Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 03:53:55
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Oplati sa kupovat multiefekt? a ked tak aky?  (Prečítané 31896 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #90 kedy: 20. November , 2011, 17:04:19 »

Vsetko to hra rovnako, pre niekoho dobre, pre niekoho zle. Stale sa keca o nejakej inej technologii a neviem com pri podoch ale pre mna je dolezite to, ze to hra stale ROVNAKO, pre mna zle.
Zaznamenané
georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #91 kedy: 20. November , 2011, 17:41:24 »

Myslel som multiefekt na efekty  Bavím sa skvele a nie na skreslenie, aparat mam,ale neviem , ktorou mam ist cestou , ci jeden efektovy procesor(g major,nova) alebo krabicky.
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #92 kedy: 20. November , 2011, 17:47:11 »

Myslel som multiefekt na efekty  Bavím sa skvele a nie na skreslenie, aparat mam,ale neviem , ktorou mam ist cestou , ci jeden efektovy procesor(g major,nova) alebo krabicky.
Individualne a zalezi od repertoaru ako ho mas naskladany. Niekto ma rad napresetovane zvuky a niekto rad improvizuje a tancuje pri krabickach.
Zaznamenané

PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #93 kedy: 20. November , 2011, 17:52:20 »

Ked potrebujes nejaky delay a chorus, tak neries taketo multaky, no tazko povedat. Pytas sa co je lepsie a len ty sam vies aky zvuk chces a kolko presetov potrebujes. Myslis ze je to normalne? No neviem.
Zaznamenané
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #94 kedy: 20. November , 2011, 18:13:37 »

podla toho co si myslim ze hras tak ti delay a chorus urcite staci ..za tie dva pedale das 200E ..za to iste zozenies napr rocktron intellifex ale este ti treba midi kontroler..sam sa musis rozhodnut ci pojdes cestou pedalboardu alebo racku s kontrolerom.
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #95 kedy: 20. November , 2011, 18:20:29 »

otazku treba polozit inak:

ako velmi sa cloveku chce vchadzat a vychadzat furt do a z editovacieho menu a scrollovat skrz kopec parametrov nastaveni ked chce nastavovat jednotlive parametre (ktorych je pri digitalnych multiefektov v style gmajor a ine fakt ze vela) pokial chce pouzit mozno tak 2 efekty z toho multaku

lebo napriklad aspon ja som na to nervy nemal a to nehovoriac este o tom ze to musi clovek naprogramovat na prepinanie ... ak mas 10 songov tak len 10 roznych delayov s roznymi BPM podla tempa songu,chorusy, phasery s roznym priebehom a zrazu zistis ze to krutis uz 5 hodin a stale nemas nastaveny svoj predstavovany zvuk :)

ja som siel do krabiciek hlavne preto lebo takto sa hned zohnem behom 5 sekund  nastavim jeden parameter a je to vybavene, moze sa ficat..  a taktiez ich mozem hocikedy vymenit za iny druh a nestoja v tom prachy tak jak ked si kupim za 500e multak ap otom si poviem  ze kua ten chorus a tremolo efekt nezneju az tak prirodzene, skusim krabicku a uz zrazu dokupujem stomp boxy kazdy po 200e a sypem si popol na hlavu v style - ved som si kupil multak kvoli ergonomii pouzivania a teraz riesim zas toto omg..

nehovorim ze multaky su blbost.. taky g system je ppci vec len by sa to mne nechcelo cele nastavovat, to ze take veci pouziva kopec slavnych gitaristov je fakt pekne ale im sa o to stara jeden otrok ktory je zodpovedny za zosiky aj efekty :)
« Posledná zmena: 20. November , 2011, 18:21:32 od kaolko » Zaznamenané

motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #96 kedy: 20. November , 2011, 18:36:40 »

Na zdravie!
Vsetko to hra rovnako, pre niekoho dobre, pre niekoho zle. Stale sa keca o nejakej inej technologii a neviem com pri podoch ale pre mna je dolezite to, ze to hra stale ROVNAKO, pre mna zle.
Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #97 kedy: 20. November , 2011, 18:43:41 »

gitara-kabel-aparat system ti da ten najlepsi ton, a myslym ze kazdy gitarista by mal hladat svoj ton vyberom aparatu ...

a aky mas vlastne aparat a gitaru ?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #98 kedy: 20. November , 2011, 18:57:26 »

otazku treba polozit inak:

ako velmi sa cloveku chce vchadzat a vychadzat furt do a z editovacieho menu a scrollovat skrz kopec parametrov nastaveni ked chce nastavovat jednotlive parametre (ktorych je pri digitalnych multiefektov v style gmajor a ine fakt ze vela) pokial chce pouzit mozno tak 2 efekty z toho multaku

lebo napriklad aspon ja som na to nervy nemal a to nehovoriac este o tom ze to musi clovek naprogramovat na prepinanie ... ak mas 10 songov tak len 10 roznych delayov s roznymi BPM podla tempa songu,chorusy, phasery s roznym priebehom a zrazu zistis ze to krutis uz 5 hodin a stale nemas nastaveny svoj predstavovany zvuk :)

ja som siel do krabiciek hlavne preto lebo takto sa hned zohnem behom 5 sekund  nastavim jeden parameter a je to vybavene, moze sa ficat..  a taktiez ich mozem hocikedy vymenit za iny druh a nestoja v tom prachy tak jak ked si kupim za 500e multak ap otom si poviem  ze kua ten chorus a tremolo efekt nezneju az tak prirodzene, skusim krabicku a uz zrazu dokupujem stomp boxy kazdy po 200e a sypem si popol na hlavu v style - ved som si kupil multak kvoli ergonomii pouzivania a teraz riesim zas toto omg..

nehovorim ze multaky su blbost.. taky g system je ppci vec len by sa to mne nechcelo cele nastavovat, to ze take veci pouziva kopec slavnych gitaristov je fakt pekne ale im sa o to stara jeden otrok ktory je zodpovedny za zosiky aj efekty :)
Lepsie povedane, ze taketo komplikovane efektove skatule sa hodia na hranie typu "raz to nastavim na cele turne a je pokoj". Hlavne kde je staly playlist, napr. Vai a tak. Raz nastavi cely svoj setup, pride, vybere, zahra, ide het. S x krabicami by bola zabava veru...
Zaznamenané

georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #99 kedy: 20. November , 2011, 20:03:42 »

Mate pravdu, asi nato je*em, nastavovanim by som zabil cas. Je fakt , ze mi staci screamer,wah, delay,phaser ,mozno chorus,noisegate netreba  Bavím sa skvele , ladicka mozno nejaky eq a compressor(ale to aj tak neskor).
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #100 kedy: 20. November , 2011, 20:15:22 »

Ja som si tiez myslel, ze mi staci delay, drive a wah.  Bavím sa skvele Teraz kukam, ze som objednal maly pedalboard.  ha ha ha

A hlavne - najprv skusaj s kapelou, spravte songy a potom si (pripadne postupom casu) dokupuj efekty. Zbytocne si robit sklad.
« Posledná zmena: 20. November , 2011, 20:19:20 od Branko » Zaznamenané

bito
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 134

« Odpoveď #101 kedy: 22. November , 2011, 22:47:38 »

Braňo ty si spomínal ten tc nova systém..
máš s tým ty alebo niekto iný skúsenosti ako to fachčí napriamo?
dosť nad tým rozmýšľam a chcel by som to do toho môjho orange dual terror .. keďže to nemá slučku ako to spolupracuje, hlavne modúlacie a delaye..
ďakujem :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #102 kedy: 22. November , 2011, 22:51:03 »

Slucku si daj spravit, to je najmenej.

Len som skusal NOVA system. Ako som pisal - jediny multak na zem, ktory ma presvedcil z tych vsetkych roznych. Pacil sa mi aj ten drive, co tam je, kvazi TSko.

Pacilo sa mi to, ze mozes si vybrat medzi presetmi na kazdy switch alebo doslova krabickovy system.
Zaznamenané

bito
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 134

« Odpoveď #103 kedy: 22. November , 2011, 22:55:28 »

to sa mi na tom páči...
a teda aby som nechujil na googli, dá sa ten systém rozdeliť že napriamo / slučka, čo kam poslať?
lebo aj tak časom rozmýšľam nad vyšším levelom aparátu ( bedňa určite ostane, tá sa mi už osvedčila s veľa aparátmi (napr. DSLko sa mi s ňou celkom páčilo aj keď marshall nemusím.. )
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #104 kedy: 22. November , 2011, 22:56:25 »

neda sa to
Zaznamenané

stoka!
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.