Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
14. November , 2024, 07:38:26
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mal niekto pdoobný problém?  (Prečítané 16754 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #30 kedy: 13. Február , 2010, 16:10:56 »

Nechcem drvit superrychle sola jednou rukou a druhou hádzať jojo. Ale chcem aby som mal to čo hrám pod kontrolou a zahral to čo najpresnejšie.
Tak cvic iba to, co potrebujes zahrat live pred ludmi a vybavena vec. To su tie "riffy, co ta posunu dopredu". Cele cvicenie na gitare je iba o tom, ze cim mas viac odcvicene tym rychlejsie sa potom adaptujes na zmenu (som zmagoreny zo skoly) = tym rychlejsie zvladnes nacvicit nieco dalsie, co chces hrat potom uz napr. s kapelou. Cize ak budes cvicit len to ,co chcete hrat, tak by ti to malo stacit. To ze okrem toho nezahras ani kohutika jarebeho ti moze byt u prdele. Ludom ukazes len to co vies na podiu a vsetci budu spokojni. (mozno okrem teba :D).  Zdravíčko
« Posledná zmena: 13. Február , 2010, 16:12:02 od Misko » Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #31 kedy: 13. Február , 2010, 16:24:34 »

Ruku na srdce, aký dojem na teba urobí gitarista ktorý si vyloží drahý aparát , vezme do ruky slušnú gitaru, pred sebou rozloží pedalboard, no počas celého koncertu odohrá možno 3 skladby ktoré sú pomerne jednoduché, bez toho aby sa nepomýlil ? Žmurk
Stale lepsie ako keby hral na nejaku cirkularku a znelo to este horsie. Ale viem na co narazas - s narastajucou kvalitou vybavenia na podiu narastaju aj ocakavania divakov.Ale je to v poriadku,nie?  Žmurk

Mal som sa asi narodiť v inom meste  Bavím sa skvele
Kde, v Seattli? Tam mas aj Nirvanu aj Nevermore.  Cmuk chlapci

Ale akonáhle niekto donesie na skúšku kameru , resp sa nahrávame,alebo mám hrať na koncerte tak je koniec , strašne sa mýlim a nedokážem zahrať čisto takmer nič...
Tak podla mna problem neni hlavne v tom, ze nehras dost dobre, ale skor v tom, ze sa sa psychicky dojebavas a podkopavas si sebavedomie, lebo stale pre seba nie si ani zdaleka dost dobry.  Žmurk A podla toho, co pises by som tiez mozno tipol, ze mas trochu problemy s koncentraciu pri hrani. Aj tam by som skusil hladat jednu z pricin.

- mas 21? ok to mas 3 roky naskok predo mnou a Miskom a hrbou dalsich ludi D:D:D:
Nema, lebo si myslim, ze je na inej trati.  Žmurk

on je dokonca este starsi a ma menej casu na to nez my a ako aj spomenul zmieril sa s tym ze nikdy nebude uplne top ale hra co ho bavi..
Hlavne si treba nastavit svoje vlastne ciele, ktore ta naplnaju a nestylizovat sa bezhlavo do cudzich cielov (byt top,mat diamantovu gitaru,vypredat halu,hrat za hlavou a s jojom na vajcach...) lebo ked ich dosiahnes, tak si mozno uvedomis, ze vlastne toto si nechcel.  Zdravíčko  Treba robit kopu "soulsearchingu" priebezne pocas zivota. Inak odporucam uvodnu kapitolu z Petrucciho Rock Discipline - kopu myslienok a pristupov som si odtial zobral a pouzivam ich.

Parwati z Filipin
WHO?

MIsko- suhlasim so vsetkym co si spomenul v tom dlhom clanku  Bavím sa skvele
To je pekne, ale mna zaujima, ze kedy si opries svoju zaprasenu Caparisonu do mojho stojanu. Ja by som na nu aj semtam sahol.  Bavím sa skvele

« Posledná zmena: 13. Február , 2010, 16:26:39 od Misko » Zaznamenané
buro
stály hosť
Príspevkov: 754

http://sk-sk.facebook.com/people/Maros-Jurina/1544

« Odpoveď #32 kedy: 13. Február , 2010, 16:26:49 »

Tak cvic iba to, co potrebujes zahrat live pred ludmi a vybavena vec. To su tie "riffy, co ta posunu dopredu". Cele cvicenie na gitare je iba o tom, ze cim mas viac odcvicene tym rychlejsie sa potom adaptujes na zmenu (som zmagoreny zo skoly) = tym rychlejsie zvladnes nacvicit nieco dalsie, co chces hrat potom uz napr. s kapelou. Cize ak budes cvicit len to ,co chcete hrat, tak by ti to malo stacit. To ze okrem toho nezahras ani kohutika jarebeho ti moze byt u prdele. Ludom ukazes len to co vies na podiu a vsetci budu spokojni. (mozno okrem teba :D).  Zdravíčko
No doteraz to aj tak bolo - cvičil som len to čo mi trebalo , no to ma už nenapĺňa. Rád by som sa posunul vyššie a aby moje solo nebola iba jedna pentatonická stupnica  Bavím sa skvele Počúvam gitarovú hudbu - hlavne metal takmer stále a stale si hovorím, kurnik take chcem aj ja vedieť zahrať .Možno je to všetko spôsobené aj tým že eštelen nedávno som začal počúvať troška technickejšiu hudbu ,tak sa z toho rozdielu medzi mnou a technickými gitaristiami neviem spamätať. Uvidíme čo čas prinesie, určite neplánujem žiadne končenie gitarou - je to moja jediná záľuba , závisloť a vec ktorá ma skutočne baví už dosť dlho, takže brnkať budem kým mi to zdravie a situácia dovolí  Zdravíčko Ale chcel by som to sa zlepšiť a vhladom aky mam napicu tento semester rozhvrh som sa rozhodol že si na intrák beriem PODa a Gitku a budem tak mocť hrať hocikedy a nie len ked som doma tak z donutenia ze pocas tyzdna nebudem gitaru mat moznost drzat v ruke a snaď sa mi môj sen splní
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #33 kedy: 13. Február , 2010, 16:29:23 »

Stale lepsie ako keby hral na nejaku cirkularku a znelo to este horsie. Ale viem na co narazas - s narastajucou kvalitou vybavenia na podiu narastaju aj ocakavania divakov.Ale je to v poriadku,nie?  Žmurk

s tymto prezmenu nesuhlasim.. mojej babke je fuk ci je na podiu diezel alebo peavey uberking
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 13. Február , 2010, 16:29:31 »

Možno je to všetko spôsobené aj tým že eštelen nedávno som začal počúvať troška technickejšiu hudbu ,tak sa z toho rozdielu medzi mnou a technickými gitaristiami neviem spamätať.
Nemusime nic dalej rozoberat. Nasli sme vinnika.  Zdravíčko
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #35 kedy: 13. Február , 2010, 16:30:56 »

Nemusime nic dalej rozoberat. Nasli sme vinnika.  Zdravíčko

a je to zas janko petrucci  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 13. Február , 2010, 16:31:00 »

s tymto prezmenu nesuhlasim.. mojej babke je fuk ci je na podiu diezel alebo peavey uberking
No je jej to fuk, lebo pre nu to su dve nezname slova.  Bavím sa skvele
Zasa napr. v BA mas taku scenu, ze 40% osadenstva ti vacsinou tvoria "muzikanti" alebo ludia co aspon smrdia trochu od hudby.
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 13. Február , 2010, 16:32:50 »

Sekol som sa ....nie je to Rock Discipline od Janka Petru-či-ho, ale je to Wild Stringdom (nejaka starsia zbierka jeho clankov pre nejaky guitar casak). Fakt odporucam takmer kazdemu. Aj rodicom to dam precitat.  Som frajer
« Posledná zmena: 13. Február , 2010, 16:33:21 od Misko » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #38 kedy: 13. Február , 2010, 16:34:54 »

heh Misko aby som o teba neoprel nieco ine :D:D:D

buro opakujem hovoris ako keby som to sam hovoril.. heh..  problem je v neznalosti teorie, nevies ako vyuzit hmatnik, nemate tam niekoho co by ti poukazoval veci? lebo toto je uz o dokopani sa do toho zacat riesit menej zabavne veci,  o kope samostudia a citania a zistovania vztahov medzi tonmi a tym co chces vlastne na tej gitare robit. mnozstvo z gitaristov ktorych tak obdivujeme si presli aj inymi zanrami aj jazzom, funky, klasika kadeake rozne vplyvy latina a co ja viem coho a nielen co sa stupnic tyka ale aj rytmickeho citenia.. na to aby mohli nalezite vyuzit to co potrebovali v tej chvili..  vezmi si ze 99% z nich pocuva hlavne aj inu hudbu nez metal lebo by ich to neposunulo dalej..

inak sranda ze ja tu davam nejake rady .. omg.. kam ten svet speje :D
Zaznamenané

buro
stály hosť

« Odpoveď #39 kedy: 13. Február , 2010, 16:35:40 »

Kde, v Seattli? Tam mas aj Nirvanu aj Nevermore.  Cmuk chlapci
Myslel som vzhladom na tú konkurenciu. Proste od každého som počúval že ako skvelo som zahral niečo - čo sa mne osobne zdalo vtedy dosť obtiažne pretože som nepoznal nikoho kto by to dokázal a pričom ak by som videl niekoho ako to hrá lepšie ,alebo hrá niečo zložitejšie tak by som sa snažil ho dobehnúť, niečo so sebou robiť... ale vtedy mi to pripadalo asi tak že stačí s ami naučiť hrať rýchle sóla a budem skvelý player. A táto etapa trvala možno aj viac ako 2 roky,  a zrazu si človek zadováži internet a tam schýta facku pretože vidí že je niekde úplne inde  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
buro
stály hosť

« Odpoveď #40 kedy: 13. Február , 2010, 16:39:13 »

heh Misko aby som o teba neoprel nieco ine :D:D:D

buro opakujem hovoris ako keby som to sam hovoril.. heh..  problem je v neznalosti teorie, nevies ako vyuzit hmatnik, nemate tam niekoho co by ti poukazoval veci? lebo toto je uz o dokopani sa do toho zacat riesit menej zabavne veci,  o kope samostudia a citania a zistovania vztahov medzi tonmi a tym co chces vlastne na tej gitare robit. mnozstvo z gitaristov ktorych tak obdivujeme si presli aj inymi zanrami aj jazzom, funky, klasika kadeake rozne vplyvy latina a co ja viem coho a nielen co sa stupnic tyka ale aj rytmickeho citenia.. na to aby mohli nalezite vyuzit to co potrebovali v tej chvili..  vezmi si ze 99% z nich pocuva hlavne aj inu hudbu nez metal lebo by ich to neposunulo dalej..

inak sranda ze ja tu davam nejake rady .. omg.. kam ten svet speje :D
Gitarista v kapele kde hrávam basu je učiteľ na zuške tak som sa s ním včera dohodol na tom že ma nauči noty, takty , nejaké veci z klasiky a pod... Musím však počkať kým sa mu zahojí ruka
Zaznamenané

jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #41 kedy: 13. Február , 2010, 16:39:57 »

zas ked raz niekto neni technicky zdatny, este by som nehadzal flintu do zita (resp. gitaru do pece), podla mna taky slash tiez riesil tento problem kedysi davno a vymyslel to velmi dobre, zobral si klobuk od uja, co robil kuzelnika v cirkuse, dal do huby cigu a nasadil vyraz tvare, ktory mu moze zavidiet aj jeden patrik z piestan a pozrime sa, kam to dotiahol..a vobec nevadi, ze hra captavo a ovlada jednu pentatonicku stupnicu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #42 kedy: 13. Február , 2010, 16:48:59 »

zas ked raz niekto neni technicky zdatny, este by som nehadzal flintu do zita (resp. gitaru do pece), podla mna taky slash tiez riesil tento problem kedysi davno a vymyslel to velmi dobre, zobral si klobuk od uja, co robil kuzelnika v cirkuse, dal do huby cigu a nasadil vyraz tvare, ktory mu moze zavidiet aj jeden patrik z piestan a pozrime sa, kam to dotiahol..a vobec nevadi, ze hra captavo a ovlada jednu pentatonicku stupnicu  Bavím sa skvele
Na zdravie! presne tak.. sam by som to lepsie nenapisal..  :)
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 13. Február , 2010, 16:50:26 »

Proste od každého som počúval že ako skvelo som zahral niečo
Ty si si neosvojil jedno zo zakladnych pravidiel gitaristov.
Cize..pravidlo cislo 1 - Dotycny zahra len to, co si videl/pocul nazivo. Vsetko ostatne je jeho bujna predstavivost.  Bavím sa skvele

Gitarista v kapele kde hrávam basu je učiteľ na zuške tak som sa s ním včera dohodol na tom že ma nauči noty, takty , nejaké veci z klasiky a pod... Musím však počkať kým sa mu zahojí ruka
Pred chvilou si napisal, ze si zacal pocuvat technickejsiu hudbu a to ti teraz zrejme najviac chyba a ty sa ides pre to,a by si bol technicky lepsi, zacat ucit teoriu,noty,"takty",atd.? The fuck?  ?§!.
A co s tym ma jeho ruka. To chcete pri vysvetlovani teorie robit aj dalsie aktivity?  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 13. Február , 2010, 16:51:12 od Misko » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #44 kedy: 13. Február , 2010, 16:54:07 »

jasne, spravny pristup, treba nacerpat aj teoreticke poznatky.. vezmi si ze ak mas v malicku velke mnozstvo teorie a vies z toho vyuzit co i len jednu 10tinu pri hre uz si dalej nez ten co nechape co vlastne hra a preco to hra a nevie ako pohnut dalej figurkami..  samozrejme, feeling sa tiez neda naucit ale da sa vypestovat nejake tahy ktore tam spadaju..  ja by som na tom po 8 rokoch hrania siel jedine skrz teoriu a snazenia sa pochopit principy.. lebo vsetko funguje na systeme
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.06 sekund, 23 otázok.