Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
14. November , 2024, 07:36:48
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mal niekto pdoobný problém?  (Prečítané 16748 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #45 kedy: 13. Február , 2010, 17:02:36 »

zas ked raz niekto neni technicky zdatny, este by som nehadzal flintu do zita (resp. gitaru do pece), podla mna taky slash tiez riesil tento problem kedysi davno a vymyslel to velmi dobre, zobral si klobuk od uja, co robil kuzelnika v cirkuse, dal do huby cigu a nasadil vyraz tvare, ktory mu moze zavidiet aj jeden patrik z piestan a pozrime sa, kam to dotiahol..a vobec nevadi, ze hra captavo a ovlada jednu pentatonicku stupnicu  Bavím sa skvele

sory amigo ale myslim ze keby tu niekto hral jak slash tak na tomto fore rozhodne plati za technicky zdatneho gitaristu. A neviem ako hra buro ale asi by sa neurazil  keby mu to hralo obdobne  slashovi, to plati aj o mne:) ale chapem co chces povedat asi a suhlasim ale slash asi nie je naj priklad :)

teraz nebudem prehanat ale gitaru som nedrzal 4 tyzdne (2 tyzdne neni doma a predtym 2 tyzdne som na nu ani nekukol)... uz sa tesim ako mi pride domov, oprem ju do kuta, chytim, zahram si nejaky riff, poviem si ze dpc neni dobre nejak mi to nejde a dam ju zas na stojan  Bavím sa skvele

ale ved nepisal si nahodou nedavno ze hras na gitare viac jak 90 % tohto fora? ci to bol niekto iny? :)
« Posledná zmena: 14. Február , 2010, 17:44:04 od zakky » Zaznamenané
buro
stály hosť
Príspevkov: 754

http://sk-sk.facebook.com/people/Maros-Jurina/1544

« Odpoveď #46 kedy: 13. Február , 2010, 18:24:21 »

Ty si si neosvojil jedno zo zakladnych pravidiel gitaristov.
Cize..pravidlo cislo 1 - Dotycny zahra len to, co si videl/pocul nazivo. Vsetko ostatne je jeho bujna predstavivost.  Bavím sa skvele
Pred chvilou si napisal, ze si zacal pocuvat technickejsiu hudbu a to ti teraz zrejme najviac chyba a ty sa ides pre to,a by si bol technicky lepsi, zacat ucit teoriu,noty,"takty",atd.? The fuck?  ?§!.
A co s tym ma jeho ruka. To chcete pri vysvetlovani teorie robit aj dalsie aktivity?  Bavím sa skvele
Asi som sa zle vyjadril. Chcem pochopit taktom, dobám a neviem čo všetko do toho spadá. Napr mi robí problem striedať takty ... blbo sa to vysvetluje Bavím sa skvele
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #47 kedy: 13. Február , 2010, 18:59:09 »

som si stiahol taby najnovsieho albumu DT, nalistoval si Count of Tuscany a mam teraz presne taky isty problem, tie rychle pasaze v solach nezahram ani ked sa poserem a este som aj strunu roztrhol  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #48 kedy: 13. Február , 2010, 19:21:16 »

podla mna hlavne netreba mat velke sny... stanov si ciel kam sa chces dostat ale ta cesta tam vedie po kuskoch, postupne a pomaly, jedine ti treba trpezlivost a odhodlanie... a odhodlanie podla mna mas lebo si uvedomujes svoju situaciu a niesi s nou spokojny a to je len dobre... musis makat  Ja som čert.. ja som teraz nedavno bol v krcme na jednom koncerte kde hrali dvaja gitaristi v mojom veku ktorych aj poznam, ale odpalili fakt vyborne... videl som ze maju nieco co ja nemam... tak som nespokojny so svojou situaciou, stanovil som si latku a uz treti den makam systematicky  Na zdravie!

ale inac aj ja som presiel presne tym co vravis, a jedine co staci je ventilovat svoju nespokojnost so svojou hrou do cvicenia  Na zdravie! zozen si dobreho ucitela a poriadne makaj... prajem vela stastia a verim ze raz budes urcite vediet hrat ako chces, staci len cvik  Zdravíčko
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #49 kedy: 13. Február , 2010, 19:32:05 »

jasne, spravny pristup, treba nacerpat aj teoreticke poznatky.. vezmi si ze ak mas v malicku velke mnozstvo teorie a vies z toho vyuzit co i len jednu 10tinu pri hre uz si dalej nez ten co nechape co vlastne hra a preco to hra a nevie ako pohnut dalej figurkami..  samozrejme, feeling sa tiez neda naucit ale da sa vypestovat nejake tahy ktore tam spadaju..  ja by som na tom po 8 rokoch hrania siel jedine skrz teoriu a snazenia sa pochopit principy.. lebo vsetko funguje na systeme
Naco mu su teoreticke poznatky ked hraju punkoidnu hudbu so 4 akordami a ked sa chce akurat posunut v technike? A teraz mi krasne sadne jeden priklad. Buro fici prave napr. na Loomisovi a Loomis nevie z teorie ani hovno. Ja moc nemam dojem, ze by potreboval vediet praco a co hra, ked to znie jednoducho uplne popici. Zdravíčko
Ja tiez neviem pomenovat a "zaradit do systemu" stovky veci, ktore cely zivot robim a vidim....su pre mna intuitivne a nepremyslam nad nimi.

ale chapem co chces povedat asi a suhlasim ale slash asi nie je naj priklad :)
Slash je podla mna praveze vyborny priklad.  Na zdravie!

som si stiahol taby najnovsieho albumu DT, nalistoval si Count of Tuscany a mam teraz presne taky isty problem, tie rychle pasaze v solach nezahram ani ked sa poserem a este som aj strunu roztrhol  Bavím sa skvele
Ty chces zahrat pasaze, ktore zlozil a nahral profesionalny muzikant, ktory sa tomu az chorobne venuje cely zivot?   ?§!.
« Posledná zmena: 13. Február , 2010, 19:34:19 od Misko » Zaznamenané
vojco
pravidelný návštevník
Príspevkov: 305

Treba hrať hrať hrať

« Odpoveď #50 kedy: 13. Február , 2010, 20:07:29 »

Ak Ti mozem poradit prehodnot svoje ciele,kam sa chces dostat v hre na git.
Postupnost je uplny zaklad kazdeho aj mensieho uspechu,treba byt trpezlivy.......
Efektivita cvicenia je tiez dolezity faktor dosiahnutia cielu.Naloz si tolko,kolko unesies a postupne pridavaj presne ako v posilnovni,cinky Ti presne ako gitara nic neodpustia..... Žmurk
vela zdaru
Zaznamenané

Mesa/Boogie čo iné a možno že aj oné
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #51 kedy: 14. Február , 2010, 11:35:12 »

....
Slash je podla mna praveze vyborny priklad.  Na zdravie!...

nie je...

Vlado H. - Slash ma techniku priemernu, mozno v dobach dnesnych zazracnych deti a defacto dokonalej metody vyucby gitary by barskto povedal, ze podpriemernu - budiz. ale to, co ho robi zaujimavym a komercne slusne pouzitelnym gitaristom nie je zdaleka len jeho image (dnes navyse uz docela oldschoolove), ale cosi ine - melodicke citenie, stavba sol, cit pre intonaciu, feeling... vsetko veci, ktore mnohi mladi podcenuju a neriesia. <mala odbocka>Vlado - neuraz sa, pocul som trochu Tvojej gitarovej hry, aj nejake Tvoje sola - urcite si talentovcany a hracsky sikovny, nad vecami premyslas, aj mas nacvicene, ale akekolvek Slashove solo z akehokolvek albumu bolo proti Tvojim solam, co som pocul vzdy predsa len o cosi zaujimavejsie a akosi na vyssej urovni - neviem, ci to je naozaj len tym, ze nenosis kolbuk  Ja som čert.. </mala odbocka>

naspat...

Buro - napisal si, ze si zacal pocuvat technicke metalove kapely, kde sa to hemzi technicky zazracnymi gitaristami. ver tomu, ze zrovna v tychto kapelach nie su tie typi, co vidas na youtube, ze po 2 rokoch akehosi cvicenia odpalia akusi technicku sialenost... ze zrovna ti z tych kapel maju nacvicene fakt roky a takisto odohrate roky s kapelami... to co vidas cinske deti na nete, to je uplne nieco ine, to su skratka zazracne internetove atrakcie, s ktorymi sa nikto normalny predsa nechce zrovnavat, takisto ako nikto normalny nechce vediet hltat horiace sable alebo co... a ze si tremista ? to je kazdy a je to zase o skusenostiach. ked sa budete na skuskach kamerovat kazdy den, tak budes na tu kameru hrat, akoby tam nebola... ked budes v studiu kazdy den, budes nahravat zfleku.... atd... 
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #52 kedy: 14. Február , 2010, 11:43:19 »

nie je...
No ja som narazal iba na to, ze technicky je mozno az podpriemerny. Netvrdim ale, ze za jeho uspech moze iba imidz. To ani nahodou.  Zdravíčko
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #53 kedy: 14. Február , 2010, 11:46:57 »

Loomis je priklad vyhraneh gitaristu s dlhorocnymi skusenostami - a aj tak hra furt jednu vec Žmurk cize za 15 rokov kebyze hram jednu vec tak potom by to tak aj vyzeralo..
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #54 kedy: 14. Február , 2010, 11:55:08 »

a aj tak hra furt jednu vec Žmurk
a? to je zle? .... ma svoj styl - polo kakofonicke veci s dark atmosferou. Hned ho clovek spozna a to je super. Ma vlastny nemenny xicht.
« Posledná zmena: 14. Február , 2010, 11:55:39 od Misko » Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 14. Február , 2010, 12:07:01 »

nie je...

Vlado H. - Slash ma techniku priemernu, mozno v dobach dnesnych zazracnych deti a defacto dokonalej metody vyucby gitary by barskto povedal, ze podpriemernu - budiz. ale to, co ho robi zaujimavym a komercne slusne pouzitelnym gitaristom nie je zdaleka len jeho image (dnes navyse uz docela oldschoolove), ale cosi ine - melodicke citenie, stavba sol, cit pre intonaciu, feeling... vsetko veci, ktore mnohi mladi podcenuju a neriesia. <mala odbocka>Vlado - neuraz sa, pocul som trochu Tvojej gitarovej hry, aj nejake Tvoje sola - urcite si talentovcany a hracsky sikovny, nad vecami premyslas, aj mas nacvicene, ale akekolvek Slashove solo z akehokolvek albumu bolo proti Tvojim solam, co som pocul vzdy predsa len o cosi zaujimavejsie a akosi na vyssej urovni - neviem, ci to je naozaj len tym, ze nenosis kolbuk  Ja som čert.. </mala odbocka>

zas aby bolo jasne, ja netvrdim, ze som lepsi gitarista, ako slash, mozno technicky trochu ano, ale toto sa proste tazko hodnoti, kto je lepsi, kto je horsi, pretoze je to o osobnom vkuse kazdeho cloveka. ja osobne sa povazujem tiez za priemerneho gitaristu. Chcel som tym povedat to, ze ked porovnam slasha s inymi prvoligovymi gitaristami, tak slash podla mna tazi hlavne z toho vsetkeho okolo, nie z jeho gitarovej hry..myslim imidz, show atd..ja osobne kladiem na prve miesto hudbu, nie kto ma aky uces a ako sa tvari, preto mam taky nazor na slasha. Videl som par videi, kde slash hra fakt dost zle, mozno bol zhuleny alebo spity, to je neviem, ale je mi to fuk, to je uz jeho problem :) Urcite mam ovela radsej petrucciho, vaia, satrianiho.. ti su ovela dalej, co sa tyka techniky, kompozicie, vystavby sol...ale to je moj osobny nazor  Na zdravie!
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #56 kedy: 14. Február , 2010, 12:08:44 »

Asi som sa zle vyjadril. Chcem pochopit taktom, dobám a neviem čo všetko do toho spadá. Napr mi robí problem striedať takty ... blbo sa to vysvetluje Bavím sa skvele
nestriedaj takty Bavím sa skvele Mne robi problem malovanie tak sa na to vy.......umenie sa to vola preto ,lebo to nemože robit každy...aj ked sa mu to pači a by velmi chcel..
Hraj si len čo dokažeš pre svoju zabavu ser na tažke veci Zdravíčko
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #57 kedy: 14. Február , 2010, 12:10:11 »

No ja som narazal iba na to, ze technicky je mozno az podpriemerny. ...

to je mozne... len Vlado ho dal za priklad, ze "Buro neplac - smatlavy Slash pochopil, ze staci klobuk a kam to dotiahol", miesto "Buro - smatlavy Slash pochopil, ze da sa stavat aj na inych atributoch, ako oslnivej technike a kam to dotiahol" - takto podane by to totiz bol dobry priklad :)
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #58 kedy: 14. Február , 2010, 12:15:52 »

to je mozne... len Vlado ho dal za priklad, ze "Buro neplac - smatlavy Slash pochopil, ze staci klobuk a kam to dotiahol", miesto "Buro - smatlavy Slash pochopil, ze da sa stavat aj na inych atributoch, ako oslnivej technike a kam to dotiahol" - takto podane by to totiz bol dobry priklad :)
Slash je ale važny gitarista s bravurnou technikou mal si dat iny priklad čo ja viem Vai-ja Bavím sa skvele
Zaznamenané

jtakac
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 14. Február , 2010, 12:17:56 »

to si si fakt este nevsimol, ze ja tu tie prispevky naschval tak pisem?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.