Zistil som, ze to prastanie nesuvisi so samotnym magnetickym snimacom, ale uz s kablikom. Teda takto, v preampe su dva vstupy na snimace, kazdy ma dva piny. Na prvu dvojicu je pripojeny original piezo snimac. Staci, ze na druhu dvojicu pripojim kablik zakonceny mono jackom a uz sa objavi prastanie. To prastanie je len vo vysokych frekvenciach, pretoze ked stiahnem na preampe vysky tak je to v pohode. Ale ked sa tie vysky velmi vytiahnu na aparate, alebo na PAcku, tak to znovu pocut.
Na prilozenom obrazku su modrym vyznacene piny, kam sa pripaja kablik. Cervenym srobiky na nastavenie gainu.
O elektrotechnike nemam ani sajnu, ale ked som na hociktory z tych kovovych plieskov pri gain srobiku prilozil srobovak, tak to prastanie prestalo. (Predpokladam, ze som to uzemnil?
). Co ma zaraza je, ze prastanie sa objavi az po zasunuti mono kablika a ten povodny piezo snimac nic takeho nesposobuje. Cim to je, ze ten druhy kablik to sposobi?
Dalo by sa to odstranit natrvalo tym, ze by som na jeden z tych plieskov priletoval na nejaku zem?