Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 23:53:47
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fendr made in CZ - SK  (Prečítané 15417 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #30 kedy: 03. Január , 2010, 11:41:58 »

Fajn ak si spokojny a ma to fasa zvuk ako hovoris, ja len na jedno negativum upozornujem a kladiem recnicku otazku: ked sa ti raz z moralneho hladiska gitara opotrebuje a budes ju chces predat, co predas skor original Fender alebo kopiu?
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 03. Január , 2010, 11:46:06 »

mozem nesmelu otazku ? co znamena "ked sa ti raz z moralneho hladiska gitara opotrebuje" ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #32 kedy: 03. Január , 2010, 11:47:13 »

mozem nesmelu otazku ? co znamena "ked sa ti raz z moralneho hladiska gitara opotrebuje" ?
ze ti prdne v lebeni a zo snobizmu budes chciet nejaku mainstreamovu znacku  Bleee Bavím sa skvele
Zaznamenané
Yaro
pravidelný návštevník

« Odpoveď #33 kedy: 03. Január , 2010, 11:55:10 »

No ved to poznas aky sme muzikanti, niekedy sme aj s gitarou spokojni, ale chceme vyskusat nieco ine a tak sa zbavujeme povodneho kusku.
Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
kominak
nováčik
*
Príspevkov: 46

« Odpoveď #34 kedy: 03. Január , 2010, 12:18:50 »

No ved to poznas aky sme muzikanti, niekedy sme aj s gitarou spokojni, ale chceme vyskusat nieco ine a tak sa zbavujeme povodneho kusku.

Preto sa neoplati robit gitaru Ferovi Griglakovi alebo Henrymu Tothovi. Lebo vyroba gitary by trvala dlhsie ako by u nich ta gitara zostala Bavím sa skvele
(nic proti nim, su to fajn gitaristi, len to ich celozivotne hladanie nastroja je mi cudzie...)
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #35 kedy: 03. Január , 2010, 12:31:28 »

no tá otázka znie skutočne prapodivne aj mne, ako môže byť predmet morálne opotrebovaný?  Popiskujem si vysvetlenia za tým mi nestačia
« Posledná zmena: 03. Január , 2010, 12:35:05 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #36 kedy: 03. Január , 2010, 12:35:51 »

no tá otázka znie skutočne prapodivne aj mne, ako môže byť predmet morálne opotrebovaný?  Popiskujem si vysvetlenie za tým mi nestačia

Z uctovneho hladiska mas moralne a fyzicke opotrebenie. Napr. zastaraly softver.
A podla mna moze byt aj gitara moralne opotrebovana - neda sa to samozrejme chapat doslovne. Samozrejme, ze pani, hrajuci na jednu gitaru 100 rokov nepochopia.  Na zdravie!
Zaznamenané

Yaro
pravidelný návštevník

« Odpoveď #37 kedy: 03. Január , 2010, 12:38:07 »

no tá otázka znie skutočne prapodivne aj mne, ako môže byť predmet morálne opotrebovaný?  Popiskujem si vysvetlenie za tým mi nestačia

No celkom jednoducho. Priklad: Kupis si auto a hoci po dvoch rokoch stale bezchybne jazdí, tebe sa prestane pacit jeho farba alebo ine a tak ho budes chciet predat - tomu sa povie ze je predmet pre teba moralne opotrebovany.  
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #38 kedy: 03. Január , 2010, 12:47:09 »

gitara sa proste zunuje  :)
Zaznamenané

o-yep sro
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 03. Január , 2010, 12:49:12 »

No celkom jednoducho. Priklad: Kupis si auto a hoci po dvoch rokoch stale bezchybne jazdí, tebe sa prestane pacit jeho farba alebo ine a tak ho budes chciet predat - tomu sa povie ze je predmet pre teba moralne opotrebovany.  
osobne sa domnievam, že tieto veci asi pri dobrých nástrojoch neplatia, môže sa poškodiť a tým pádom stratiť na kvalite, to stradivárky sú už v morálnom dôchodku dávno, všakže páni ekonómovia?  Som frajer nástroj je buď dobrý alebo nie, morálne sa mi zvuk môže prestať páčiť pri poškodení
« Posledná zmena: 03. Január , 2010, 12:50:12 od marrtin » Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #40 kedy: 03. Január , 2010, 12:51:46 »

...to stradivárky sú už v morálnom dôchodku dávno, všakže páni ekonómovia?
Vidim, ze si opat nepochopil pointu napisaneho. :)
OSOBNE sa Ti moze zunovat hocico - to neznamena, ze vseobecne to plati.  Žmurk
Myslim si, ze aj take stradivarky by sa jednemu cloveku zunovali PO CASE !  Na zdravie!
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #41 kedy: 03. Január , 2010, 12:53:44 »

osobne sa domnievam, že tieto veci asi pri dobrých nástrojoch neplatia, môže sa poškodiť a tým pádom stratiť na kvalite, to stradivárky sú už v morálnom dôchodku dávno, všakže páni ekonómovia?  Som frajer nástroj je buď dobrý alebo nie, morálne sa mi zvuk môže prestať páčiť pri poškodení

mozes mat najlepsiu gitaru na svete, no ked sa zahladis do niecoho ineho, tak tu staru predas bez toho aby si mal nejaky padny objektivny dovod. subjektivne ti proste prestane vyhovovat. su ludia co taketo nalady nemaju a spravidla usetria velke peniaze  :)
Zaznamenané

o-yep sro
marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 03. Január , 2010, 12:55:48 »

mozes mat najlepsiu gitaru na svete, no ked sa zahladis do niecoho ineho, tak tu staru predas bez toho aby si mal nejaky padny objektivny dovod. subjektivne ti proste prestane vyhovovat. su ludia co taketo nalady nemaju a spravidla usetria velke peniaze  :)
toto beriem sú takí jedinci
Vidim, ze si opat nepochopil pointu napisaneho. :)
OSOBNE sa Ti moze zunovat hocico - to neznamena, ze vseobecne to plati.  Žmurk
Myslim si, ze aj take stradivarky by sa jednemu cloveku zunovali PO CASE !  Na zdravie!
ale pochopil, iba nesúhlasím
« Posledná zmena: 03. Január , 2010, 13:32:20 od marrtin » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #43 kedy: 03. Január , 2010, 12:56:01 »

ono je to aj o tom, ze keby si nepotreboval na to ine love a zaroven by si nemal problem so skladovanim toho stareho, tak s najvacsou pravdepodobnostou by si energiu na zbavovanie sa stareho ani nevykladal, takze moralni vitazi su zase jednoznacne ti bohatsi  Bavím sa skvele
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #44 kedy: 03. Január , 2010, 12:58:57 »

ale pochopil, iba nesúhlasím
Podla mna nepochopil a nesuhlasis Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 23 otázok.