Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 23:52:05
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fendr made in CZ - SK  (Prečítané 15412 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #45 kedy: 03. Január , 2010, 13:12:49 »

ono je to aj o tom, ze keby si nepotreboval na to ine love a zaroven by si nemal problem so skladovanim toho stareho, tak s najvacsou pravdepodobnostou by si energiu na zbavovanie sa stareho ani nevykladal, takze moralni vitazi su zase jednoznacne ti bohatsi  Bavím sa skvele
pri tomto mi napada, ze semish jednoznacny moralny vitaz na tomto fore  :)
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #46 kedy: 03. Január , 2010, 13:28:39 »

jasne, najlepsie je iba dokupovat a nepredavat nic co clovek predat nechce  :)
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #47 kedy: 03. Január , 2010, 14:06:43 »

někdy je to boj na celý život

To zas nie. U tych starych su rozdiely pomerne male a vcelku hraju vsetky min. na urovni ocakavani. Clovek sa skor natrapi, ked chce najst novy hrajuci kus, ale tiez sa da, len ten pomer je tam pre zaujemcu nevyhodnejsi.
« Posledná zmena: 03. Január , 2010, 14:09:40 od poprocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #48 kedy: 03. Január , 2010, 14:08:35 »

gitara sa proste zunuje  :)

Tak, bezny jav. Maloktori gitaristi hraju cely zivot takmer vylucne na jednom nastroji, hoci nasli sa aj taki (Hladik, Gallagher...).
« Posledná zmena: 03. Január , 2010, 14:09:55 od poprocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Yaro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 692

« Odpoveď #49 kedy: 03. Január , 2010, 14:10:37 »

Ale aby som sa vratil k teme, tak v mojom pripade som jedneho dna zatuzil po novej znackovej gitarke a preto musela ist stara gitara B.C. Rich z domu. Na moje prekvapenie bol ale velky problem nieco tak "malo znackove" predat.  Ak som ju chcel strelit musel som ist neskutocne pod cenu. Nastastie u mna zvitazil zdravy rozum a B.C. som pod cenu nepredal lebo naozaj podla mna hra minimalne rovnako dobre (ak nie lepsie) ako 2x drahsi Gibson. A tak mam teraz lasky dve a nelutujem. Podobny problem mal aj kamarat co chcel predat gitary od Rudka Sivcaka a to su naozaj fantasticke nastroje. Pretoze za tu istu cenu sa uz da kupit MusicMan.
Tym chcem povedat ze dobru gitaru ak je robena alebo malo znackova treba kupovat na cely zivot prave pre jej vlastnosti.
« Posledná zmena: 03. Január , 2010, 14:32:01 od Yaro » Zaznamenané

Mesa Boogie Mark V head, 4x12 MB Rectifier, Fender Custom Shop Deluxe Tele, B.C.Rich Exclusive, Warwick Thumb Bolt On 5 string
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #50 kedy: 03. Január , 2010, 14:10:52 »

jasne, najlepsie je iba dokupovat a nepredavat nic co clovek predat nechce  :)

Presne tak, naco predavat veci s ktorymi sme vlastne spokojni? Aby sme sa ich po rokoch zasa casto marne pokusali ziskat naspat?
Zaznamenané
kominak
nováčik
*
Príspevkov: 46

« Odpoveď #51 kedy: 03. Január , 2010, 15:25:36 »

To zas nie. U tych starych su rozdiely pomerne male a vcelku hraju vsetky min. na urovni ocakavani. Clovek sa skor natrapi, ked chce najst novy hrajuci kus, ale tiez sa da, len ten pomer je tam pre zaujemcu nevyhodnejsi.

Hm, toto je VELMI optimistycky nazor, co sa tyka starych nastrojov :) Nechcem rozputavat bitku stare vs nove nastroje, ale podla tohto by stacilo ist si kupit prveho stareho gibsona z ebayu :) Videl som  gibsony z  konca 60tych rokov s vlcimi tonmi. Aj s prasknutym headstockom, ktory sa sice da opravit, ale v mihu znizi cenu tvojej gitary o tretinu. Aj CBS fendery s trojskrutkovym prichytenim krku, kde sustain sa blizil nule.
Ano, da sa zohnat dobry stary nastroj, ale treba vela studovat, kym sa do toho  clovek pusti a riziko tam kazdopadne je dost velke, ked si ho nemozes vyskusat.
To je samozrejme len  moj nazor, ale ked clovek stravi dost casu na forach o vintage nastrojoch, kde ludia maju aj 20  takych gitar jednej obyvacke, tak si  spravi obraz.
(Aj Eric Clapton musel  rozobrat 3 straty zo 60tych rokov, aby z nich dostal jednu dobru gitaru Žmurk
 Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #52 kedy: 03. Január , 2010, 15:34:27 »

...Videl som  gibsony z  konca 60tych rokov s vlcimi tonmi. ...

smiem sa spytat kde ?

.... Aj s prasknutym headstockom...

predpokladam, ze sa debata nebola o havarovanych nastrojoch...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #53 kedy: 03. Január , 2010, 15:38:34 »

Hm, toto je VELMI optimistycky nazor, co sa tyka starych nastrojov :) Nechcem rozputavat bitku stare vs nove nastroje, ale podla tohto by stacilo ist si kupit prveho stareho gibsona z ebayu :) Videl som  gibsony z  konca 60tych rokov s vlcimi tonmi. Aj s prasknutym headstockom, ktory sa sice da opravit, ale v mihu znizi cenu tvojej gitary o tretinu. Aj CBS fendery s trojskrutkovym prichytenim krku, kde sustain sa blizil nule.

Iste, Fendre CBS najma z konca 70tych rokov su ina kapitola (hoci aj taky by som uprednostnil oproti trebars dnesnym American Standard modelom). V kazdom pripade neviem aku si mal moznost skusat stare nastroje, mne ich napr. co sa Gibsonov tyka presli rukami desiatky a mozem povedat (konieckoncov aj ini z fora tu maju podobne skusenosti), ze priemerne je tam vacsia sanca mat dobre hrajuci kus ako u novych a to som mal aj Custom Shop reedicie (cochvila mi pride 57 reedicia LP Custom, tak som sam zvedavy, ci ma prekvapi konecne ozaj pozitivne, kedze je to jeden z akoze top modelov co dnes vobec Gibson robi). Dalsia vec je, ze ja sa snazim zohnat nastroj v povodnom dobrom stave, nie s crackmi a pod., ktory nemusim prakticky vobec stelovat a ani nic na nom menit. Vacsinu hluchych lespoolov co som skusal boli najma z 90tych rokov az sucasnost, zo 70tych rokov boli priemerne asi max. 2 co som mal cest, ostatne boli skvele. Dalsia vec je, ze Gibsony z konca 60tych a 70tych rokov zneju celkovo trosku inac, kedze mali odlisnu konstrukciu a ovela cistejsie dynamickejsie snimace. Paradoxne sa viac hodia aj na moderne a rychle hranie (po vymene snimacov) ako hluchsie a mrtvejsie novsie trebars Standardy, ktore nemaju tak citatelny ton a viac sa zlievaju, cize na vacsom gaine budu zniet viac nekonkretne.
« Posledná zmena: 03. Január , 2010, 16:09:02 od poprocker » Zaznamenané

kominak
nováčik
*
Príspevkov: 46

« Odpoveď #54 kedy: 03. Január , 2010, 16:26:18 »

smiem sa spytat kde ?

predpokladam, ze sa debata nebola o havarovanych nastrojoch...

ked sme boli na brigade v nemecku, tak sme cele  poobedia travili v gitarovych  obchodoch. Tam  sa toho premlelo vcelku slusne.

Nie, nemal  som  na mysli  havarovane nastroje, len vravim,  ze prasknuta hlava  na gibsonoch bola dost beznym javom, vychadzajucim z ich konstrukcie (preslabeny spoj krku a hlavy skrutkou truss-rodu), takze sa neda povedat, ze stare nastroje boli  bezchybne.

Iste, Fendre CBS najma z konca 70tych rokov su ina kapitola (hoci aj taky by som uprednostnil oproti trebars dnesnym American Standard modelom). V kazdom pripade neviem aku si mal moznost skusat stare nastroje, mne ich napr. co sa Gibsonov tyka presli rukami desiatky a mozem povedat (konieckoncov aj ini z fora tu maju podobne skusenosti), ze priemerne je tam vacsia sanca mat dobre hrajuci kus ako u novych a to som mal aj Custom Shop reedicie

Nemal  som v rukach  10ky gitar, takze urcite mas vacsie skusenosti, len som chcel poukazat na to,  ze podla mna neplati az tak 100%ne rovnica stara gitara > nova gitara  a ze su tam rizika, ak  by  clovek  chcel taku gitaru zohnat.
Americky standard je v trochu inej cenovej kategorii - ja mam na mysli  skor custom shopy a na zakazku robene nastroje, ked ich  mam porovnavat so  starymi.
Mal som na chvilu v rukach Vadimov Custom Shop strat a je to velmi vydarena gitara.

Len tak pomimo - zaujimave je sledovat vyvoj tych firiem  - dnesny Fender je na tom dost dobre, ludia si chvalia  zvysenu  kvalitu za poslednych  par rokov. Na druhej strane Gibson je dost v keli, dokonca podla posledneho prieskumu  je to ta najhorsia firma v celych USA, co sa tyka pracovnych  podmienok pre zamestnancov. Dost smutne... podla mna sa to aj odraza na kvalite nastrojov.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #55 kedy: 03. Január , 2010, 16:36:52 »

Nemal  som v rukach  10ky gitar, takze urcite mas vacsie skusenosti, len som chcel poukazat na to,  ze podla mna neplati az tak 100%ne rovnica stara gitara > nova gitara  a ze su tam rizika, ak  by  clovek  chcel taku gitaru zohnat.

Iste, uplne to ani platit nemoze. Rizika su vzdy, kedze ja som si napr. gitaru z obchodu nekupil nikdy a bud som bral z USA alebo vymenil za inu. Vacsinu gitar som ale vopred nemal moznost skusat. Zatial som sa ale zvukovo vyslovene neoplachol.
Americky standard je v trochu inej cenovej kategorii - ja mam na mysli  skor custom shopy a na zakazku robene nastroje, ked ich  mam porovnavat so  starymi.
Mal som na chvilu v rukach Vadimov Custom Shop strat a je to velmi vydarena gitara.

To ano, Fendre Custom Shopy su super. Urcite v priemere lepsie ako neohrabane Fendre z konca 70tych rokov z tazkeho jasena, mozu sa v klude vyrovnat aj Fendrom zo zaciatku 70tych alebo konca 60tych.

Len tak pomimo - zaujimave je sledovat vyvoj tych firiem  - dnesny Fender je na tom dost dobre, ludia si chvalia  zvysenu  kvalitu za poslednych  par rokov. Na druhej strane Gibson je dost v keli, dokonca podla posledneho prieskumu  je to ta najhorsia firma v celych USA, co sa tyka pracovnych  podmienok pre zamestnancov. Dost smutne... podla mna sa to aj odraza na kvalite nastrojov.

Kvalita nastrojov u Gibson je rozdielna veru dost. Seriovky, cize bezna USA produkcia je ozaj v priemere nic moc. Opracovanie casto biedne, drevo nic moc, o snimacoch ani nehovorim. Custom Shopy su oproti tomu opracovane vacsinou paradne, drevo maju lahke rezonantne a zneju pomerne hutno a kvazi staromodne ala Gibsony z 50tych a 60tych rokov. Ale len kvazi, lebo maju takisto nic moc snimace, mizernu elektroniku (nechapem naco tu tolko setria u tak dobre postavenych nastrojov) a vacsina ludi si tieto veci rychlo meni. Ale inak su to v priemere dobre gitary, ktore ale nemaju to caro a ten pocit tych starsich. Co sa zvuku po ich upgrade tyka, tak urcite maju vacsiu sancu napodobnit povodne originaly ako kusy zo 70tych rokov so sendvicovym telom, javorovymi krkmi a pod. Ja mam mozno zvukovo radsej prave tie 70s, ktore su viac rockove a prierazne. Je to velmi aj vec vkusu.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 03. Január , 2010, 16:44:08 od poprocker » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #56 kedy: 03. Január , 2010, 16:50:25 »

...

Nie, nemal  som  na mysli  havarovane nastroje, len vravim,  ze prasknuta hlava  na gibsonoch bola dost beznym javom, vychadzajucim z ich konstrukcie (preslabeny spoj krku a hlavy skrutkou truss-rodu), takze sa neda povedat, ze stare nastroje boli  bezchybne.
...

pises to, akoby prasknuta hlava bola vlastnost starych Gibsonov  Žmurk
Zaznamenané
lumpisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 462

« Odpoveď #57 kedy: 11. Január , 2010, 11:39:31 »

ak chcete dobreho gibsona tak skuste duesnberg. jedneho mam model V Caster HSS .pozri www.duesenberg.de.skus www.mkmb.sk KAM Z konopi su tam nahrate veci na duesenbergu a KGB GREBEN.
Zaznamenané
kos99
pravidelný návštevník
Príspevkov: 295

« Odpoveď #58 kedy: 26. Február , 2010, 15:35:07 »

mám tu další poznatek od Fendr made in CZ  Som frajer

to že jsem koupil Vavrušu bylo popudem k hlavní otázce této dizkuze a nasledovalo toto

milého Fendra CZ jsem odvezl ke kytaráři nechal přepražcovat / potřeboval to/ a současně jsem tam nechal dát RM pickups Alniko V Custom  ke kobyle a pod krk  RM pickups V.V. rails se zapojením ....hunbucker /singl/singl+singl/singl/minihumbucker V.V. rails
z kejty se stala sakryš dobrá kejta zvukově skvělá  snadno se prosazujíc s nádherným čitelným začátkem tonu zatím jsem v ruce nikdy neměl origo Fendera který by měl něco podobného ve zvuku a navíc by hrál skvěle heavy  metal

dík Vavrušovi a Radkovi Machovi mam vlastně skvělý nástroj /připadně dodám někdy lepší foto/
generálka byla provedena v Plzni v Hudebnikách vynikají odborná práce

* Vavrusa_Fendr.JPG (21.4 KB, 220x485 - prehliadnuté 212 krát.)
« Posledná zmena: 26. Február , 2010, 15:37:32 od kos99 » Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #59 kedy: 26. Február , 2010, 15:36:25 »

to sa nejake fendery robili aj v cesku?
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.