Nejake fotky mojho takmer dokonceneho noveho nastroja:
Gitaru vyrobil na moju objednavku majster tu na fore znamy ako Kato.
Telo je z piatich kusov hrusky a vrchna doska je jasen z dvoch kusov. Krk javor, hmatnik palisander.
Ze preco hruska ? To bolo tak - pred nejakym casom som mal doma pozicanu gitru, ktoru vyrobil Igor Keller. LP, na ktory som pisal aj recenziu. Zvlastnostou tej gitary bolo na tele okrem mahagonu a javoru pouzitie aj slivkoveho dreva. Ta gitara hrala po vsetkych strankach, ako LP ma hrat + bolo v jej zvuku pocut aj cosi ine, zaujimave a zvlastne. Co bolo prave vdaka tej slivke. Okrem toho som prave tu vo fore zopar razy v Katovych prispevkoch cital, ze slovenske ovocne dreva su podla neho minimalne tak zaujimave, ako tie, co sa na stavbu nastrojov pouzivaju bezne a ze on by rad niekedy spravil gitaru napriklad z hrusky... Rozpravali sme sa na tuto temu par razy aj s majitelom "slivkoveho" LP, mojim kamaratom tu na fore s prezyvkou
ivanb - on je tiez fanusik driev, pracuje s nimi, vyzna sa v nich. A jedneho dna mi zavolal, ze mal by k dispozicii prave hrusku, ci by som nechcel na vyrobu gitary. Takze som oslovil Kata, ci by mi teda spravil... ... ... atd... Hrusky nakoniec nebolo dost na cele telo, takze preto sa pouzil na vrch este aj jasen.
Kato mi gitaru nakoniec osobne doniesol priamo do BA, posedeli sme, popili i pospievali a ja mam teraz gitaru doma
. Dohoda bola taka, ze povrchovku a osadenie elektriky si uz dorobim sam. Ako bonus som gitaru mimo plan dostal s osadenym alnicovym singlom pri kobylke, asi nejakym znackovym a celkom dobrym.
Kato odviedol fantasticku pracu - po remeselnej stranke ide o 100% robotu. Na gitare sa velmi pohodlne hra, i ked krk nie je zrovna z tenkych. Je nastavena s perfektnym dohmatom a napriek tomu, ze som zvyknuty na tensie struny, na tejto si viem predstavit aj hrubsie stale s prijemnym pohodlim hry.
Nasucho je gitara zvoniva, s dobrym attackom, ostra. Po zapojeni detto - je to telekaster jak lusk, s twangom jak sa patri. Myslim, ze ten jasen k tej hruske Kato trafil skvele a tie dreva zvukovo dobre spolupracuju.
Na gitare treba teraz vela hrat, nech sa vsetko k sebe riadne usadi a ustali, takze dalsie postrehy, pripadne fotky ci zvukove ukazky doplnim zase po nejakom case
Cize moja vdaka - ivanb za drevo, Kato za poctivu robotu a za cenu, ktora sa neda nazvat inac, ako vianocny darcek