sebe zvukovku za pomaly rovnaku cenu ako pocitacova karta. Moznosti je vela.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
vajaj
nováčik
*

« Odpoveď #49 kedy: 17. Október , 2009, 20:28:19 »

Povedzme, ze nechcem dalsie kombo, chcem aby to bolo cenovo prijatelne, a chcem aby to bolo nahravane bud priamo do notebooku cez nejaky software, pripade cez digital recorder na SD kartu ako waw/mp3 (ale to by som zasa iba prenasal do pc). A chcem ten stereo vstup. Dajme tom, okolo 100EUR by som dal, nemam zatial poziadavky na profi studio, ani nepotrebujem vstupy na mikrofon.
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #50 kedy: 18. Október , 2009, 08:06:56 »

nieco podobne som tiez riesil, nakoniec som miesto zvukovky kupil BOSS micro BR http://www.roland.com/products/en/MICRO_BR/
par dovodov preco som uprednostnil recorder pred externou zvukovkou.
pre mna nebolo prioritou nahravat skladby do pocitaca a finalizovat, ale zeznamenat napady.
Ten BOSS ma COSM amp modeling a da sa pouzit ako cvicitko na sluchatka, ma zabudovany mikrofon, cize aj ked hram cez kombo a nieco chcem nahrat, tak zapnem micro BR, zvolim vstup mikrofon, polozim pred kombo a nahravam.
Pri zvukovke potrebues mat zapnuty pocitac, software, ... v porovnani s malym recorderom je to zdlhavejsi proces.
nosit so sebou minirecorder je jednoduchsie ako PC&zvukovka.

Zaznamenané

FALLGRAPP
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #51 kedy: 18. Október , 2009, 08:27:34 »

nieco podobne som tiez riesil, nakoniec som miesto zvukovky kupil BOSS micro BR http://www.roland.com/products/en/MICRO_BR/
par dovodov preco som uprednostnil recorder pred externou zvukovkou.

Jo to je slusna hracka, ale asi je uz mimo jeho cenoveho rozhrania, ktore je dost nizke takze vyber sa zuzuje na kartu M-Audio Fast Track, pripadne Zoom ZFX S2T alebo ina karta s ASIO driverom alebo Zoom G2.1u.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #52 kedy: 18. Október , 2009, 08:38:24 »

Jo to je slusna hracka, ale asi je uz mimo jeho cenoveho rozhrania, ktore je dost nizke takze vyber sa zuzuje na kartu M-Audio Fast Track, pripadne Zoom ZFX S2T alebo ina karta s ASIO driverom alebo Zoom G2.1u.
len som mu chcel ukazat aj inu alternativu a vyhody ktore to aspon pre mna malo. verim, ze na inzerat sa da kupit lacnejsie nez stoji novy a som zastancom teorie, ze radsej kupim nieco poriadne co mi vydrzi a s cim budem spokojny ako keby mam robit kompromis koli cene na ukor svojej spokojnosti. Uz som par krat kupil lacnu vec od ktorej som vela ocakaval a vzdy som ju po case predaval.
Ak chce len nahrat zvuk z komba do pocitaca v ktorom nema line in, tak mu samozrejme staci najlacnejsia zvukovka a ak ide len o nahravanie, kazdy druhy MP3 player ma line in s moznostou nahravania do MP3.
Zaznamenané

FALLGRAPP
vajaj
nováčik
*

« Odpoveď #53 kedy: 18. Október , 2009, 09:06:47 »

Ale ved sa nehadajte, o nic nejde  Žmurk.
Boss MicroBR som pozeral, a mozno aj trochu lutujem ze som to nekupil miesto komba v prvom rade (ale zasa som sa o nom dozvedel az ked mi doslo kombo Roland ), kedze viac menej hram cez sluchatka, ale teraz sa mi ako pridavok na nahravanie ta cena zda nadnesena, nevyuzijem okrem nahravania moznosti ktore ponuka, pretoze aj tak chcem davat zvuky dokopy v PC.
Problem nie su peniaze, v podtate si ako idealne riesenie predstavujem zariadenie, do ktoreho mozem popichat vsetko co chcem, nastavim si na nom ekvalizery, a vystup z nehu pustim do line-in zvukovky v PC. Tymto sa vyhnem problemom s ovladacmi pre tieto usb zariadenia v sucasnosti/buducnosti (aj o 20 rokov), resp je mozne to vyuzivat na roznych masinach.
Rozhodol som sa, ze skusim najprv tu lacnu zvukovku za 15 Euro, a skusim nahravat vystup priamo z komba, uvidim ako budem spokojny. Vzdy sa da ist dodatocne vyssie, 15 eur ma nezabije.

V kazdom pripade, vdaka za pomoc, ja sa vratim! :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #54 kedy: 18. Október , 2009, 09:32:45 »

...Chcel by som z tohto vystupu nahravat do notebooku (samozrejme nema line-in)....

to fakt ? ja sa do NB nevyznam, ale vsetky co som videl, aj tie lacne, mali line in...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 18. Október , 2009, 09:33:38 »

...
Rozhodol som sa, ze skusim najprv tu lacnu zvukovku za 15 Euro, a skusim nahravat vystup priamo z komba, uvidim ako budem spokojny. Vzdy sa da ist dodatocne vyssie, 15 eur ma nezabije.
...

samozrejme spokojny asi nebudes, ale ako vravis - 15€ nezabije a za tych par skusenosti co mozno nadobudnes to mozno stoji...
Zaznamenané
vajaj
nováčik
*

« Odpoveď #56 kedy: 18. Október , 2009, 09:38:25 »

Nezvyknu mat notebooky line-in, maju iba mic-in, a ten je mono, a nepocujem nasledne co hram, takze by som to musel riesit este rozdvojkou pred vstupom do booku.
A vlastne ked som si uvedomil, to Roland kombo ma guitar-in, mic-in, line-in, a line-out, tak je to vlastne co soom popisoval, ze chcem, takze uz sa jedna iba o dobru zvukovku. Nakoniec ta zvukovka vysla z eBay na 10eur, tak sa necham prekvapit.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #57 kedy: 18. Október , 2009, 09:40:23 »

a co to mas presne za NB ? inak gitara je mono nastroj, nie ? aspon ja som ju vzdy nahraval mono...
Zaznamenané
vajaj
nováčik
*

« Odpoveď #58 kedy: 18. Október , 2009, 09:48:16 »

Mam HP rady G7000, ale aj druhy starsi Compaq ma iba mic-in, aj pracovny HP 6710b ma mic in. Gitara je mono, Roland kombo (MicroCube RX) ma niektore efekty stereo, a ked vysledok nahram cez mic-in mono, uz to samozrejme nema priestorovy zvuk, a ja sa o neho nehcem pripravit. 
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 18. Október , 2009, 10:02:18 »

v pocitaci si mozes spravit podstatne kvalitnejsie priestorove efekty, ako mas v kombe. + ked si bude nahravat a lepit nejake veci dokopy, nikdy neodhadnes presne, kolko a akych efektov mas zapnut a nastavit. preto sa najcastejsie nahrava mono sucha gitara a prestorove a podobne efekty sa pridavaju neskorej, ked uz mas ponahravane vsetko co si chcel...

mrkol som na nete strasne narychlo recenziu na HP G7000 a pise sa v nej, ze ma stereo in, cize zjavne linkovy... ono to kludne moze byt jedna zastrcka a v ovladacom panely zvukovky sa moze prepinat mono mic in alebo stereo line in... mrkni sa na to este...
« Posledná zmena: 18. Október , 2009, 10:02:40 od rastis » Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 23 otázok.