Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 21:31:38
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako na to?/tvorba kapely/  (Prečítané 4700 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
yeah
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 24. Január , 2010, 23:18:41 »

Tusim Smatanova ma obcas techniku, ze pouzije text, co niekde citala a ak sa nahodou na to pride, tak sa dohodne s majitelmi prav ex-offo. 

Sip s Uhlirom mali raz scenku, kde robilipesnicku v zmysle, ze vzdy zobrali nejaky znamy hit a po par taktoch uhli do dalsieho hitu a tak pozliepali vlastny song. Niektori to tiez tak robia... to len do diskusie, nehovorim, ze sa to tak ma robit  Na zdravie!
Ano, je to tak a vie sa o tom. Ta druha cast neviem... bohuzial... je to tak, ze napisat dobry slovensky text je mam pocit, ze nieco nadpozemske, takych vyjde za rok len par, niekedy by cloveku stacili prsty jednej ruky. Texty su na dlhu debatu, mam precitane nejake veci ohladom techniky a praxe, do istej miery to z isteho uhla pohladu aj studujem, sledujem textarov, par ich poznam a vsetci co maju ambiciu pisat, nech pocitaju, ze to je tvrda skola. Bohuzial, nie sme v Amerike  :)
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #16 kedy: 24. Január , 2010, 23:32:26 »

čo s tým má amerika, nechápem?
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
yeah
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 25. Január , 2010, 01:53:39 »

čo s tým má amerika, nechápem?
Tak ostanes v nevedomosti  Smútim
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #18 kedy: 25. Január , 2010, 09:01:51 »

co som postrehol tak vzdy sme nieco usoplili tak, ze niekto priniesol zakladny napad ktory sme potom obcas nejakym jamom ohybali a skusali co sadne. ak to uz bola hotovejsia vec s ucelenejsou stavbou, tak sa vacsinou doriesili uz len aranze/zvuky/linky. ale len tak s jamovania toho vela nevzislo - to ale nemusi platit pre inych.
Zaznamenané

o-yep sro
mando_diao
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

Hagström Guitars

« Odpoveď #19 kedy: 25. Január , 2010, 09:12:06 »

nepoznam jedinu kapelu, ktora by bola fakt dobra a cela by vysela len na headlinerovy a na tom, ze pride s kompletne hotovym songom a na, trep s bicimi daco do toho

Nechcem protirecit, ale najdu sa vynimky. Napriklad White Stripes su kompletne postaveny na Jackovej tvorbe. Podla ich vlastnych slov vzdy k pesnicke pristupuju ako ku coveru niecoho co napisal Jack.
Zaznamenané

Hagström Viking + Digitech Whammy, Big Muff (homemade), EHX Small Clone, Big Muff SuberBuzz mod (homemade), Nurse Quacky, Lofo Mofo

Mando Diao rules
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #20 kedy: 25. Január , 2010, 09:35:31 »

ja som raz uvazoval, ze co je lepsie, ci najprv text a potom hudba. ale potom ked prisli napady, tak to je uplne jedno, ci text alebo hudba a vacsinou to vznika sucasne, ze na jednej vete si to odladim a potom dopisujem text....a potom naopak...proste uz to neriesim a je mi to jedno, len ten napad musi prist
Zaznamenané

brano_
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

Gibson, negibson, Jolana je Jolana. :)

« Odpoveď #21 kedy: 25. Január , 2010, 09:47:21 »

... je jasne, ze kapela nemoze byt fakt dobra, ked vsetci len cakaju co povie "ujo". Idealne je, ked je osoba ktorej kapela veri a ta ista osoba sa spolieha na kvalitu svojich kolegov, ze sa neuspokoja s prvotnym vyznenim skladby.

Fermata?
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #22 kedy: 25. Január , 2010, 10:39:28 »

Fermata?

Nemysli, ze to tak funguje v kapele, kde hra Freso. Teda aspon, co som cital sleevnote Blue Effect, tak sa Hladik rozisiel s Fresom kvoli tomu, ze zistili v kapele, ze ma najvacsi prehlad, takze si presadzoval vsetky svoje napady  Zdravíčko

Ale dobry priklad by bol Noel v Oasis.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #23 kedy: 25. Január , 2010, 11:24:59 »

Nemysli, ze to tak funguje v kapele, kde hra Freso. ...

nemyslim si to, co si myslis ty.
Zaznamenané
brano_
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 90

Gibson, negibson, Jolana je Jolana. :)

« Odpoveď #24 kedy: 25. Január , 2010, 11:33:06 »

To hej, Freso vie, to je jasne, ale z poslednych n- Ferma kde vsetci hraju unisono linku po Griglakovi mam pocit, ze chlap si to doma natuka na kompe a oni mu to uz potom teda odbuchaju, ked na to baby dnes tak letia. Ci nie. :)

Nemysli, ze to tak funguje v kapele, kde hra Freso. Teda aspon, co som cital sleevnote Blue Effect, tak sa Hladik rozisiel s Fresom kvoli tomu, ze zistili v kapele, ze ma najvacsi prehlad, takze si presadzoval vsetky svoje napady  Zdravíčko

Ale dobry priklad by bol Noel v Oasis.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #25 kedy: 25. Január , 2010, 11:34:59 »

ja by som povedal ze:

-songy co maju hlavu a patu a maju konceptualny charakter, su dotiahnute do najmensich detailov co sa kompozicie, textu aj celkovej myslienky tyka a je v nich citit ze nevznikli '15 minut pred zaciatkom koncertu' su vacsinou vytvorom jedinca a pripadnym doupravenim na pozadovane miery kapely.. vid Townsend, Pain of salvation, porcupine t.  a pod kapely kde je casto citit rukopis veducej osobnosti ktora urcuje smerovanie..
-songy, pri ktorych je citit ze su 'uz 259tou variaciou na uz desakrat prevareny hard rock/pop/metal a vidno ze tam idu jednoduche kila a riffy sa striedaju jak komba v hre street fighter su podla mna vacsinou skor vysledkom jammovania za ucelom rychleho zhotovenia jednoducheho hitu aneb - podme spravit dnes 20 songov.. sem by som zaradil kludne novy album dream theateru (predosle starsie by som zaradil do skupiny prvej)

podla mna ak su v kapele aspon dvaja schopni ludia tak sa to da spravit tak ze - jeden prinesie napad, posle ho druhemu, ten na nom zacne tiez pracovat a dvaja robia sucasne na danom napade, potom sa z oboch vyextrahuje to maximum co ma potencial a polepi sa to dokopy..  problem je ze vela ludi to tak proste nerobi lebo su lenivi a chcu byt za rok hviezdami randalu tak spravia 80s thrashove kila kde vsetky koncia na prazdnej hrubej strune, do toho nadrbu sola v pentatonike, texty so zlou anglictinou co zneju jak slovenske vety prelozene cez google translator a to je akoze ' nas ppci song na ktorom sme makali a dali si zalezat' :D 90% nasich undergroundovych kapiel by som nalozil na jednu tatrovku a jebol do cementu dokonca aj tie v ktorych hraju kamarati nielen tuto z fora Žmurk cize tolko asi..  
« Posledná zmena: 25. Január , 2010, 11:46:15 od kaolko » Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #26 kedy: 25. Január , 2010, 11:35:32 »

nemyslim si to, co si myslis ty.

ja je niekto iny

ps: kazdopadne fermata uz ma asi to hlavne tvoritelske obdobie za sebou, ze...
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Bruthal guitar man
nováčik
*
Príspevkov: 42

« Odpoveď #27 kedy: 25. Január , 2010, 11:42:40 »

čím dlhšie hrám tým to je horšie...  facepalm facepalm facepalm
Zaznamenané

Aj napriek uletenému avataru som citlivý gitarista :)
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #28 kedy: 25. Január , 2010, 11:45:34 »

čím dlhšie hrám tým to je horšie...  facepalm facepalm facepalm

nefnukaaaaaj.. toto mam pocit aj ja furt ze cim dlhsie hram , tym si na tom horsie  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele ale nie.. to je uplne normalne, clovek si uvedomuje ovela viac co vsetko este nevie.. kebyze si ale porovnas seba napr 3 roky dozadu a dnes tak by si rozdiel videl.. vtedy ti to len nedobilo mozno este ze je to fakt velmi zle
Zaznamenané

Bruthal guitar man
nováčik
*
Príspevkov: 42

« Odpoveď #29 kedy: 25. Január , 2010, 11:48:55 »

nefnukaaaaaj.. toto mam pocit aj ja furt ze cim dlhsie hram , tym si na tom horsie  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele ale nie.. to je uplne normalne, clovek si uvedomuje ovela viac co vsetko este nevie.. kebyze si ale porovnas seba napr 3 roky dozadu a dnes tak by si rozdiel videl.. vtedy ti to len nedobilo mozno este ze je to fakt velmi zle

ja nefnukam len sa mi pacia tý smajlici tak som ich chcel vyskusat..  Som frajer
Zaznamenané

Aj napriek uletenému avataru som citlivý gitarista :)
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.