Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
14. November , 2024, 18:32:37
Strán: 1 [2] 3 4 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mal niekto pdoobný problém?  (Prečítané 16834 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
Racius
pravidelný návštevník
Príspevkov: 243

« Odpoveď #15 kedy: 12. Február , 2010, 22:03:28 »

Ono je to dosť nahovno, brnkam si na gitare, kuknem si jutjub dakeho šikmookeho, a odkladam gitaru... Len zas to netreba prežívať, hudobný nástroj má slúžiť tebe, nie ty jemu... P
šikomooký pri hraní neprežíva emócie. nemá pre to cit. nevie vlastne čo hrá.

Užívaj si hranie, nech už hráš čokoľvek. Keď sa ti nedarí, prejdi sa na vzduchu a skús to potom znova.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #16 kedy: 12. Február , 2010, 22:08:35 »

Povedal by som, ze aj ruky potrebuju oddych, hlavne prsty. Je kokotina, ak niekto povie, ze "cvicil som 12 hodin". OK, moze byt, ale ako dlho ? Tak mozno tyzden, dva a potom to uz vidno aj psychicky, ze clovek neni OK. Aj velke hviezdy žili, nielen cvicili.  Žmurk

Ja som takyto "problem" nemal, ale okolie mi vzdy vravievalo, ze moja hra je moc ztechnizovana... nehram uvolnene, atd... Zrazu som prestal trosku menej cvicit, viac pocuvat hudbu a viac SA pocuvat - prave tym "oddychom" sa to viac uvolnilo a zlepsilo.

V nejakej mudrej knizke som kedysi cital, ze najlepsie by sa malo cvicit kazdy druhy den a poriadne. Co celkom moze byt pravda - jak fyzicky, tak psychicky. Mozem to len potvrdit, kedze pocas skuskoveho vela necvicim/nehram a ked sa mi podari chytit gitarku do ruk, tak normalne schuti si zahram a hlavne aj pocvicim.

Takze siel by som na to takym stylom - stylom uvolnenia :)

Na zdravie!
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #17 kedy: 12. Február , 2010, 22:45:56 »

jasne :D:D: jeden polokrivy cover na a potom strednekrive ukazky na bandzone.cz/kroll  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

toto video som davnejsie videl a veru som si myslel ze to budes ty. a ten druhy by mohol byt misko? ci som mimo? dobre to hrate celkom.  Na zdravie!
Zaznamenané
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #18 kedy: 12. Február , 2010, 23:35:49 »

ono sa inak casto stava ze clovek ma dojem ze "kedysi" hral lepsie, ale vobec to nemusi byt pravda. Dnes len pocujes veci co si pred rokmi nepocul a vtedy ti nevadili, alebo amas dojem ze ti nieco islo pritom to tak vobec nemuselo byt
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #19 kedy: 12. Február , 2010, 23:55:39 »

ja som minule nevedel prist na jeden riff, tak som sa na to vysral  Bavím sa skvele to na margo toho - a mozem povedat, ze ovela viac ma bavi si vymyslat vlastne sola a riffy, ako niekoho cudzie...to ma uz absolutne nebavi a hlavne sa mi to nechce  :) viem, ze potom moje hra aj tak vyzera, ale bavi ma to  Bavím sa skvele
Zaznamenané

majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #20 kedy: 13. Február , 2010, 00:39:53 »

Ja taktiež nenávidím coverovať cudzie veci.. oveľa radšej hrám veci čo vymyslím sám :D
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #21 kedy: 13. Február , 2010, 13:18:52 »

Dávnejšie to také horzné nebolo.
Praveze to bolo mozno este horsie, ale az teraz ked vies "lepsie" hrat, tak si uvedomujes kopu
nedostatkov, o ktorych si volakedy ani len nemal tusenia. Žmurk

Myslíte že mi pomôže hrať viac a viac ?
V prvom rade ti pomoze, ak sa do toho nebudes nutit, ale budes na sebe pracovat ked budes mat
vyslovene chut. Z donuteneho dlhodobeho cvicenia IMHO velky uzitok mat nebudes.

lebo sa hambim za to že mám docela slušný aparát, no ten moje schopnosti ďaleko presahuje

Erste Klasse p*čovina. Ako to akoze suvisi? Si mozem kludne kupit Rolls Royce, aj ked som
mizerny vodic, ak viem, ze to je to auto na ktorom chcem vediet dobre jazdit. Žmurk
Na gitare hrám už dosť dlho a ked si pozriem niektoré videa týpkov na youtube čo hraju 2-3 roky
tak si uvedomujem ,že im nesiaham ani po päty.

Ty hras na gitare preto, aby si bol lepsi ako youtube hraci? Taketo veci som riesil, ked som mal
mozno tak 19-20 (a aj to bolo uz dost smutne :D)
...vlastne mozno aj viac.

Neviete niekto o nejakom
učiteľovi v Košiciach- možno by mi vedel nejak poradiť?
Ucitela podla mna nepotrebujes ak uz dlho hras a sam si vies odsledovat, co je pre teba "dost
dobra" hra a co nie. Mozno tak kvoli motivacii by sa ti nejaky ucitel hodil, ale skor by bolo
lepsie, keby si to zvladol sam. Žmurk

Takisto ak máte niekto
dobré typy na nejaké riffy ,ktoré by ma mohli posunúť vopred a niesu extrémne zložité tak sem s
tým.

Ako ta prosim ta mozu dopredu posunut riffy, ked podla mna netusis co presne u teba "dopredu"
znamena. Kam to je "dopredu"? Co chces vediet vlastne? Nemozes zistovat co a ako treba spravit,
ked nevies uplne jasne, kde si a hlavne kam chces ist.

teraz nebudem prehanat ale gitaru som nedrzal 4 tyzdne (2 tyzdne neni doma a predtym 2 tyzdne
som na nu ani nekukol)
Kde si ju dal, ze neni doma?

uz sa tesim ako mi pride domov, oprem ju do kuta, chytim, zahram si nejaky riff, poviem si ze
dpc neni dobre nejak mi to nejde a dam ju zas na stojan
Mozes ju dat aj ku mne na stojan ak chces. :D

ze teraz je zima ale
coskoro bude teplo a cloveka to bude tahat von a potom si povie ze dpc mam chut hrat ale preco
som nehral v zime viac ked som mohol D::D:D:D
:D:D:D Kks, tak toto sa u mna opakuje kazdy rok uz asi poslednych 5 rokov. Vzdy si poviem, ze v
zime pojdem hore jak raketa a malokedy sa vobec dostanem k odpalovacej rampe. Na druhej strane v
lete sa vzdy vytrepem v vecer/v noci na balkon na par hodin a potichu cvicim a sledujem pri tom,
co sa deje na sidlisku. Ma to svoje caro a akosi rychlo to vtedy ubieha. Žmurk

Tak ja som sa pokušal
učiť sóla a jediné čo sa podarilo je nothing else mathers, a mozno ako tak enter sandman a aj to
nie čisto... Ide mi hlavne o riffovanie. Cel som sa naučiť napr Sikth -Bland Streett Bloom a tu
som skoncil hned pri úvode. Pak som sa učil Black Dahlia - what a horible night... tak soms a s
tym jebal dosť dlho a zatial viem ako tak základný refrén. Pokúšal som sa aj nejaké veci od
nevermore,ale bolo to strašne nečisté a nepresné...
Ty nemas asi vsetkych 5 pohromade. :D
Hento su top-level technicke kapely a ty si nestastny, ze od nich nieco nevies zahrat?

Ono možno by to bolo
inak , kebyze som mal nejaku konkurenciu
Toto je dost dobry postreh. Musia byt v kapele vzdy dvaja gitaristi, nech do seba jebu a tahaju
sa navzajom. Beeee

V nejakej mudrej
knizke som kedysi cital, ze najlepsie by sa malo cvicit kazdy druhy den a poriadne.
Toto mas z akej mudrej knizky? Arnoldova naturalna kulturistika? Vobec nevidim jediny dovod,
preco by to tak malo byt. "Den" je ludmi vymyslena psychicka casova barlicka. Cas ti plynie
stale a aj na cvicenie na gitaru sa da pozriet z tohto pohladu. Zlate pravidlo je hrat co
najpravidelnejsie a kratsie ako nepravidelne a dlhe exercise zatahy. A hlavne odporucam to
striedat s inymi cinnostami, lebo IMHO cim dlhsie clovek v kuse cvici, tym mensi ma efekt ma
kazda dalsia minuta cvicenia. Neviem ako vy, ale ja po takych 20 minutach pocuvania tukania
metronomu vykazujem znamky radioaktivneho baletu.

SUMA SUMARUM - zisti kde priblizne si a hlavne zisti kam sa chces dostat a nerob si kvoli tomu
nervy a neporovnavaj sa so svetovou elitou, lebo NACO? Chces sa tak zrejme motivovat, ze "dpc
jak dobre hraju a kolko maju rokov atd. atd." ale u teba to ma uz opacny efekt. Žmurk

Tymto svojim dlhociznym vyjadrenim si dovolujem aj upozornit, ze si otvaram online motivacny
program pre stagnujucich gitaristov. Beriem 15 eur na hodinu.
(Mam teraz strasne dobry pocit, ze som pomohol par ludom, tak mi to nekazte, ze to tak neni)
« Posledná zmena: 13. Február , 2010, 13:19:52 od Misko » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #22 kedy: 13. Február , 2010, 13:55:39 »

misko - dal si najviac citacii do jedneho prispevku, patri Ti prvenstvo  :)
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #23 kedy: 13. Február , 2010, 14:09:25 »

stačí ist občas do mesta na nejaku fakt zlu začiatočnicku kapelu a popočuvat,nasledne sa nadrbat lebo sa to nedá počuvat a povedat si,kks,s týmto niekto lezie pred ludí  Bavím sa skvele človeka to povzbudí že nehrá až tak nakkt  Na zdravie!
Hej, pomaha to isty cas. A potom si vlastne clovek uvedomi, ze "Do riti, toto je ozaj dovod, preco chodim na koncerty?"  Na zdravie!

misko - dal si najviac citacii do jedneho prispevku, patri Ti prvenstvo  :)
Nasiel som vela veci, na ktore som chcel reagovat. Ja ked som nevyspaty a aspon trochu spolocensky unaveny, tak mam strasnu potrebu sem pisat.  Bavím sa skvele
Zaznamenané
buro
stály hosť
Príspevkov: 754

http://sk-sk.facebook.com/people/Maros-Jurina/1544

« Odpoveď #24 kedy: 13. Február , 2010, 14:18:26 »

stačí ist občas do mesta na nejaku fakt zlu začiatočnicku kapelu a popočuvat,nasledne sa nadrbat lebo sa to nedá počuvat a povedat si,kks,s týmto niekto lezie pred ludí  Bavím sa skvele človeka to povzbudí že nehrá až tak nakkt  Na zdravie!
Keď sa porovnám s nejakými známimy tak možno aj hrám lepšie ale tak pre mňa je to neuspokojivé. Nechcem drvit superrychle sola jednou rukou a druhou hádzať jojo. Ale chcem aby som mal to čo hrám pod kontrolou a zahral to čo najpresnejšie.
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #25 kedy: 13. Február , 2010, 14:25:20 »

Vobec si z toho ze ti to momentalne nejde nic nerob. To je uplne normalne. Hlavne sa nedepkuje a nestresuj. To pojde.
Ja som raz tak vydepkoval, ze som vsetky noty co som mal doma hodil do smeti, predal gitary, vsetko. Po par rokoch som sa k tomu vratil a som zmiereny s tym ze to so mnou nikdy ziadna slava nejako nebude, som rad ze zahram tych par songov ktore hravam s kapelou. Zaklad je aby ti to hranie robilo aspon obcas radost. Jasne ze treba aj trosku pocvicit, ale hlavne treba hrat s ludmi s ktorymi si rozumies a treba si vela jamovat a hrat pre radost.
« Posledná zmena: 13. Február , 2010, 14:43:04 od Semish » Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #26 kedy: 13. Február , 2010, 14:31:36 »

dakujem burovi ze zverejnil tento clanok, ktory som pisal  Bavím sa skvele cize asi tak.. jak keby som o sebe cital.. teraz nebudem prehanat ale gitaru som nedrzal 4 tyzdne (2 tyzdne neni doma a predtym 2 tyzdne som na nu ani nekukol)... uz sa tesim ako mi pride domov, oprem ju do kuta, chytim, zahram si nejaky riff, poviem si ze dpc neni dobre nejak mi to nejde a dam ju zas na stojan  Bavím sa skvele
to co  Huh! No hanbím sa.. No hanbím sa.. No hanbím sa.. Smútim Smútim Smútim Smútim
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
buro
stály hosť

« Odpoveď #27 kedy: 13. Február , 2010, 14:38:40 »

Ruku na srdce, aký dojem na teba urobí gitarista ktorý si vyloží drahý aparát , vezme do ruky slušnú gitaru, pred sebou rozloží pedalboard, no počas celého koncertu odohrá možno 3 skladby ktoré sú pomerne jednoduché, bez toho aby sa nepomýlil ? Žmurk

Ty hras na gitare preto, aby si bol lepsi ako youtube hraci? Taketo veci som riesil, ked som mal
mozno tak 19-20 (a aj to bolo uz dost smutne :D)
...vlastne mozno aj viac.
Už niečo cez mesiac mám 21 Bavím sa skvele A neide mi o to byť lepši ako youtube hráči,ale tak keď si pozriem nejakého z nich a vidím čo dokáže a pritom hra omnoho menej na gitare ako ja. Ono možno by fakt stačilo,že by som sa pohyboval medzi zdatnejšími gitaristami a vyvýjalo by sa to so mnou postupne, nie že považujem solo z One za nedosiahnutelny vrchol gitarovej hry a den na to si zrazu pustim Nevermore a zisťujem že to čo som považoval vtedy za najtažšie ,nieje ani zďaleko to najťžšie... Mal som sa asi narodiť v inom meste  Bavím sa skvele

Ako ta prosim ta mozu dopredu posunut riffy, ked podla mna netusis co presne u teba "dopredu"
znamena. Kam to je "dopredu"? Co chces vediet vlastne? Nemozes zistovat co a ako treba spravit,
ked nevies uplne jasne, kde si a hlavne kam chces ist.

Chcel by som sa dostať na takú úroveň ,že dokážem trošku zložitejší song zahrať celý bez toho aby som vybehol z rytmu , pomýlil sa , nedobre trafil nejaký tón. Proste aby napr ked dojdem do štúdia tak nemusím na 6krát nahrávať pomerne jednoduché slohy.

Toto je dost dobry postreh. Musia byt v kapele vzdy dvaja gitaristi, nech do seba jebu a tahaju
sa navzajom. Beeee

No náš druhý gitarista ma nejaké cvičenia a pod na saláme, takisto za nikdy nezamýšľa nad nejakým dobrým sólom alebo čo. Pokial viem tak nikdy sa ani nič také neučil a napr keď sme nahrávali demo tak on zahral kludne od zaciatku dokonca song na prvú šupu ,kdežto mne to robilo dosť problém. Ale už som písal na podobnú tému písal vyššie...
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
buro
stály hosť

« Odpoveď #28 kedy: 13. Február , 2010, 14:41:50 »

Vobez si z toho ze ti to momentalne nejde nic nerob. To je uplne normalne. Hlavne sa nedepkuje a nestresuj. To pojde.
Ja som raz tak vydepkoval, ze som vsetky noty co som mal doma hodil do smeti, predal gitary, vsetko. Po par rokoch som sa k tomu vratil a som zmiereny s tym ze to so mnou nikdy ziadna slava nejako nebude, som rad ze zahram tych par songov ktore hravam s kapelou. Zaklad je aby ti to hranie robilo aspon obcas radost. Jasne ze treba aj trosku pocvicit, ale hlavne treba hrat s ludmi s ktorymi si rozumies a treba si vela jamovat a hrat pre radost.

Hranie mi robí radosť , napr ked na skúške hráme v skúšobni tak si bežne poskáčem, pobehám popritom, nemýlym sa a ide to od ruky(myslím keď hráme naše veci čo sú 4akordove punkovačky). Ale akonáhle niekto donesie na skúšku kameru , resp sa nahrávame,alebo mám hrať na koncerte tak je koniec , strašne sa mýlim a nedokážem zahrať čisto takmer nič...
« Posledná zmena: 13. Február , 2010, 14:42:33 od buro » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #29 kedy: 13. Február , 2010, 15:55:20 »

Už niečo cez mesiac mám 21 Bavím sa skvele A neide mi o to byť lepši ako youtube hráči,ale tak keď si pozriem nejakého z nich a vidím čo dokáže a pritom hra omnoho menej na gitare ako ja. Ono možno by fakt stačilo,že by som sa pohyboval medzi zdatnejšími gitaristami a vyvýjalo by sa to so mnou postupne, nie že považujem solo z One za nedosiahnutelny vrchol gitarovej hry a den na to si zrazu pustim Nevermore a zisťujem že to čo som považoval vtedy za najtažšie ,nieje ani zďaleko to najťžšie... Mal som sa asi narodiť v inom meste  Bavím sa skvele

Chcel by som sa dostať na takú úroveň ,že dokážem trošku zložitejší song zahrať celý bez toho aby som vybehol z rytmu , pomýlil sa , nedobre trafil nejaký tón. Proste aby napr ked dojdem do štúdia tak nemusím na 6krát nahrávať pomerne jednoduché slohy.

No náš druhý gitarista ma nejaké cvičenia a pod na saláme, takisto za nikdy nezamýšľa nad nejakým dobrým sólom alebo čo. Pokial viem tak nikdy sa ani nič také neučil a napr keď sme nahrávali demo tak on zahral kludne od zaciatku dokonca song na prvú šupu ,kdežto mne to robilo dosť problém. Ale už som písal na podobnú tému písal vyššie...

fu neviem ci zareagujem na vsetko
-  nevermore nie je ani zdaleka este to najzlozitejsie :D
- neviem ci poznam fakt gitaristov co na prvu supu nahraju cely album, vsetci sme ludia a okrem par jedincov ktori to maju dane od prirody si to musime vsetci vydriet
- mas 21? ok to mas 3 roky naskok predo mnou a Miskom a hrbou dalsich ludi D:D:D:  resp k dobru, pripadne nechcem ukazovat na toho gitaristu tu na fore co hrava teraz na behringer v studiu a ma tie ibanezy zo skorice ci z coho ale on je dokonca este starsi a ma menej casu na to nez my a ako aj spomenul zmieril sa s tym ze nikdy nebude uplne top ale hra co ho bavi..
- mozno chces vela naraz ale uspech a pokrok v hre prichadza vlastne len v malych krockoch, to iba na zaciatku sa zda cloveku ze velmi postupil, potom to uz je na dlhe lakte, rocna drina, ked tak chodim na rozne fora tiez sa tam pytaju chalani na uplne podobne veci.. a dostavaju vzdy tie iste otazky.. to ze sme my tu na slovensku neznamena ze dychame uplne iny vzduch alebo ze nevyzerame rovnako blbo pri srani, trapia nas tie iste veci a musime sa snazit tiez ako Parwati z Filipin
- nie je problem ani nie tak s hranim ako skor v hlave?  pamat, koordinacia, pochod myslienok a sustredenie? lebo 90% casu kedy sa pomylim tak je to preto ze zabudnem co som isiel hrat resp v chvilkovej roztrzitosti sa seknem ani nie tak ze by to neslo zahrat nacvicenim

MIsko- suhlasim so vsetkym co si spomenul v tom dlhom clanku  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.086 sekund, 23 otázok.