Ono je to asi tak ,ze s lampami sa da jednoduchsie spravit vdacnejsi amp ako s tranzistormi.
Hral som aj na dobrom trandakovom zosiku a aj na uplnom prditku co sa pysilo akurat tak parametrami a znackou no hralo to jak prdkacek s potopenej lode.
tak isto to je aj s lampovymi zosilovacmi,ale kazdopadne lampove ampy vo mne budia väcisiu dôveru ,lebo v prevaleni sa chovaju poväcsinou prijemnejsi ako trandaky.Tie sa prevalovat ani neoplati lebo to co s toho leze je hruza ...tie lepsie to vlastne ani konstrukcne nedovolia a koncak je viac menej furt v pod limitaciou.
Spravit v amaterskych podmienkach takyto amp je pomerne narocne a nehovoriac o tom ze niektori mlady chalani nemaju ani potuchy o tom ,co sa vlastne v takom ampe deje a dokazu si ho viacmenej poletovat a spojazdnit len na zaklade fotiek a prostredia milionkrat okukaneho z layoutov,schem a podobne.
Urcite si nemyslim ze zosik Marshall Bass Dinamic System 7400 je o nieco horsi ako vlajkova lod celolampoveho Ampegu SVTcka...snat len farbou je to odlisne,ale tie charaktery zvukov su tak blyzke,ze keby som si nevedel vyrobit ziadny amp a pravidelne by som hraval,tak by som mohol oprdet naky komplikovany a hlavne na udrzbu nakladny a tazky Ampeg.
.... ale, na kolko ma bavy sa hrat s lampami,tak sa priklanam k tym lampovym zosilovacom... aspon mi jednosmerna neodjebe bednu,ked mi streli koniec
a ten skrkot pri vyknedlenej lampovej hlave mi ziadna trandakova hlava nespravi...cize je to aj o style hraniaa a vkuse