brianlover
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 27. Máj , 2010, 15:57:21 » |
|
zdravim, po dlhsej dobe:) vzhladom na moj neuspech s tou m-audio Firewire zvukovkou by som chcel nieco jednoduche a urcite USB:) nejake rady? nejak sa mi nepaci pristup M-audio k ovladacom-all in one a pomale aktualizacie, co myslite o nejakych alternativach ako lexicon? (alpha napr ?) okrem toho sa vala pekny inzerat na http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=7496i ked v cz ju davaju novu za cca 195Eur, u thomanna stoji 155 takze cena je trosku privysoko za stary kusok. A asi by som to ani nevyuzil, prakticky mi staci zrejme jeden vstup na gitaru jeden na majk pripadne. myslim, ze ale ta alpha by mi stacila -momentalne v akci za nejakych 80 e na kytary.cz Ale k veci:) moj notbuk (lenovo sl500) nema podla mna idealne vyriesenu dosku, v sluchatkach pocut nieco ako disk aj ked nic nehra, proste odstup signal-sum je fail. Takisto pocut nejake cudne peaky ked hra cez sluchatka hudba, je tieto zvukovky mozne pouzivat ako plnohodnotne nahrady? (na posluch hudby atd?) dik za rady:) edit: este nejake e-mu pripadne?
|
|
« Posledná zmena: 27. Máj , 2010, 16:06:34 od brianlover »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 27. Máj , 2010, 19:06:42 » |
|
zdravim, po dlhsej dobe:) vzhladom na moj neuspech s tou m-audio Firewire zvukovkou by som chcel nieco jednoduche a urcite USB:) nejake rady? nejak sa mi nepaci pristup M-audio k ovladacom-all in one a pomale aktualizacie, co myslite o nejakych alternativach ako lexicon? (alpha napr ?) okrem toho sa vala pekny inzerat na http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=7496i ked v cz ju davaju novu za cca 195Eur, u thomanna stoji 155 takze cena je trosku privysoko za stary kusok. A asi by som to ani nevyuzil, prakticky mi staci zrejme jeden vstup na gitaru jeden na majk pripadne. myslim, ze ale ta alpha by mi stacila -momentalne v akci za nejakych 80 e na kytary.cz Ale k veci:) moj notbuk (lenovo sl500) nema podla mna idealne vyriesenu dosku, v sluchatkach pocut nieco ako disk aj ked nic nehra, proste odstup signal-sum je fail. Takisto pocut nejake cudne peaky ked hra cez sluchatka hudba, je tieto zvukovky mozne pouzivat ako plnohodnotne nahrady? (na posluch hudby atd?) dik za rady:) edit: este nejake e-mu pripadne? SL500 mam aj ja a s m-audiofast track pro funguje v pohode, poradit ti mozem znacku focusrite http://www.notape.net/product/show_product/23002776zalezi na co ju chces presne pouzivat, robia aj model so zabudovanym DSP procesorom.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 27. Máj , 2010, 23:05:23 » |
|
ta focusrite ma USB 1.1 to nevadi? a co tak pod studio UX1??
|
|
« Posledná zmena: 27. Máj , 2010, 23:07:56 od bigbadbrad »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 28. Máj , 2010, 09:25:37 » |
|
ja mam tuto a som spokojny http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15185jedine knoby na ovladanie urovne vstupneho signalu maju vleky krok, takze treba s nimi jemne tocit. co napriklad pri stereo nastrojoch, ako je synth znamena, ze nastavenie L a R kanala nemusi byt rovnake (staci malinko pohnut knobom a zisk sa neumerne zvacsi - zmensi)...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brianlover
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 28. Máj , 2010, 13:24:04 » |
|
nemam to presne vymedzene, na to iste co som chcel tu FW zvukovku od m-audio firewire solo co som nerozbehal.
obcas si nahrat nejaky gitarovy napad, mat lepsi posluch, a pripadne keystation controller aby mi s tym isiel v pohode a bez delayu si klikat
mne je sympaticky ten lexicon celkom.
btw mates ty nepozorujes ten sum ked mas zapojene sluchatka?ja na sluchatka nemozem ani pocuvat na tom nic-skusal som nejake domae hifi a spunty senn cx-300, a take nejake hd 3xx velke sluchatka-ocividne je to v tom pc
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516
lenivy cvicit
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 28. Máj , 2010, 16:35:44 » |
|
Povypinaj v sprave napajania vsetko co sa da alebo si rovno na to vytvor power plan, pripadne sa s tym trosku vyhraj. (ako CPU - min=max,USB,PCIe..) V nastaveniach setrenia grafiky tiez. Mohlo by sa to zlepsit. Tiez skus viest napajaci kabel co najdalej, znizit jas displeja... Ale ja mam napr. na notebooku relativne tichu zvukovku, ale tiez nic moc (to je dell). Ale ak je to fakt az take zle, tak by som skusil reklamovat, pripadne sa poradit s predajcom.
|
|
|
Zaznamenané
|
Hi Bender! Hi Fender!
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 13. Január , 2011, 16:47:56 » |
|
Zdar, chcem vediet či chápem správne, že ak si kúpim ext. zvukovku s predzosilovačmi (napr. Fast Track), tak potom nepotrebujem pred ňu zapájať Di-Box, kedže si to tá ext. zvukovka sama upraví (unbal. na bal. signal) ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 13. Január , 2011, 16:51:07 » |
|
Zdar, chcem vediet či chápem správne, že ak si kúpim ext. zvukovku s predzosilovačmi (napr. Fast Track), tak potom nepotrebujem pred ňu zapájať Di-Box, kedže si to tá ext. zvukovka sama upraví (unbal. na bal. signal) ?
ano tak to je
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 13. Január , 2011, 16:56:17 » |
|
ďakujem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 13. Január , 2011, 17:10:55 » |
|
nejde o predzosilovace. pokial nema ta karta cosi vyslovene ako instrument input, tak di-box potrebujes.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 13. Január , 2011, 17:58:54 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Duger
Hosť
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 09. Marec , 2011, 15:55:17 » |
|
mam otazku, kedže sa do toho zatial vobec nerozumiem tak čakam aj take odpovede mam efekt Zoom g2.1u, ma usb vystup da sa použivať ako zvukovka, mam normalny asio driver, ked hrajem cez pluginy nemam velku latenciu, všetko je v pohode, vystup mam normalny stereo, nič mi nešumi atď... efekt dlhodobo nepouživam ako efekt iba ako zvukovku, a chcem sa spytať či ma niejaky zmysel rozmyšlať o niejakej lacnej zvukovke, 1. bude to v niečom kvalitnejšie ?...ak ano tak v čom, 2. budem aj realne počuť rozdiel ? na vyslednej nahravke z použitim pluginov ( guitar rig, amplitube.....) spravil som aj 3 nahravky ako mi to momentalne nahrava, zvuk som neriešil, otvoril som guitar rig vybral zvuk a hral... nič som neupravoval, nahraval som to cez EMG hz snimače a už spominany zoom dajak mi nechce poslať prilohu ..Pri ukladaní prílohy nastala chyba, prosím, skúste to opäť. piše vkuse tu som to uploadol ... http://www.ulozto.sk/8213904/nahravky-zip
|
|
« Posledná zmena: 09. Marec , 2011, 16:00:09 od Duger »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 09. Marec , 2011, 16:01:28 » |
|
ak ti netreba viac vstupov, vystupov, mic preamp, midi alebo ine haluze, tak ten zoom ako jednoducha zvukovka uplne staci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ice:breaker
náhodný pocestný
Príspevkov: 118
Solid Guitar
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 09. Marec , 2011, 16:12:04 » |
|
a chcem sa spytať či ma niejaky zmysel rozmyšlať o niejakej lacnej zvukovke,
O nejakej lacnej urcite nie, zvukova kvalita tam urcite nebude oslnujuca a lacne zvukovky nezvyknu mat ani len instrumentalny vstup ... teda neviem co si konkretne myslel tou lacnou zvukouvou ... nejaka cena ? Ale celkovo sa to neoplati podla mna.
|
|
|
Zaznamenané
|
"blues je o slzach tecucich po licach ciganky ked ju zatvaraju za kradez a zneuzite dokladov na hyper uver !"
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 09. Marec , 2011, 16:14:59 » |
|
lacne zvukovky nezvyknu mat ani len instrumentalny vstup
kazda jedna najlacnejsia gitaristicka/muzikantska zvukovka ma gitarovy, resp nastrojovy vstup, to je uplne najzakladnejsia vec.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|