Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 00:37:43
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kato Telecaster alias Rasťov vianočný darček :)  (Prečítané 23307 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #120 kedy: 07. August , 2010, 11:10:29 »

pekne .. tu plechovku mi odfotíš lepšie .. zaujima ma čim to robiš

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,79331.msg357584.html#msg357584
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #121 kedy: 07. August , 2010, 11:12:06 »

http://www.chemolak.sk/index.php?www=catalog_image&id_item=246

predpokladam že týmto to robil,chemolak nič iné nerobí,iba lesk/mat/plnič Na zdravie!

ten plnic je pre mna "novinka". ked som si kedysi davno lakoval prvu gitaru, nic take neexistovalo. dokonca bol problem zohnat aj leskly lak, mali iba matny. tak som lakoval matnym, ale uplne bez problemov siel vylestit do zrkadlova, zaujimave...
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #122 kedy: 11. August , 2010, 08:01:39 »

pekne rastik :)
ale ty to robis v izbe?? aspon usetris nachlaste:D
ja to robim na balkone, vysral som sa na cely sunburst, lebo by som topotom ne,oholdokoncitstetkou, resp. mohol ale musel by mi tam niekto streknut par vrstiev laku este. tak to budecierne a hotovo. uz mam tretiu vrstvu ciernej :)
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #123 kedy: 18. August , 2010, 09:04:16 »

rastis nespravilo Ti to pomaranč/kôru ked si to natieral? tiež akurat lakujem,chcel som striekat ale povedal som si že to dám štetkou,prvá vrstva super ale druhá robí pomaranč,neviem čím to je,teplota je rovnaká a hustota laku tiež,neriedim ho  Pomoooc!
lak sada do porov dreva, preto to chyta taku pomarancovu koru. ak chces mat farbu, tak sa pred lakovanim pouziva grain filler, ktory vyplni pory a lak potom nema kde sadat. ak chces mat natural a uz si takto zacal, tak ti nepomoze nic ine len zdlhavy proces nitrolakovania - vela, vela, vela vrstiev, nechat kazdej vrstve dostatok casu na schnutie a sadanie a prebrusovania na hladky povrch.
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #124 kedy: 18. August , 2010, 09:15:52 »

....tú prvú si preleštil/prebrúsil Huh! ....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #125 kedy: 18. August , 2010, 09:23:40 »

nerobím farbu,plnič ma nezaujíma,prvá vrstva si trochu sadla ale na povrchu zostala jemná leskla vrstva laku,ale druha až druha vrstva chytila pomaranč,nie sadanie do porov  Na zdravie! a robím so syntetikou LAK a nie nitrom,ale nadrbem tam viac vrstiev,prípadne nejaké hodím pištolou a uvidím čo to spraví,ale mám z toho depku  Je mi do plaču
jednotlive vrstvy treba aj prebrusovat
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #126 kedy: 18. August , 2010, 09:25:37 »

rastis nespravilo Ti to pomaranč/kôru ked si to natieral? tiež akurat lakujem,chcel som striekat ale povedal som si že to dám štetkou,prvá vrstva super ale druhá robí pomaranč,neviem čím to je,teplota je rovnaká a hustota laku tiež,neriedim ho  Pomoooc!

pytas sa este strasne skoro. jednak som odnaposledy na tom takmer nerobil a jednak, aj keby som robil, tak teraz som cca za tie 2 tyzdne tak v polke prace.

jak pise 4oci - ak nemas nejaky tmel pod lakom, tak tych vrstiev tam musis nasrat uplne uplne uplne strasne vela. a ci Ti to spravi pomaranc poznas az po par rokoch kludne mozno aj... respektive s tym zakladnym lakom, co teraz pouzivam nemam skusenost, takze neviem... vychadzam len zo skuzsenosti klasickeho nitro na hole drevo...

a este raz citam, co pises - co vlastne myslis "pomarancom" ? ja sadanie do porov. lebo ak si predstavujes, ze po stetkovani budes mat nejaky pekny povrch, tak to zabudni. to musis tie vrstvy priebezne brusit a nakoniec to budes brusit a lestit asi tak dlho, jak si aj nanasal tie vrstvy predtym... a ak Ti ma po bruseni a sadani do porov zostat cca este milimetrova verstva laku, tak si predstav, kolko tych vrstiev tam musis dat...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #127 kedy: 18. August , 2010, 09:26:36 »

nerobím farbu,plnič ma nezaujíma,prvá vrstva si trochu sadla ale na povrchu zostala jemná leskla vrstva laku,ale druha až druha vrstva chytila pomaranč,nie sadanie do porov  Na zdravie! a robím so syntetikou LAK a nie nitrom,ale nadrbem tam viac vrstiev,prípadne nejaké hodím pištolou a uvidím čo to spraví,ale mám z toho depku  Je mi do plaču

no skratka pustil si sa do nejakeho podivneho dobrudruzstva sa mi zda... v tomto Ti radit neviem...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #128 kedy: 18. August , 2010, 09:59:14 »

Dobre šak uvidím,aj tak každá vrstva schne cca 24hodín,tak to budem priebežne brusit a striekat kompresorom  Nechajte ma vydýchať

Som asi v takomto štádiu,aj ked to na fotke nie je dobre vidno...
to treba brusit..toto je uplne normalne.. vela vrstiev + brusit a lestit
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #129 kedy: 18. August , 2010, 10:05:06 »

nie som zrovna expert na laky, ale synteticke laky su brusitelne / lestitelne, ako acetonaky ? nie su synteicke laky trochu elasticke ?
Zaznamenané
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #130 kedy: 18. August , 2010, 10:11:05 »

nie som zrovna expert na laky, ale synteticke laky su brusitelne / lestitelne, ako acetonaky ? nie su synteicke laky trochu elasticke ?

...tak tak, synteticky lak tazko vybrusis 
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #131 kedy: 18. August , 2010, 11:04:38 »

nie su synteicke laky trochu elasticke ?
podla toho kolko tvrdidla primiesas  ha ha ha

tuna brusia ostosest a bezne pouzivaju polyuretany
http://prsguitars.com/detail/finish.html
« Posledná zmena: 18. August , 2010, 11:06:09 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #132 kedy: 18. August , 2010, 11:23:18 »

polyuretan je iny lak ako synteticky. ine riedidlo, je dvojzlozkovy, atd... synteticky je jednozlozkovy, neriedi sa acetonom alebo acetonovym riedidlom, ale inou patlaninou ... ... ..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #133 kedy: 18. August , 2010, 11:39:42 »

tam sa pise o prebruseni medzi vrstvami, aby lepsie tie vrstvy na seba chytali... tu sme mysleli brusenim okrem brusenia medzi vrstvami aj brusenie za ucelom lestenia a to pokial dobre viem, tak synteticke laky na to vhodne nie su... vobec je tato debata co teraz vedieme dost mimo od toho, co sa tu pisalo predtym (lakovanie gitary acetonakom s brusenim a lestenim... )
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #134 kedy: 19. August , 2010, 21:09:28 »

a co znamena prebrusit kazdu vrstvu? ze kazdu vrstvu pretiahnem smirglom, alebo dohladka uuuplne vybrusim?
Zaznamenané

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.