Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 13:52:00
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Zvuková karta  (Prečítané 67787 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #135 kedy: 06. Máj , 2013, 21:19:13 »

mam kartu motu 828mkIII firewire a ked pouzijem gitaru na mic/instrument vstupe tak je nehorazne moc prebudena, aj ked stiahnem gain na 0, tak ked udriem normalne do strun signal je skresleny, musel by som to hladkat aby to nekreslilo..
pad -20dB tam asi nefunguje na instrument input, len na mic, takze to mi nepomoze..
viete mi niekto poradit ako to utlmit??
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #136 kedy: 07. Máj , 2013, 06:37:02 »

chod do toho vstupu cez nejaky gitarovy pedal, ktory ma ovladanie vystupnej urovne - obecajne TS napr
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #137 kedy: 07. Máj , 2013, 09:22:47 »

Joo, skusim to tak, pripadne nejaky DI box s utlmom..
neviete o niecom vhodnom v takej normalnej cenovej kategorii?? Nechcem Zato Vyhadzovat zbytocne vela penazi :)
Zaznamenané
Dugerr
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 143

« Odpoveď #138 kedy: 16. Máj , 2013, 15:24:08 »

Mam otazku na ktoru si sam neviem odpovedať :)

Momentalne idem objednavať zoom G3, a nikdy nič neobjednam bez toho aby som čital recenzie, pozeral videa a prešiel si fora. Na jednom fore sa rozobera rozdiel medzi 44.1 khz a 96khz  sampling frequency. Ide o to že vlastnim zoom G2 ktory ma 96khz a ten novy zoom g3 ma len 44.1 , je v tom niejaky počutelny rozdiel ktory by sa značne prejavil na kvalite zvuku pri nahravani ? alebo sa to na konečnom zvuku po nahrani až tak neprejavuje ?

Dočital som sa len že jediný rozdiel medzi 44,1 a 96 kHz je schopnosť reprodukovať frekvencie nad 22kHz ( až 48 kHz), aj tomu celkom neorzumiem, skadial 22 a 48 ale to neriešim, chcem vedieť čo to spravi v praxi :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #139 kedy: 16. Máj , 2013, 15:48:00 »

v praxi mas dve moznosti.

- bud si riadne veci nastuduj, cize vela vela google, menej podobnych otazok vo forach, ktore nie su odborne prave o tejto problematike. potom si najdes aj odpoved.

- vobec to neries, nijako sa Ta to netyka, hlavne ak sa bavime o low end segmente, defacto hrackach pre siroke masy...

ja osobne by som siu to najprv nastudoval, na internete je to rozobrane a zodpovedane niekolko razy v kazdom jazyku a potom nasledne by som postupoval poda bodu 2.
« Posledná zmena: 16. Máj , 2013, 15:49:25 od rastis » Zaznamenané
Dugerr
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 143

« Odpoveď #140 kedy: 16. Máj , 2013, 16:02:09 »

suhlasim, ale aj v hračkach pre široke masy su nezanedbatelne rozdiely, pomaly každy rok niejake nove DSP procesory ktore sa snažia čim vernejšie simulovať . Hudbe sa nevenujem dlho, ale za tych par rokov sa v lacnych multiefektoch velmi vela zmenilo, nove Line6 pody napriklad maju celkom slušny zvuk ( na amaterske učely) a ak to porovnam s niejakym digitechom alebo behringerom tak nieje očom. Medzi zoom G1 a G2 je značny rozdiel je to absolutny low-end ale už aj tam si treba vedieť vybrať. Uvažoval som aj nad Line6 floor pod plus ale tam ma odradza absencia USB,a možnosť prepojiť s PC len cez midi kabel aj to iba na upravu patchov a nie na nahravanie.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #141 kedy: 16. Máj , 2013, 16:21:54 »

no dobre a co si tym chcel povedat ? pytal si sa na nieco celkom ine...

ked nahravas 44,1 - citis nejaky nedostatok kvality ?

Zaznamenané
Luken
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 101

« Odpoveď #142 kedy: 16. Máj , 2013, 18:31:17 »

Pri takom domacom nahravani rozdiel nespoznas, lepsie by bolo to nakreslit a tam by si videl jednoduche vysvetlenie. V podstate vzorkovacia frekvencia 44,1kHz je pouzivana pri nahravkach CD kvality spolu s 16 bitovou hlbkou kodovania. Ta frekvencia je odvodena z jedneho sikovneho zakonu, ze vzorkovacia frekvencia sa musi rovnat dvojnasobku maximalnej vzorkovanej frekvencie. Vychadza sa z toho ze take maximum naseho pocutia je niekde okolo tych dajme tomu 22kHz (ako u koho) a tolko ti bezne gitara ani neda, to uz je oblast skor nejakych plechov pri bicich a tak. Takze pri nahravani gitary by som to nejako neriesil a v praxi asi nejaky extra rozdiel nepocitis. Zrejme to len odreze niektore vyssie harmonicke, ktore ale aj tak budu uz nad tvojim prahom pocutia. V zasade by som skor sledoval tu hlbku bitoveho kodovania ako vzorkovaciu frekvenciu, lebo cim vacsia hlbka, tym viac kvantizacnych hladin a cim viac kvantizacnych hladin, tym mensie kvantizacne skreslenie a vzdaka tomu bude ten analogovy signal z tvojej gitary "vernejsie" zdigitalizovany.
« Posledná zmena: 16. Máj , 2013, 18:32:49 od Luken » Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #143 kedy: 16. Máj , 2013, 19:54:28 »

V zasade by som skor sledoval tu hlbku bitoveho kodovania ako vzorkovaciu frekvenciu, lebo cim vacsia hlbka, tym viac kvantizacnych hladin a cim viac kvantizacnych hladin, tym mensie kvantizacne skreslenie a vzdaka tomu bude ten analogovy signal z tvojej gitary "vernejsie" zdigitalizovany.

Cize v skratke, keby ho napadlo riesit dalsiu zbytocnost ako toto, tak opat postupovat podla 2. bodu ako pisal rastit, spravne som pochopil?
Zaznamenané
Luken
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 101

« Odpoveď #144 kedy: 16. Máj , 2013, 21:02:41 »

V podstate ked si kupis nejake origos CDcko od svojej oblubenej kapely, tak jeho parametre su 44,1kHz vzorkovacia a 16bit hlbka....a znie to dobre :) takze by som to nejak neriesil a obzvlast nie u zariadeni ako je multiefekt Zoom G3 :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #145 kedy: 16. Máj , 2013, 22:23:55 »

- vobec to neries
Na zdravie!
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #146 kedy: 18. Máj , 2013, 07:46:14 »

Hlavné je, že to vie 24bit, ja tiež všetko nahrávam 44,1/24 aj keď to vie 96k. Je to hlavne o tom koľko ti to bude zaberať na disku, tam pocítiš rozdiel. To je téma pre netopierov a headroom, ktorý získaš s 96k je skôr len taký placebo efekt.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #147 kedy: 18. Máj , 2013, 10:09:03 »

hlavne naco ist vysie? aj tak tu nikto nerobi profi veci, nikto z beznych ludi okrem progaca rozdiel pocut nebude. dalsia vec je, ze VSTi (aspon tie co pouzivam superior drummer, trilian..) maju sample tiez v 44,1kHz a pokial mas projekt nastaveny do ineho rozlisenia, tak ich DAW musi resamplovat co zbytocne zabera system resources, ktore mozes vyuzit inak - viac pluginov a pod.
« Posledná zmena: 18. Máj , 2013, 12:10:02 od styrioci » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #148 kedy: 18. Máj , 2013, 11:45:58 »

nikto z beznych ludi okrem progaca rozdiel pocut nebude

LEN NA KVALITNOM LAMPOVOM POSLUCHU!!!
Zaznamenané

o-yep sro
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #149 kedy: 18. Máj , 2013, 13:23:32 »

http://www.thomann.de/cz/maudio_fast_track_c400.htm

Nazory na tuto zvukovku ?

Mne sa dost pozdava, co sa tyka vstupov/vystupov, atd...

Mam este v plane tuto: http://www.thomann.de/cz/line6_pod_studio_ux2.htm

Alebo nejaku inu ?

Potreboval by som zvukovku s MIDI, 2 vstupy (kvoli axe fx), obcas nahrat nejaku akustiku cez mikrofon a nejake srandicky k tomu. Ano, vidim, ze ten Line6 nema MIDI.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 23 otázok.