rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« kedy: 30. September , 2009, 16:43:42 » |
|
ahoj telekastrovi kamarati. mate niekto nejake nazory ci skusenosti na telekastrove kobyle ? rozoznavam 4 typy, co sa vyskytovali na Fendroch. stary typ s 3 valcekmi, struny cez telo - skarede a nepohodlne novsi typ s 6 valcekmi, struny cez telo moderny typ s kvadrikmi, struny cez telo - pekne a pohodlne lacny typ s 6 valcekmi, struny nie cez telo zaujima ma, ci mate niekto nejake skusenosti ohladne zvuku, twangu, sustainu, atd.... pripadne ci ste niekto nezazili dokonca vymenu jedneho za iny typ na tej istej gitare... dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 30. September , 2009, 16:55:01 » |
|
stary typ s 3 valcekmi, struny cez telo - skarede a nepohodlne podla mna otras, konstrukcne horsie vymyslena kobyla snad ani neexistuje, mozno az na ten svihnuty napad gibsonu pouzit strunik ako kobylu na junioroch naladenie oktav je dost kompromisne tie valceky celkovo su aj na dotyk, ak mas rad polozenu ruku na kobyle, tak povediac nahovno moderny typ s kvadrikmi, struny cez telo - pekne a pohodlne
mne osobne najsympatickejsia kobyla, z tych styroch vymenovanych, pohodlna, da sa dobre zostelovat add sustain, povedal by som, ze zalezi od konkretneho kusu. ak by som si mal tele vyberat iba podla typu kobylky, tak by som si z vykladu okrem cukroviniek cirny princ, vybral moderny typ..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 30. September , 2009, 17:01:22 » |
|
stary typ s 3 valcekmi, struny cez telo - skarede a nepohodlne
tento typ mal aj boky vyhnute dohora co dost zavadza, ale povodne sa na to daval ten kryt chromovy.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 30. September , 2009, 17:14:39 » |
|
ladenie na starom type mi nevadi - na dobrej gitare s tym nemoze byt problem... ano - je to nepohodlne... ale ak ma niekto s relevantnymi skusenostami presvedci, ze moderny kvadrikovy typ zabija zvuk, tak pohodle ozeliem samozrejme trochu prehanam, ale skratka zaujimaju ma skusenosti
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 30. September , 2009, 17:20:31 » |
|
ladenie na starom type mi nevadi - na dobrej gitare s tym nemoze byt problem... ano - je to nepohodlne... ale ak ma niekto s relevantnymi skusenostami presvedci, ze moderny kvadrikovy typ zabija zvuk, tak pohodle ozeliem samozrejme trochu prehanam, ale skratka zaujimaju ma skusenosti s tymi troma typmi mam skusenost, vsadil by som na pohodlnost. ako pises, na dobrej gitare nemoze byt problem ci valceky, ci kvadriky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 30. September , 2009, 19:04:15 » |
|
ahoj telekastrovi kamarati. mate niekto nejake nazory ci skusenosti na telekastrove kobyle ? Tak aj ja si trosku dovolim prispiet do mlyna, kym to tu zacnu okupovat 7-stringáči a hajwaťáci stary typ s 3 valcekmi, struny cez telo - skarede a nepohodlne Toto teraz mam. Na sustain a rezonanciu to nema vplyv. Oktavy sa naladit daju v pohode. Trosku si treba zvyknut na tie vyhnute boky, ale nadavat sa na to nemoze, ved to v pohode pouzivali vsetci majstri bluesu a rock´n´rollu. Prisiel som na to, ze to nie je zle, ale to je prave feature. Jeden z tych 236 gralov na Telecastri. Tak to je! moderny typ s kvadrikmi, struny cez telo - pekne a pohodlne Mal som. Ako pises, pohodlne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 30. September , 2009, 19:09:32 » |
|
1. model ma lepsi twang, no oktavy su na tom taky kompromis, ale myslim, ze vzdy som to nejako slusne zvladol. Ak maju byt normalne kamene ako na novych, tak urcite nie grafitove, tie som vyhodil von z tele, bodo to tupe, menej uderne. Treba kovove.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 30. September , 2009, 19:56:22 » |
|
neviem, ale ked sa na to pozeram, tak to musi mat pomerne velke zvukove rozdiely... (obrazky su Gotoh)
[img width= height=]http://www.sollerguitars.com/obchod/tmp/2532006152953.jpg[/img]
[img width= height=]http://www.sollerguitars.com/obchod/tmp/1652009114419.jpg[/img]
[img width= height=]http://www.sollerguitars.com/obchod/tmp/28122004180726.jpg[/img]
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 30. September , 2009, 19:58:37 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 30. September , 2009, 20:02:00 » |
|
neviem, ale ked sa na to pozeram, tak to musi mat pomerne velke zvukove rozdiely... (obrazky su Gotoh)
tipnem si, ze budu daleko mensie ako, ked menis snimace na gitare a v konecnom dosledku si to ani nevsimnes..a v podstate riesies kktinu tie valcekove maju zmysel tak s tym krytom, osamote je to nepohodlny kus plechu tiez typ kamenov, ktore osobne velmi nemusim..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 30. September , 2009, 20:05:47 » |
|
tipnem si, ze budu daleko mensie ako, ked menis snimace na gitare a v konecnom dosledku si to ani nevsimnes..a v podstate riesies kktinu tie valcekove maju zmysel tak s tym krytom, osamote je to nepohodlny kus plechutiez typ kamenov, ktore osobne velmi nemusim.. jasne ze sa rypem v kokotine... ale z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze vymena starej rozhrkanej tune-o-matic za novu masivnu Gotoh na mojej strarej japonskej SG spravila dost rozdiel. zmenil sa sustain k lepsiemu, ale gitara sratila cosi v nabehu tonu, co sa mi povodne hovadsky lubilo a po vymene kobyly tam uz nebolo... a kedze to neriesim s tou Tele kobylou nijak akutne, mozem zatial aspon o tom polemizovat na nete
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMM
Hosť
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 30. September , 2009, 20:13:54 » |
|
tipnem si, ze budu daleko mensie ako, ked menis snimace na gitare a v konecnom dosledku si to ani nevsimnes..a v podstate riesies kktinu tie valcekove maju zmysel tak s tym krytom, osamote je to nepohodlny kus plechutiez typ kamenov, ktore osobne velmi nemusim.. Nepohodlny kus plechu??? Prestan prosim ta, je to najlepsie znejuca kobyla na jednej z naj gitar.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 30. September , 2009, 20:24:24 » |
|
Nepohodlny kus plechu??? Prestan prosim ta, je to najlepsie znejuca kobyla na jednej z naj gitar.
tele manii asi nikdy neprepadnem, ale hentie ohnute, vycnievajuce hrany su jak za trest
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 30. September , 2009, 20:32:49 » |
|
tele som dost dlhu dobu pekne ignoroval, len co som si parkrat zabrnkal a uz som to odkladal, nedavno som kupil len tak z recesie tele SKVAJER a musim povedat, ze skor ci neskor si urcite zaobstaram nejaky originalny preto ma tiez debata tohto typu zaujima... akurat nemozem velmi zapojit svoje skusenosti (nie len dohady), kedze su este male.
|
|
« Posledná zmena: 30. September , 2009, 20:33:30 od Pablo Woozy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 01. Október , 2009, 09:12:55 » |
|
tie valcekove maju zmysel tak s tym krytom, osamote je to nepohodlny kus plechutiez typ kamenov, ktore osobne velmi nemusim.. Uz netrep, ta kobylka je uplne v pohode. Zachvilu tu zacnes tvrdit, ze Telecaster nie je najlepsia gitara
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|