Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
14. November , 2024, 18:32:32
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mal niekto pdoobný problém?  (Prečítané 16832 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #90 kedy: 16. Február , 2010, 18:41:23 »

buro, asi si budeme musiet spolu zahrat, hned ti stupne sebavedomie o 10 tried  Bavím sa skvele

treba si hlavne spravit poriadok u seba v hlave, zmierit sa s tym, resp brat to sportovo - co nezahram dnes, zahram zajtra, o tyzden, o mesiac, o rok....hra na gitaru nie je dvojdnova zalezitost, kazdemu trva vymakat sa na nejaku uroven rozne dlho...cize daj si nejake ciele, realne, co chces zahrat na tom makaj a postupne svoje ciele posuvaj dalej, podla svojich moznosti...hlavne nech ti to robi radost Žmurk
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #91 kedy: 16. Február , 2010, 20:10:50 »

buro, asi si budeme musiet spolu zahrat, hned ti stupne sebavedomie o 10 tried  Bavím sa skvele

treba si hlavne spravit poriadok u seba v hlave, zmierit sa s tym, resp brat to sportovo - co nezahram dnes, zahram zajtra, o tyzden, o mesiac, o rok....hra na gitaru nie je dvojdnova zalezitost, kazdemu trva vymakat sa na nejaku uroven rozne dlho...cize daj si nejake ciele, realne, co chces zahrat na tom makaj a postupne svoje ciele posuvaj dalej, podla svojich moznosti...hlavne nech ti to robi radost Žmurk
Hlave si treba uvedomit, ze dobru pesnicku a hudbu nerobi samotna gitara a uz vobec nie je podmienkou aby bola gitara technicka/zlozita. Cely ten hon za shreddingom je len muzska jesitnost a prirodzena sportova sutazivost a tuzba byt lepsi ako ostatni gitaristi, aj ked mi to hudobne moc neda.  Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #92 kedy: 16. Február , 2010, 20:18:30 »

Hlave si treba uvedomit, ze dobru pesnicku a hudbu nerobi samotna gitara a uz vobec nie je podmienkou aby bola gitara technicka/zlozita.....
S tym druhym (mnou zmazanym) suhlasim celkom...

Cize k tomu prvemu -  Trosku sa mylis, pretoze - dobru pesnicku moze spravit aj gitarista v kapele a to zrovna na zaklade svojich znalosti, techniky gitary a celkovej produkcie skladby. Presvedcil som sa o tom milion krat a presne naopak, cize paradoxne som pocul krasne veci od gitaristov, ktori ledva vedeli hrat. PROSIM TA, ber to vseobecne, pretoze kazda pesnicka je ina, nie vsade je potrebna gitara ako napr. v DT, Metallica, a pod. Su kapely ako mnou spominany MUTEMATH, kde gitara nehra hlavnu ulohu - a to je presne Tvoj pripad zapojenia gitary do pesnicky. :) Cize aj mas pravdu a zaroven nemas pravdu.  Zdravíčko
 Na zdravie!
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #93 kedy: 16. Február , 2010, 20:27:35 »

branko: trosku si ho nepochopil, on pisal, ze gitara vobec nemusi byt zlozita aby bola dobra pesnicka, co v podstate vysvetlujes ty.

misko: trochu ine som chcel, ze proste to, ze teraz so sebou nie je spokojny a je frustrovany z niecoho, co nevie zahrat, este prenho nutne nemusi znamenat, ze to nezahra tak, aby bol spokojny, neskor. a ze je to aj dobre, ze nie je spokojny, pretoze vie, kde su jeho nedostatky, resp ze nejake ma a ak sa na to zacne pozerat zo spravneho uhla, tak v tej frustracii najde hnaci motor Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #94 kedy: 16. Február , 2010, 20:35:37 »

hnaci motor je od slova honit?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #95 kedy: 16. Február , 2010, 21:01:29 »

hnaci motor je od slova honit?
presne, ak mu to nepojde na gitare, stale si moze este dobre zamasturbovat
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #96 kedy: 16. Február , 2010, 22:47:34 »

Tak je nas viac, mam uplne identicky problem, proste to dnes nejde Smútim.
Potrebujem nahrat asi tak 8 taktov nejakych zmysluplnych kukuric a nejde.
Vsetko to hodim do smeti a bude klud :).
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #97 kedy: 16. Február , 2010, 22:53:36 »

skus si pustit nejaku muziku, ktoru casto obchadzas; mne to pomaha .. cista hlava, novy napad
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #98 kedy: 16. Február , 2010, 22:56:03 »

...proste to dnes nejde Smútim
...
Namazal si ?

Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #99 kedy: 16. Február , 2010, 23:06:01 »

Treba to spravit salamunsky. Napr. poslat na forum podklad a vyhlasit sutaz o najlepsiu kukuricu.  Žmurk

Hla..
Zaznamenané
traktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 700

« Odpoveď #100 kedy: 16. Február , 2010, 23:38:30 »

Neviem ako to beriete vy, ale ja si hram len pre radost. Necvicil som uz dobre 2 roky(dokonca teraz uz s ani akordy nepozeram len jammujem do songov alebo iba podla sluchu). Mam lacnu Vintage ,GuitarRig ..ked mam chut tak si zahram nejaky coverik alebo iba tak co ma napadne a som spokojny  :) Podla mna treba mat talent a ked talent nemas tak mozes cvicit aj 12 hodin denne a NIKDY nebudes taky dobry ako ty talentovany(ktory tiez musia trocha cvicit samozrejme )  Som frajer.
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #101 kedy: 17. Február , 2010, 08:08:25 »

Neviem ako to beriete vy, ale ja si hram len pre radost. Necvicil som uz dobre 2 roky(dokonca teraz uz s ani akordy nepozeram len jammujem do songov alebo iba podla sluchu). Mam lacnu Vintage ,GuitarRig ..ked mam chut tak si zahram nejaky coverik alebo iba tak co ma napadne a som spokojny  :) Podla mna treba mat talent a ked talent nemas tak mozes cvicit aj 12 hodin denne a NIKDY nebudes taky dobry ako ty talentovany(ktory tiez musia trocha cvicit samozrejme )  Som frajer.

juuuj taketo debaty mam raaaad...vsak a o tomto to je. ja si tiez myslim, ze ked sa niekto odda technike hry viac ako emociam tak to moze s hranim rovno zabalit a nech sa da radsej na strojopis. som maval aj ja obdobia ked som sa orientoval viac na techniku ale potom ma to uplne prirodzene opustilo, lebo si asi nieco vo mne prislo na to, ze hudba je o niecom inom...ale mam jeden problem, ktory dlhu dobu neviem zlomit - ked si hram uplne nezavislo od nejakych rusivych vplyvov napr. v obyvacke na gauci len tak zahram to takmer k dokonalosti, ale hned ako to idem nahravat a sadnem pred mic robim chybu za chybou a nahravam to 2 tyzdne a aj tak ta nahravka skonci s nejakou tou chybou. proste sa viac sustredujem na techniku na ukor citenia, aby som nespravil chybu a to je asi to, co by som nemal pri nahravani robit. ale jednoducho to neviem...ma niekto recept ako sa s tym vysporiadat?  Pomoooc! 
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #102 kedy: 17. Február , 2010, 09:08:33 »

ano, casto sa nahravat.. lebo tvoj pocit ze to bolo v obyvacke dokonale (Misko uz bude vediet) moze byt klamny lebo vela veci sa ukaze az pri nahravani ze clovek robi chyby alebo hra necisto..  Žmurk
Zaznamenané

Doldy
Hosť
« Odpoveď #103 kedy: 17. Február , 2010, 09:14:18 »

nieco na tom asi bude...
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #104 kedy: 17. Február , 2010, 11:12:41 »

ano, casto sa nahravat.. lebo tvoj pocit ze to bolo v obyvacke dokonale (Misko uz bude vediet) moze byt klamny lebo vela veci sa ukaze az pri nahravani ze clovek robi chyby alebo hra necisto..  Žmurk
suhlas, predovsetkym na toto je dobre domace nahravanie Na zdravie!
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.063 sekund, 23 otázok.